Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mohu se soustředit jen na koncovku, prozrazuje svůj recept na střílení gólů Viktor Kadlec

 
pátek, 17. listopadu 2023, 17:57

Roudné - Je nejlepším střelcem podzimu. Viktor Kadlec pálil ostrými také v posledním duelu v Trhových Svinech, když domácím spartakovcům nasázel čtyři góly. Mužem kola se stal roudenský snajpr na podzim již podruhé.

Na podzim jste dal dvacet pět gólů a jste suverénním králem střelců. Nečekal jste, že v krajském přeboru bude obtížnější dávat góly?

Nad tím jsem nepřemýšlel. Zápasy jsou v krajském přeboru určitě těžší než v I. A třídě, ne ale zas o tolik. V krajském přeboru je určitě víc kvalitních týmů než v I. A třídě.

Během posledního půl roku jste nastřílel dohromady šedesát pět branek. Cítíte, že jste ve své kariéře na svém vrcholu?

Gólů dávám dost, jestli jsem ale na vrcholu formy, to nevím. Ale asi ano, protože víc gólů už zřejmě dávat nebudu. Je to dáno hlavně tím, že jsem začal hrát hodně vepředu oproti předchozím sezónám, kdy jsem se pohyboval spíš pod hrotem. Nyní hrajeme na dva útočníky a já už se skoro vůbec nemusím vracet. Hodně gólů dávám díky mému parťákovi v útoku Martinu Vlkovi, který to oběhá, a já už se mohu soustředit jen na tu koncovku.   

Martin Vlk však v závěru podzimu kvůli zranění nehrál, vám to ale ve střílení branek nebránilo. Třeba v posledním utkání jste Trhovým Svinům nasázel čtyři góly. Kdo vás místo něj nejvíc podporoval?

Na hřišti mi Martin chyběl, ale ať už byl na jeho postu Filip Navrátil nebo Martin Benda, oba ho nahradili výborně. Máme dostatečně početný tým a svou kvalitu mají i kluci, kteří nehrají pravidelně v základní sestavě. Ale s Martinem Vlkem se mi hraje nejlíp, protože jsme v Roudném spolu už šest let, rozumíme si a jsme na sebe zvyklí.

Góly dáváte většinou z rychlých brejků do otevřené obrany. Zřejmě vám to vyhovuje víc než dobývat zabetonovanou obranu?

Je to tak, nebavilo by mě stát ve vápně a svádět souboje s obránci soupeře. Od toho je Martin Vlk, který je svým pohybem unaví a já pak mám víc sil než oni. (úsměv).

Kromě toho, že jste nejlepším střelcem krajského přeboru, patříte taky zároveň v soutěži mezi nejčastěji napomínané fotbalisty. To mi nějak nesedí, myslel bych si, že budete spíš faulovaným hráčem než faulujícím…

Žluté karty dostávám vesměs za řečnění. Bývám dlouho v klidu, pak se mi ale nelíbí nějaký verdikt rozhodčího a neudržím se. Už jsem zkrátka takový.

Jak hodnotíte podzimní třetí místo?

Jsem nadmíru spokojený. My jsme žádné konkrétní cíle neměli, pokud jde o umístění. Chtěli jsme hrát nahoře, protože na to máme kvalitní tým. Umístění uprostřed tabulky nebo na jejím konci bychom považovali za neúspěch. Žádný ze soupeřů nás nepřehrál a zápasy, v nichž jsme body ztratili, jsme si prohráli víceméně sami. Máme co zlepšovat, ale je to především o nás samotných.

Vloni jste říkal, že v Roudném se vám moc líbí a nikam jinam byste nešel. To stále platí?

Ano, platí.

Ani jste nedostal žádnou nabídku, kterou byste zvažoval?

V létě jsem měl asi dvě nebo tři nabídky z Rakouska, já jsem ale v Roudném fakt spokojený. Sparta ani Barcelona mě neoslovily, takže to neřeším (úsměv).

Na dokopnou jste dorazili v maskách. Jakou jste měl vy?

Přišel jsem v masce Pata nebo možná Mata, teď nevím. Byla legrace (směje se). Každopádně to bylo zpestření a dokopnou jsme si náramně užili.

Co budete dělat, než začne zimní příprava? Budete se připravovat individuálně, nebo si spíš odpočinete?

Budu hrát zase futsal a sálovku, takže s míčem se potkám, že bych ale sám chodil běhat, to se nechystám. Myslím, že tyhle dva sporty bohatě stačí na to, abych se udržel v dobré formě.

Sestava 15. kola krajského přeboru


Václav Zejda (Třebětice)

Matěj Votava (Jankov), Martin Carda (Osek), Patrik Kössl (Hluboká)

Tom Bílý (Strakonice), Václav Míka (Roudné), Michal Mareš (Dražice), Jakub Martinec (Olešník)

Viktor Kadlec (Roudné), Martin Říha (Protivín), Filip Radosta (Třeboň)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama