Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 13. kola krajského přeboru

 
úterý, 31. října 2023, 20:33

Jihočeský kraj – Trojlístek v čele nezaváhal, na chvostu tabulky se také nic nezměnilo, neboť duel posledních Semic s Jankovem měl remízový konec., což bylo zklamáním pro oba celky. Semičtí tak stále čekají na první vítězství. Stínem 13. kola je zranění třeboňského útočníka Martina Průchy, jehož po střetu s brankářem odvezla sanitka do nemocnice. Asistoval u toho i vrtulník.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Dražice 2:0 (1:0)

Góly: 9. Píša, 87. Tauber. Rozhodčí: Nedvěd - Votava, Barva. ŽK: 3:4 (Tauber, Kadlec, Křiváček - Turek 2, Svojše, Fulei). ČK: 0:2 (51. Turek, 74. Běhoun). Diváků: 100.

Hluboká: Konečný - Krejčí, M. Otepka, Antoš, Kössl (68. Kolafa) - Hrachovec (58. Sypal), Rubick, Pecka (75. Tauber), Kadlec (68. Křiváček) – Píša. Trenér R. Otepka.

Dražice: Počinek – D. Štecher, Hornát, Sváček, Turek – Bareš, Svojše (86. Páša), Studenovský (82. Jak. Stuchlík), Mareš, Fulei – Běhoun. Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: Píša - celý tým

Petr Kadlec (trenér Hluboké): „Povedl se nám vstup do utkání, když jsme se už v deváté minutě prosadili. Celkově jsme odehráli první poločas dobře a chybělo jen přidat další uklidňující branku. Vstup do druhého poločasu se nám ale moc nepovedl, udělali jsme několik zbytečných faulů na naší polovině, nedokázali jsme se dostat do tempa a naše hra byla místy nervózní. O konečném výsledku se tedy rozhodlo až několik minut před závěrečným hvizdem.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „S mužstvem z čela tabulky jsme inkasovali bohužel hned v úvodu a vypadalo to na jednoznačný průběh utkání, což se nestalo. Sice se hrálo po většinu utkání na jednu stranu, domácí na to mají také hráče s jinou historií a naši kluci se bojovností drželi až do samého závěru, kdy po dvojím vyloučení inkasovali druhý gól. Za předvedený výkon je musíme pochválit a popřát do zbývajících zápasů hodně štěstí s bodovým ziskem.“


SK Mirovice - FK Protivín 3:2 (1:1)

Góly: 24. Husar, 69. J. Převrátil, 89. J. Štochl - 40. a 66. Hornát. Rozhodčí: Šťastný - Krčín, Smola. ŽK: 3:2 (J. Převrátil, Vondrák, Čejdík - Hrachovec, Petr). Diváků: 200.

Mirovice: Vlas - Huleš, Mařík, J. Štochl, Peterka (80. Mašek) - Král (67. M. Viták), Husar, Císař, J. Převrátil – M. Štochl, Vondrák (90. Kvěch). Trenér M. Čadek.

Protivín: Váverka – J. Pícha, Kulík, Vojta, Daniel Bečvář - Hrachovec, Hornát, J. Vorel, Zeman (75. Kozák) - Petr, Říha. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Mařík - Hornát

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Před utkáním jsme řešili, jak se vyrovnat s absencemi z minulých utkání. Jak v útoku, tak v obraně, myslím si, se nám to povedlo. Hrálo se od podlahy a terén taky zrovna žádné velké fotbalové parády nepřipustil. Soupeř byl více na míči, bohužel pro něj se hraje fotbal na góly. Jsem rád za kluky, že na hřišti ukázali morální vlastnosti a důležité body doslova vydolovali. Čekají nás poslední dvě kola a já tajně doufám, že bychom se mohli všichni sejít alespoň na dokopnou. To jsme v Mirovicích od srpna nezažili.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Bohužel v ofenzívě jsme bez myšlenky, hrozně těžko se dostáváme do brankových situací a vzadu vytváříme velké množství individuálních chyb. Máme mladý tým, který si vybírá daň za nezkušenost a hlavně nedůraz v osobních soubojích. Vše říkající byl vyrovnávající gól domácích na 2:2, kdy se domácí hráč protlačí přes naše tři hráče, pak máme několik možností odkopnout míč, který nakonec skončí v naší síti. Již potřetí jsme ztratili zápas v posledních minutách a vždy ze standardní situace.“


TJ Osek - FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 58. (pen.) Hoch - 38. Řepa, 51. Martinec, 68. Szó. Rozhodčí: Smola - Krčín, Šťastný. ŽK: 4:2 (Kuneš, Hoch, J. Říský, Matěj Čapek - Szó, Beko). Diváků: 100.

Osek: Pokorný – Balogh (83. Martin Čapek), Němeček, Kuneš, Matěj Čapek – Zelenka, Hoch, J. Říský, Brabec – Zhyhora (67. Lávička), Hosnedl. Trenér Dejmal.

Olešník: Tomášek – Vrážek (83. Pavlík), Nohava, Kalášek, Vojta – Miklík (67. Beko), Heller, Szó, Martinec (88. A. Píša) – Toth (88. J. Píša), Řepa (83. Knietel ml.). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Hosnedl, Hoch - Martinec

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Opět jsme nemohli nastoupit kompletní. Bylo to znát hlavně obranné činnosti, kde pro nemoc nemohli nastoupit Carda a D. Říský. Chyběl nám i důrazný Černý. Dle mého soudu k nám přijel dobře složený soupeř, který měl na každém postu zkušené hráče. Někteří jako Kalášek, Nohava měli možnost v předchozích letech hrát stabilně třetí nejvyšší soutěž. Přes to jsme ale byli zvláště za stavu 1:2 důstojným soupeřem. Myslím si, že druhá a zvláště třetí branka z trestného kopu padly po chybách, které by se neměli stávat. Přesto ale musím pochválit hráče za bojovný výkon, proti tak silnému soupeři. Kdybychom s takovou vůlí hráli i v některých předchozích utkáních (Protivín, Strakonice), měli bychom o pět bodů více a nemusel bych poslouchat urážky od nějakého místního hulváta, kterému zřejmě nedochází, že většina hráčů nemůže vzhledem k tomu, že mají zaměstnání nebo školu v Praze či v Plzni trénovat alespoň dvakrát týdně. Což je na nejvyšší krajskou soutěž minimum a přijdou pouze v pátek, kdy již žádný trenér na světě nemůže připravit trénink, který by dal hráčům kondičně zabrat, jelikož by druhý den v mistrovském utkání tahali nohy za sebou a on musel poslouchat urážky, jak hráče zničil. Přesto, že jsem mužstvo vyzdvihl za snahu bojovat, pochválil bych ještě naše dva hráče, kteří se herně vyrovnali Olešnickým. Jde o Sebastiana Hosnedla a Jana Hocha.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „V Oseku to nikdo nemá jednoduché. Menší hřiště, ne úplně v dobré kondici, ale zvládli jsme to za tři body. Myslím si, že zaslouženě. Škoda obdržené branky, která byla zbytečná. Jsem rád, že zvládáme vyhrávat i bez Lafiho.“


TJ Spartak Trhové Sviny - FK Olympie Týn n/Vlt. 1:1 (1:0)

Góly: 9. L. Gažák - 52. Dobal. Rozhodčí: Dimitrov - Ondřej, Písek. ŽK: 3:4 (Hruška, D. Brůha, D. Kodras - Meidl, Gutwirth, Dobal, Gondek). Diváků: 150.

T. Sviny: Popovič – D. Kodras, L. Macák (53. Zítek), M. Kodras (53. Chromčák), Tomek, Šafránek, Valut, Graman (67. Pavel), D. Brůha – L. Gažák, Hruška. Trenér Písko.

Týn: Milan Kubík – Mravec (38. Maruška), Brom, Maxa, Meidl - Račák, Podhradský (87. Ullrich), Dobal, Stoklasa – Gondek (70. Mezera), Gutwirth. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: nikdo – Milan Kubík, Dobal

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Zápas dvou rozličných poločasů. Kdyby skončil poločas 6:1, nikdo by se nedivil. Bohužel jsme vyhořeli střelecky. A i když jsme chtěli druhý poločas být aktivní směrem dopředu a čekat, že snad tu střeleckou smůlu protrhneme, opak byl pravdou. Týn zaslouženě vyrovnal. Spravedlivá dělba bodů.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli domácí jasně lepší, a kdyby proměnili svoje šance, mohlo být po zápase. Podržel nás brankař Milan Kubík. Do druhého poločasu jsme šli v jiném rozestavení a ukázalo se, že to byl správný tah. Zlepšili jsme se, měli jsme i více ze hry, tlačili jsme se do brány a vyústění toho všeho byla vyrovnávací branka Vladimíra Dobala, který byl spolu s Milanem Kubíkem naším nejlepším hráčem.“


FC AL-KO Semice - SK Jankov 3:3 (1:0)

Góly: 42. M. Valach, 78. Veleman, 83. Zborník - 60. Borovka, 61. Hájek, 68. (pen.) Hanzlík. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Mráz. ŽK: 0:3 (Borovka, Řezníček, Bláha). ČK: 1:0 (66. Dvořáček). Diváků: 100.

Semice: Dvořáček – P. Valach, Listopad, Hronek, Sádlo (68. Vondrášek) – P. Keclík, Zborník, J. Keclík, Hrdlička – Hrala (58. Veleman), M. Valach (58. Forman). Trenér Nousek.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Honner, Kočí, Lovička (46. Bláha) – Borovka, Hanzlík, Votava, Bohoněk, Kocian (85. Řezníček) – Hájek (70. Hüttner). Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: nehlášeno - Hájek

Marcel Nousek (trenér Semic): „První půle byla z našeho pohledu lepší, vedli jsme 1:0, byli víc na míči a Jankov jsme do vyložených šancí nepouštěli. O přestávce jsme hráče upozorňovali, aby byli i ve druhém poločase koncentrovaní. Hned na začátku jsme mohli M. Valachem zvýšit, když neproměnil samostatný únik. Pak přišla desetiminutovka hrůzy. Nevím, co se s kluky stalo. Inkasovali jsme tři góly po fatálních chybách. Mysleli jsme si, že je po zápase. Hráči to ale nevzdali, v desíti vyrovnali a dokonce sahali po vítězství. To se bohužel nepovedlo a bod je pro nás velkým zklamáním. Slušně rozehraný zápas jsme nezvládli.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „První poločas byl z obou stran hodně špatný. Neměl krajskou úroveň. Druhý už trošku vypadal. Během chvilky jsme dali tři góly a vypadalo to nadějně. Jenže naši chlapci si za stavu 3:1 asi mysleli, že je rozhodnuto.  A to domácí hráli o desíti a po dvou centrech do vápna vyrovnali. Škoda. Ty dva body by nám v tabulce hodně pomohly. Citelně nám scházel vepředu zraněný Hájek, který musel po faulu domácího brankáře odstoupit. Nepodrželi jsme míč. Bod je pro nás málo.“


TJ Jiskra Třeboň - SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Gól: 26. Průcha. Rozhodčí: Frček - Němec, Herzog. Bez karet. Diváků: 280.

Třeboň: Flaška - Tůma, Širhal, Schneider, Pánek - Kubata, Hromádka, Andres (46. Vrána), Matoušek - Radosta (84. Vranovský), Průcha (35. Činčura). Trenér Bicenc st.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Novotný, Hlavatý, Peiger - Vejvar (20. Hajný II.), Šindelář (55. Tušl), Boček, Fischer, Bláha - Tlamsa (70. Keřka). Mužstvo vedl asistent Pouzar.

Nejlepší hráči: Průcha - Teringl, Novotný

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a postupně si vypracovávali šance a tlak. Dočkali jsme se ve 26. minutě, skóre otevřel Průcha. Bohužel ve 30. minutě došlo ke zranění Průchy, kdy brankář Teringl v souboji Průchu tzv. vypnul. Museli jsme střídat a Průchu odvezla sanitka. Rudolfov dobře bránil a my jsme dobývali jeho obranu. Do druhého poločasu jsme šli s úkolem přidat branku, ale to se nám nepovedlo a zápas skončil 1:0.“

Radim Pouzar (asistent trenéra): „Dnes musím i přes prohru tým pochválit. Mám totiž radost, že většinu zápasu odehráli kluci, kteří v budoucnu potáhnou SK Rudolfov. Domácí měli dobrý vstup do utkání, podařilo se jim vstřelit vedoucí branku, ale pak bohužel přišlo zranění domácího hráče Průchy. Od té chvíle byli domácí bezradní, nedokázali se prosadit proti naší dobře fungující obraně. My jsme si po celý zápas nedokázali vytvořit žádnou brankovou příležitost, proto domácí zvítězili nejtěsnějším rozdílem. Třeboňskému Martinu Průchovi přeji brzké uzdravení.“


FK Sokol Třebětice - FC ZVVZ Milevsko 0:0

Rozhodčí: Pečenka - Leiš, Kovařík. ŽK: 3:2 (M. Kelbler, R. Nehyba, O. Černoch – K. Hadáček, Kálal). Diváků: 180.

Třebětice: V. Zejda - V. Novák, O. Černoch, Trávníček, Tříletý – V. Švarc (83. Solař), F. Nehyba, R. Nehyba, Cech (33. D. Kelbler), Chvátal - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Milevsko: Hejl – Pich, Marvan, Vakoč, Kotrba (88. Süsmelich) – Bártík, Kálal – Souček (75. Přibyl), Kortan, F. Hadáček – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: O. Černoch, M. Kelbler - Vakoč, Bártík

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Po nevydařeném utkání v Dražicích jsme v domácím utkání přivítali favorita z Milevska. Od úvodu hostující tým potvrzoval svou velkou kvalitu. Byl na míči, v pohybu a přehrával nás. Trvalo nám až zhruba do třicáté minuty než jsme hru vyrovnali. Měli jsme tam i dvě příležitosti hlavou, bohužel nedali. Druhé dějství začalo opět velkou aktivitou Milevska, poté už byla hra vyrovnaná. Moc šancí se neurodilo, hosté měli jednu a my deset minut před koncem nedali, kdy střela ze strany olízla tyčku. Musím svůj tým pochválit za koncentrovaný výkon a plnění všech daných úkolů. Bod s Milevskem bereme, zahrálo výborně, je to mladý perspektivní tým.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Po průběhu utkání je pro nás bod spíš málo a jsme zklamaní, protože jsme byli lepším týmem a měli jsme blíž k vítězství. V Třeběticích je menší hřiště a bylo tam méně místa na kombinaci, ale i tak se nám dařilo držet míč a kombinovat i pod tlakem. Bohužel se nám nepodařilo žádnou z příležitostí ve finální třetině hřiště dohrát tak, abychom rozhodli v náš prospěch. Pokud budeme na každý gól potřebovat tři až čtyři tutovky, tak se každý zápas dost nadřeme. Navíc nás dost často zastavoval praporek pomezních. Je hezké, že držíme dál sérii neporazitelnosti, ale na to se moc nedíváme, důležitý je bodový zisk. Když se podívám na šest remíz, raději bych dvakrát prohrál a zbytek utkání vyhrával. Co se týče Třebětic, je to určitě jeden z lepších nováčků soutěže a jsou zaslouženě ve středu tabulky. Měli jsme je nakoukané, takže nás ničím extra herně nepřekvapili, ale chtěl bych je pochválit, že se snažili hrát fotbal. Není to jeden z těch soupeřů, kam přijedete a domácí se vás snaží akorát zbourat a jen nakopávají bez snahy hrát fotbal. I atmosféra v Třeběticích byla jedna z nejlepších v soutěži a jsou příjemným oživením soutěže.“


FK Junior Strakonice - Malše Roudné 2:2 (1:0)

Góly: 9. (pen.) Krejčí, 82. Bílý - 68. Kadlec, 75. Goretki. Rozhodčí: Vican - Boček, Petričák. ŽK: 2:5 (Zahrádka, Bílý - Vogl, P. Cepák, Malý, Míka, Kadlec). Diváků: 120.

Strakonice: Kozlík – Kubeš, Fajtl (59. Říha), Legdan, Smola, Prajzler (78. Máška) – Váchal (29. Štöger), Pomej (90. Míčka), Zahrádka, Bílý - Krejčí (90. Kafka). Trenér Šroub.

Roudné: Hošna – D. Cepák, P. Cepák, Malý, Zíka (46. Goretki) – Navrátil, Míka (65. Zachař), Wohlgemuth (83. Michálek), Vogl – Šrámek, Kadlec. Trenér P. Cepák st.

Nejlepší hráči: Kozlík, celý tým - Goretki

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Hráli jsme s jedním z nejlepších týmů v soutěži a zvládli jsme získat bod. Jsme s ním spokojeni. Zápasu jsme uzpůsobili taktiku. V defenzivě rozestaveni 5-4-1 a vyrážet k brejkům. Vycházelo nám to. Po jednom z nich byl faulován Bílý a Krejči nás dostal z penalty do vedení. Poté měl obrovskou šanci Bílý a nastřelil břevno. Hosté si dlouho nevěděli se zhuštěnou obranou rady. Až před poločasem nás podržel Kozlík třemi skvělými zákroky. Druhá půle pokračovala ve stejném duchu. Bránili jsme, ale bohužel po našich dvou špatných odkopech z vápna, kdy jsme měli míč na noze, hosté kvalitou zápas otočili. Pak jsme museli hru otevřít. Změnili jsme rozestavení a Bílý hlavou po centru Krejčího vyrovnal. Pak už jsme to dokázali ubránit. Musím hráče pochválit. Skvěle dodržena taktika a srdíčko, které do toho dali, slavilo úspěch.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Měli jsme problém se složením týmu, neboť kvůli zranění či trestu nemohli nastoupit brankář Havlíček a útočník Vlk. Nakonec se nám povedlo dát dohromady docela solidní sestavu. Do utkání jsme vstoupili dobře, hned v úvodu měl dobrou šanci Šrámek, ale nevyužil ji. V deváté minutě hlavní rozhodčí odpískal proti nám penaltu na popud čárového, což se ve fotbale nevídá. Domácí pokutový kop proměnili a vedli 1:0. Hru se nám pak podařilo vyrovnat, byli jsme na balónu lepší, ale Strakonice dobře bránily a hru se snažily kouskovat. Do druhého poločasu jsme udělali změnu, na hřiště jsme poslali Artura Goretkého, který hru rozhýbal. Podařilo se nám vyrovnat, vzápětí jsme se dostali i do vedení, ale Strakonice nakonec vyrovnaly na 2:2. Jsem zklamaný, že rozhodčí do utkání zasahují takovýmto způsobem. K dobré úrovni zápasu svým výkonem rozhodně nepřispěli. Chválím domácí, kteří bojovali a bod si zasloužili, tohle by se ale stávat nemělo.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama