Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 15. kola krajského přeboru

 
úterý, 14. listopadu 2023, 20:50

Jihočeský kraj – Podzimní část krajského přeboru už je minulostí. Hráči vedoucí Hluboké nepokazili oslavy životního jubilea trenéra Rudolfova Otepky a splnili s Rudolfovem roli favorita do puntíku. V případě sestupu Č. Krumlova z divize by krajský přebor opustily dva poslední celky. Po podzimní části to jsou Semice a Dražice. Odvetná část vypukne v polovině března 2024.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 17. Kössl, 42. Hrachovec, 48. Píša. Rozhodčí: Krčín - Kollmann, Brych. ŽK: 1:1 (Rubick - Vejvar). Diváků: 150.

Hluboká: Konečný - Krejčí (78. Dohnal), M. Otepka, Antoš, Kössl - Sypal, Rubick, Pecka (72. Pilný), Kadlec (68. Křiváček), Hrachovec - Píša (85. Dědina). Trenér R. Otepka.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (85. Pištěk), Novotný, Hlavatý, Peiger - Hajný II. (46. Keřka), Boček, Tyrpák, Fischer, Dubský (55. Sládek) – Vejvar (85. Čeněk). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: celý tým - Novotný, Boček

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Průběh utkání jsme měli pod kontrolou. Poprvé jsme se prosadili v sedmnácté minutě a další branku jsme přidali před koncem poločasu. Po změně stran navyšujeme vedení na rozdíl tří branek, kterým i toto utkání skončilo. Jsme rádi, že jsme poslední zápas podzimu zvládli úspěšně.“

Radim Pouzar (asistent trenéra Rudolfova): „V závěrečném utkání podzimní sezóny jsme i díky dostatečnému bodovému zisku dali opět příležitost mladším hráčům. Myslím si, že kluci nezklamali, ale prostě Hluboká byla nad jejich síly. Pozitivem je, že nasbírané zkušenosti by si kluci mohli přenést do zimní přípravy či jarní části. Domácím gratuluji k podzimnímu titulu a ostatním týmům přeji klidnou zimu a v jarních odvetách ať jsme všichni v plné síle.“


SK Mirovice - FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:2)

Góly: 20. M. Štochl, 25. J. Převrátil, 64. Huleš, 76. Vondrák - 12. Souček, 18. Přibyl. Rozhodčí: Kaštánek - Dunovský, Hanzlíková. ŽK: 3:3 (Císař, Převrátil, Vondrák - Volf, Pich, Vakoč). Diváků: 150.

Mirovice: Čejdík (46. Vlas) - Huleš, J. Štochl, Mařík, Peterka - Vondrák (89. Mašek), Husar, Císař, Kocourek – J. Převrátil (90. Král), M. Štochl. Trenér M. Čadek.

Milevsko: Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, F. Hadáček – Bártík, Volf – Přibyl (87. Süsmelich), Souček, Kortan – J. Hadáček (65. Kálal). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Michal Čadek (trenér Mirovic): „V utkání bylo Milevsko více na balónu. Už jsem se o tom zmiňoval, fotbal se hraje na góly a těch jsme dali více my. Hosté mají mladý tým a jejich čas určitě přijde. Jsme v cíli. Byl to podzim jako na horské dráze. Teď je čas dát se zdravotně dohromady a taky se věnovat rodinám. Díky všem, kteří si podzimní výsledek užívají tak jako my. A ti, kteří ne, s tím nic neuděláme. Hezké Vánoce.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Začali jsme velmi dobře a během první dvacetiminutovky domácím prakticky nepustili míč. Předvedli jsme opravdu pohledné akce a zaslouženě vedli o dva góly. Myslím, že zlomové bylo snížení na 1:2, po kterém se domácí vrátili do zápasu a hlavně s námi to nepochopitelně otřáslo. Přestali jsme hrát, měli hlavy dole a protrápili se tím. Ještě ve druhé půli jsme měli nějakou šanci, jak se vrátit do vedení, ale na góly se strašně natrápíme a v konečném důsledku nás to mrzí. Inkasovaný gól na 2:3 asi definitivně rozhodl. Utkání mělo podobný charakter i scénář jako doma s Jankovem. Také jsme vedli 2:0 a měli hru ve své režii, zatímco soupeř hrál spíš jednoduchý účelný fotbal s nákopy dopředu, kde se snažil udržet míč. Z toho nás Jankov i Mirovice porazily a my ztratili šest bodů, které nám v tabulce zbytečně chybí.“


FC AL-KO Semice - FK Protivín 2:2 (2:1)

Góly: 3. Hrala, 13. P. Keclík - 22. a 88. Říha. Rozhodčí: Boček - Frček, Šťastný. ŽK: 2:6 (P. Valach, Linhart - Z. Vorel, Buko, Zeman, Hrachovec, Říha, Štěpka). Diváků: 110.

Semice: Vondrášek – P. Valach (58. Forman), Holub, Sádlo, Hrdlička – Císařovský, J. Keclík, Zborník, P. Keclík – Hrala (85. Šourek), M. Valach (66. Linhart). Trenér Nousek.

Protivín: Váverka - Kulík, Z. Vorel, Buko Leroy, Daniel Bečvář - Zeman (61. J. Pícha), David Bečvář, Hornát (87. Urban), Hrachovec - Říha, Petr. Trenér Mir. Říha.

Nejlepší hráči: J. Keclík – Martin Říha

Marcel Nousek, trenér Semic: „Doma v Protivíně s Protivínem jsme hráli 2:2. Pro nás to je opět ztráta po výborně rozehraném utkání. Kluci hráli dobře, byli jsme lepší a už ve 13. minutě jsme vedli dvougólovým rozdílem. Protivín do poločasu snížil. O přestávce jsme klukům říkali, aby udrželi tempo a hráli zodpovědně. Bohužel Protivín nás druhou půli úplně zatlačil, měl řadu standardek, po většinu jsme se jenom bránili. Ale měli jsme dvě vyložené šance, kdy jsme mohli náskok pojistit, ale M. Valach nezakončil přesně a P. Keclík nastřelil tyčku. Koncentraci jsme neudrželi až do konce, když Říha po standardce vyrovnal na 2:2. Bod je v naší situaci málo. Hrát jen poločas nestačí. Musíme se na to v zimě zaměřit.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V derby se Semicemi jsme se chtěli rozloučit s podzimní částí vítězstvím, ale to vzalo za své hned na začátku zápasu.  Ve 3. minutě jsme obdrželi smolný gól z nákopu na branku a ve třinácté po individuální chybě prohráváme 0:2. Samozřejmě to s námi zamávalo, a to jsme si ještě mohli dát dvě vlastní branky, při kterých nás podržel brankář Váverka. Ve 22. minutě po akci Hrachovce se nám podařilo snížit Martinem Říhou. Jedním z klíčových momentů byla situace na začátku druhého poločasu, kdy na Váverku postupovali sami dva hráči Semic, ale zařízení se jim trefit nepodařilo. Ve druhém poločase jsme byli lepší, ale v koncovce jsme byli také nedůrazní. Naštěstí se nám v 88. minutě podařilo opět Říhou alespoň vyrovnat. Body nám schází, ale oceňuji, že se nám dvakrát podařilo smazat dvoubrankovou ztrátu.“


TJ Spartak Trhové Sviny - Malše Roudné 1:6 (1:3)

Góly: 43. Tomek - 8., 21., 33. a 80. Kadlec, 60. a 87. Míka. Rozhodčí: Dimitrov - Pečenka, Novotný. ŽK: 0:3 (Míka, Kadlec, Zachař). ČK: 1:0 (73. Tomek). Diváků: 100.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, Kolář (55. Zítek), Chromčák, L. Macák – M. Kodras (64. Pavel), Tomek, Šafránek, D. Brůha – Gažák (71. Macák), Hruška. Trenér Písko.

Roudné: Hošna – Zíka (70. D. Cepák), P. Cepák, Malý, Vogl – Navrátil, Zachař, Míka, Šrámek (80. Michálek) – Benda (64. Goretki), Kadlec (82. Zach). Trenér P. Cepák st.

Nejlepší hráči: nikdo – Kadlec, Míka

Martin Písko (trenér T. Svinů): „To, co nás trápí celý podzim, je koncovka. Místo abychom vedli do 15. minuty 3:0, když jdeme sami na gólmana a netrefíme ani branku, tak soupeř třikrát vystřelí a promění vše. Pak už těžko doháníme výsledek proti týmu, jakým je Roudné. Druhý poločas už byl jen v režii soupeře a po vyloučení našeho stopera jsme inkasovali další tři branky a Roudné zaslouženě vyhrálo. Podzim se nám bohužel vůbec nepovedl.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Podzim jsme zakončili excelentním výsledkem a výkonem. Celkově i hra především ve druhém poločase, kdy jsme dominovali a mohli vstřelit ještě více gólů, měla kvalitu. Až na úvodní minuty jsme měli utkání pod kontrolou. Dařilo se Kadlecovi, který dal čtyři góly, střelecky se k němu připojil Míka. Získali jsme 33 bodů, máme aktivní skóre, nastříleli jsme po podzimu nejvíce gólů z celé soutěže. Máme tedy na čem stavět. Čeká nás klidná zima.“  


FK Junior Strakonice - TJ Dražice 2:1 (1:0)

Góly: 10. Bílý, 84. (pen.) Krejčí - 51. Mareš. Rozhodčí: Němec - Pravda, Smola. ŽK: 2:4 (Štöger, Krejčí - Veselý, Studenovský, Mareš, J. Štecher). Diváků: 45.

Strakonice: Lízal – Kubeš (57. Prajzler), Fajtl, Legdan, Smola – Bílý (90. Čibera), Pomej, Zahrádka, Štöger (35. Máška) – Míčka (80. Kafka) – Krejčí (90. Boukalík). Trenér Šroub.

Dražice: Počinek – Hornát, Veselý, D. Štecher, Turek – M. Stuchlík, Studenovský, J. Štecher, Sváček (67. Bareš) – Fulei, Mareš. Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: Bílý, Legdan, celý tým - Mareš, Počinek

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Poslední zápas podzimu o šest bodů jsme zvládli a užijeme si dokopnou. Výhra se nerodila lehce. Vedli jsme znovu hned na začátku utkání. Prosadil se Bily po standardce. Za první půli jsme si vytvořili ještě tři tutovky, ale gólman vždy hosty podržel. Začátek druhé půle jsme nezachytili a Dražice po naší chybě vyrovnaly. Když se blížil konec, tak znovu úřadoval brankář hostí. Vychytal jak Bílého, tak tutovku Smoly. Když už to vypadalo, že se body budou dělit, tak si vzal balon Bílý a prošel přes tři hráče do vápna, byl faulován a penaltou nám vystřelil tři body Krejčí. Sedm posledních zápasu jsme neprohráli a já chci všem hráčům Junioru poděkovat, jak jsme se dokázali zvednout. Začátek soutěže byl pro všechny náročný, ale 19 bodů je v konečnem zúčtovaní pěkných.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „Začátek utkání nám, stejně jako celý první poločas nevyšel a domácí zaslouženě vedli, k tomu nás ještě podržel několikrát gólman. Vstup do druhé půle se nám ale povedl a po pěkné akci jsme vyrovnali. Když už to vypadalo na dělení bodů, tak jsme trestuhodně ztratili míč na půlce domácích a z toho potom naši tři hráči zastavili akci až faulem v pokutovém území. Další zbytečná ztráta ukázala obraz podzimu, kdy jsme hodně zápasů zbytečně ztratili a měli jsme mít o nějaké body navíc. V zimě se budeme muset kvalitně připravit na určitě zajímavé jarní zápasy.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Jankov 2:2 (2:0)

Góly: 9. Mezera, 13. Hudeček - 56. Votava, 81. Kocian. Rozhodčí: Frček - Šťastný, Boček. ŽK: 1:3 (Gutwirth - Jirkovský, Hájek, Borovka). Diváků: 90.

Týn: Milan Kubík – Račák, Brom, Maxa, Meidl – Stoklasa (84. Mravec), Hudeček, Gutwirth, Podhradský (72. Ullrich) – Dobal, Mezera (66. Maruška). Trenér Mareš.

Jankov: Skála – Votava, Honner, Kočí, Jirkovský – Vokurka (80. Bláha), Bohoněk, Hanzlík, Borovka – Hájek, Hüttner (46. Kocian). Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: Mezera - Votava

Václav Mareš (trenér Týna): „Chtěl jsem se samozřejmě rozloučit vítězstvím, protože to byl můj poslední zápas v roli trenéra Olympie, ale bohužel to nevyšlo. Přesto jsme zápas začali na výbornou. Dali jsme do 15. minuty dvě branky po standardních situacích, a kdybychom proměnili další šance, které jsme si vytvořili, mohlo být po zápase. Bohužel jsme je nedali. Ve druhém poločase jsme chtěli být stále aktivní, ale přestali jsme hrát a soupeř toho dokázal využít. Podařilo se mu dát kontaktní branku na 2:1. Ta nás sice zaskočila, ale přesto jsme si vytvořili šance na zvýšení skóre. Šli jsme asi třikrát sami na brankáře, ale to, co jsme neproměnili, je trestuhodné. Zákonitě přišel trest a vyrovnání na konečných 2:2. Bod je pro nás málo. Myslím si, že nám na podzim chyběla kvalita směrem dopředu a především góly našich dlouhodobě zraněných hráčů Štose a Housky. Jsem moc rád a chtěl bych všem moc poděkovat, že jsem mohl trénovat Týn nad Vltavou.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Měli jsme hodně špatný začátek. Domácí vedli po čtvrt hodině o dva góly a další dvě šance chytil Kuba Skála. O přestávce jsme to rozebrali, přeskupili sestavu a změna nám prospěla. Myslím si, že jsme druhý poločas byli lepší. Zaslouženě jsme vyrovnali a nakonec po výhře sahala obě mužstva. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. S remízou jsem spokojen. Pokud bychom se na jaře scházeli ve stejném složení, věřím, že krajský přebor zachráníme.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 2:3 (1:2)

Góly: 8. a 62. Radosta – 28. a 31. Martinec, 90. (+3) Heller. Rozhodčí: Nedvěd - Dimitrov, Boček. ŽK: 5:6 (Matoušek, Hromádka, Kubata, Vrána, Průcha - Szó 2, Vojta, Turek, Řepa, Nohava). ČK: 0:1 (94. Szó). Diváků: 320.

Třeboň: Flaška - Širhal, Tůma, Matoušek, Schneider (76. Průcha) - Pánek (68. Vranovský), Činčura (46. Vrána), Kubata, Bicenc - Radosta, Hromádka. Trenér Bicenc st.

Olešník: Tomášek - Turek, Nohava, Kalášek, Miklík (73. Vrážek) - Pavlík, Szó (87. Heller), Vojta, Martinec - Toth, Řepa. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Radosta – celý tým

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Začátek zápasu nám vyšel na výbornou. V 8. min. jsme šli po pěkné kombinaci do vedení 1:0 (Radosta). Potom jsme si do 23. min. vytvořili další tři tutovky, ale bohužel jsme je neproměnili. Pak přišel trest a soupeř během tří minut otočil skóre. Do poločasu se hrál vyrovnaný a atraktivní fotbal. Do druhého dějství jsme šli za stavu 1:2 s úkolem udržet aktivitu a vstřelit další góly. To se nám dařilo a v 62. min. jsme vyrovnali na 2:2 opět Radostou. V dalším průběhu hry jsme několikrát mohli skóre otočit, ale naše špatná produktivita nás srazila v nastavení šťastným gólem hostů po standardní situaci. Prohráli jsme 2:3, ale i přes zklamání z výsledku mám radost z předvedené hry. Vzhledem ke kvalitě soupeře si myslím, že utkání mělo divizní parametry.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Zápas měl kvalitu. První poločas jsme byli lepší, druhý zase domácí. Pár sporných momentů bylo na obou stranách, včetně emocí z laviček a hlediště, ale o tom je fotbal. Na konci jsme byli šťastnější. Na svůj mančaft jsem hrdý za to, jakým způsobem jsme odehráli celý podzim. Teď si odpočineme a na jaře na to znova vlítneme.“


FK Sokol Třebětice - TJ Osek 2:2 (0:1)

Góly: 62. F. Nehyba, 65. (pen.) O. Černoch - 7. Hosnedl, 90. (+4) Carda. Rozhodčí: Vican st. - Havlík, Vican ml. ŽK: 1:4 (V. Švarc - Kuneš, Hoch, J. Říský, D. Říský). Diváků: 200.

Třebětice: Zejda - Gall, Trávníček, O. Černoch, Tříletý – Habr – V. Švarc, R. Nehyba, F. Nehyba, D. Kelbler (70. P. Švarc) – M. Kelbler (49. Solař). Trenér M. Černoch.

Osek: Pokorný – Kuneš, Carda, D. Říský, Matěj Čapek – Brabec, Hoch, Balogh (73. Martin Čapek), J. Říský – Zhyhora (83. Černý) – Hosnedl. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Zejda, O. Černoch, Habr – Carda, celý tým

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Vstup do zápasu se nám nepovedl, kdyby to v patnácté minutě bylo 0:3 tak by se nikdo nemohl divit. Osek hrál jednoduše nahoru a my jsme to těžko zachytávali. Poté jsme hru vyrovnali, skóre však nikoliv. Druhé dějství už bylo naše, soupeře jsme zatlačili, drželi jsme více míč a hned to bylo znát. Osek však poctivě bránil a vyrážel k nebezpečným brejkům. Podařilo se nám výsledek otočit, bohužel po poslední akci zápasu inkasujeme. Myslím, že remíza utkání sluší.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Co se týče nasazení a touhy získat minimálně bod bylo dle mého soudu z naší nejlepší z podzimní části. Velkou roli v tom sehrála i skutečnost, že jsme mohli nastoupit v plné sestavě i s uzdraveným Martinem Cardou, který sehrál na více než 100 procent vůdčí úlohu v celém utkání. Mohli jsme při troše štěstí v poločase utkání odcházet do kabin s daleko vyšším náskokem než 1:0, když gól vstřelil chytrou střelou Hosnedl. Krátce po této brance jsme měli velkou šanci zvýšit krásnou střelou Hocha, kdy již překonaný domácí brankář, ležící u přední tyče, bezmocně hleděl, jak to dopadne. Pro domácí to skončilo šťastně, jelikož se míč odrazil od zadní tyče mimo branku. Do konce poločasu jsme si vytvořili další velké příležitosti ke vstřelení branky a dle jednoho místního diváka, který mi řekl při odchodu do šatny, že by se domácí hráči nemohli divit, kdyby prohrávali 0:3. Do druhého poločasu nastoupili domácí hráči s velkou snahou vyrovnat, což se jim podařilo. S pomocí cizí moci se dostali později do vedení z penalty, která zřejmě neměla být odpískána. Když už se tak stalo, měla se zahrávat penalta i proti domácím, když byl hrubým faulem v pokutovém území domácích sražen Zhyhora. Faul ale nebyl ani odpískán. Naše hráče ale tento moment dohnal ještě k většímu úsilí vstřelit branku, což se povedlo, kdy špatně vyběhnuvšího brankáře domácích nádherně přehodil opět Hosnedl. Gól však nebyl pro domnělé postavení mimo hru uznán. Nakonec se nám podařilo vyrovnat. Z postu stopera se přesunul na hrot Carda a vstřelil vyrovnávající branku. Za jeho výkon v celém utkání jej hodnotím za našeho nejlepšího hráče a spolu s ním chválím ještě jednou celé mužstvo za příkladnou bojovnost a vůli bodovat.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama