Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dvojice z chvostu se rozešla smírně. Olešník pokračuje ve vítězné sérii, Třeboň podvanácté neporažena

 
sobota, 28. října 2023, 21:42, aktualizováno 29. října 2023, 19:42

Jihočeský kraj – Olešník neprohrál desátý zápas v řadě a pro jubilejní desáté podzimní vítězství si i bez kanonýra Lafaty dojel do Oseka. Nováček Mirovice zmobilizoval v závěru všechny síly a s Protivínem strhl skóre na vlastní stranu. Tahákem kola byl souboj tabulkově nejhorších mužstev na hřišti v Protivíně. Poslední Semice v oslabení smazaly dvougólovou ztrátu a remizovaly s Jankovem 3:3. Především v první půli se hrál prachbídný fotbal, který odpovídal postavení obou celků. Úctyhodnou šňůru neporazitelnosti prodloužila druhá Třeboň, která těsně skolila Rudolfov.

V páteční předehrávce v hlubockém podzámčí šel lídr přeboru do vedení nad Dražicemi již po devíti minutách, kdy se stejně jako v Protivíně prosadil Píša, jenž sám před brankářem Počinkem zachoval chladnou hlavu. Hostující obrana bez matadora Veselého pak dlouho odolávala a přijatelný stav 0:1 držela až do posledních minut. Poslední čtvrthodinu však dohrávala bez dvou vyloučených. Šest minut po přestávce byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Turek a v 74. minutě jej následoval útočník Běhoun, který zezadu fauloval Pecku, jehož museli pro zranění střídat. Pojistku na utrápenou výhru přidal tři minuty před koncem pod umělým osvětlením v dvojnásobné přesilovce po centru Tauber.  

V utkání Mirovic s Protivínem měli hosté častěji míč na kopačkách, ale skóre otevřeli jako první domácí po střele Husara. Protivín srovnal Hornátem gólem do šatny. Po hodině hry bylo v hostujícím táboře ještě veseleji, neboť zkušený Hornát potrestal zaváhání brankáře. Odpověď Mirovic byla blesková. Už po třech minutách dorazil míč do branky Jakub Převrátil. Hosté měli v závěru převahu a šance, ale v předposlední minutě Jakub Štochl po rohu hlavou rozhodl o zisku tří bodů pro nováčka. „Jsem rád za kluky, že na hřišti ukázali morální vlastnosti a důležité body doslova vydolovali,“ pochvaloval si mirovický kouč Michal Čadek. „Již potřetí jsme ztratili zápas v posledních minutách a vždy ze standardní situace,“ litoval další zbytečné ztráty trenér Protivína Miroslav Říha.

Olešník i bez kanonýra Davida Lafaty potvrdil v Oseku roli favorita. Na první trefu se čekalo až do závěru první půle, kdy skóroval hostující Řepa. Chvilku po přestávce přidal klid do olešnických řad druhou brankou Martinec, jenž patřil mezi nejlepší hostující hráče. Zanedlouho kapitán Hoch snížil, ale naděje domácích definitivně uhasil Szó, jenž znovu prokázal, že je mistrem v zahrávání trestných kopů. Technickou střelou obstřelil zeď a míč zaplul do horního růžku Pokorného branky. „V Oseku to nikdo nemá jednoduché. Menší hřiště, ne úplně v dobré kondici, ale zvládli jsme to za tři body. Myslím si, že zaslouženě,“ uvedl olešnický trenér Roman Chlumecký. „I přes porážku musím pochválit hráče za bojovný výkon,“ poznamenal domácí Jindřich Dejmal, jenž se musel obejít bez marodů Cardy a D. Říského.

Poslední Semice do třetice v protivínském azylu remizovaly a stále čekají na první letošní vítězství. První poločas zápasu s patnáctým Jankovem nabídl podprůměrnou kopanou. Tři minuty před pauzou se trefil dorážející M. Valach a do kabin šli veselejší Semičtí. Divoký druhý poločas nabídl celou řadu zajímavých momentů. Že „domácí“ obrana nestála na pevných základech, ukázala již první půle, kdy to vzadu několikrát hořelo. A bylo ještě hůř. Jankovští během osmi minut vsítili tři góly. Brankář Dvořáček byl za nesmyslný faul na Hájka vyloučen a Hanzlíkově proměněné penaltě čelil náhradník Vondrášek. Semice v desíti zmobilizovaly všechny síly a hnaly se za vyrovnáním. Po dvou standardkách dokázaly dotáhnout na 3:3 a v posledních minutách mohly P. Keclíkem rozhodnout. Z nerozhodného výsledku tak měly největší radost ostatní celky z konce tabulky.

T. Sviny a Týn nasbíraly shodně po 12 bodech a stejný počet mají na kontě i po sobotním vzájemném střetnutí na svinenském trávníku. Byl to zápas dvou zcela odlišných poločasů. V první půli měli jasně navrch spartakovci. Už v 9. minutě jim zajistil vedení Lukáš Gažák, pro něhož to byl již desátý zásah. Domácí si vytvořili několik vyložených šancí, ale opět vyhořeli v zakončování. Olympii v krušných chvílích výrazně podržela jednička Milan Kubík. Po přestávce hráli prim pro změnu hosté z Týna, jejichž prapor držel špílmachr Vladimír Dobal. „Nastoupili jsme v jiném rozestavení a ukázalo se, že to byl správný tah. Zlepšili jsme se, měli jsme i více ze hry, tlačili jsme se do brány a vyústění toho všeho byla vyrovnávací branka,“ popsal druhou polovinu týnský kouč Václav Mareš.

Třeboň před návštěvou 250 diváků navázala na sérii neporazitelnosti dalším zápasem. Jiskře, která měla od začátku tlak, zajistila body s Rudolfovem trefa Martina Průchy ve 26. minutě. O pár minut později skončil třeboňský kanonýr po střetu s brankářem Teringlem na zemi a s podezřením na otřes mozku putoval záchrankou do nemocnice. A to ovlivnilo další průběh. Třeboňští marně hledali skulinu proti dobře bránící obraně Rudolfova. „Soupeř dobře bránil a my jsme dobývali jeho obranu. Do druhého poločasu jsme šli s úkolem přidat branku, ale to se nám nepovedlo a zápas skončil 1:0,“ uvedl domácí trenér Karel Bicenc. „Od zranění Průchy byli domácí bezradní, nedokázali se prosadit proti naší dobře fungující obraně. My jsme si po celý zápas nedokázali vytvořit žádnou gólovou příležitost, proto domácí zvítězili nejtěsnějším rozdílem. Martinu Průchovi přeji brzké uzdravení,“ řekl na střídačce Rudolfova koučující Radim Pouzar.

Nejlepší ofenzíva v soutěži se Na Křemelce nemohla dlouho prosadit. Trenér Junioru Šroub vsadil na obranný blok a pětičlennou zadní řadu. Do karet nahrál Strakonicím zcela faul Zíky na Bílého, z něhož rezultovala penalta, kterou v 9. minutě Krejčí bezpečně proměnil. Pak ještě Bílý nastřelil břevno. Třikrát se vyznamenal i domácí brankář Kozlík. Malšané v poločase překopali sestavu a vytvořili si velký tlak, který korunoval jubilejním dvacátým gólem v sezoně Kadlec. Čtvrt hodiny před koncem naklonil misky vah na roudenskou stranu střídající Goretki. Junior otevřel obranu a osm minut před koncem se po standardce Krejčího prosadil hlavou neobsazený Bílý. „Musím hráče pochválit. Skvěle dodržená taktika a srdíčko, které do toho dali, slavily úspěch,“ potěšilo kormidelníka Přemysla Šrouba, jehož tým nenašel během října přemožitele.„Chválím domácí, kteří bojovali a bod si zasloužili. Škoda, že k dobré úrovni zápasu nepřispěli i rozhodčí,“ mrzelo roudenského Pavla Cepáka.

Milevsko podruhé za sebou hrálo bez gólů a po souboji s nováčkem v Třeběticích má na kontě již půltucet remíz. Vzduchotechnici potvrzovali svou kvalitu a „Motáky“, jak se třebětickému týmu přezdívá, přehrávali. Domácí po půlhodině vyrovnali hru, ale po přestávce si Milevsko znovu vytvořilo tlak. Šancí se na obou stranách urodilo za celých devadesát minut jen minimum a tak zaslouženě dospělo k nerozhodnému výsledku. „Já musím svůj tým pochválit za koncentrovaný výkon a plnění všech daných úkolů. Bod s Milevskem bereme, zahrálo u nás výborně, je to mladý a perspektivní tým,“ byl spokojený třebětický lodivod Marek Černoch.

Výsledky 13. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Dražice 2:0 (1:0)

Góly: 9. Píša, 87. Tauber. ČK: 0:2 (51. Turek, 74. Běhoun).

SK Mirovice - FK Protivín 3:2 (1:1)

Góly: 24. Husar, 69. J. Převrátil, 89. J. Štochl - 40. a 66. Hornát.

TJ Osek - FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 58. (pen.) Hoch - 38. Řepa, 51. Martinec, 68. Szó.

Spartak Trhové Sviny -  FK Olympie Týn n/Vlt. 1:1 (1:0)

Góly: 9. L. Gažák - 52. Dobal.

FC AL-KO Semice - SK Jankov 3:3 (1:0)

Góly: 42. M. Valach, 78. Veleman, 83. Zborník - 60. Borovka, 61. Hájek, 68. (pen.) Hanzlík. ČK: 1:0 (66. Dvořáček).

TJ Jiskra Třeboň - SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Gól: 26. Průcha. 

FK Sokol Třebětice - FC ZVVZ Milevsko 0:0

FK Junior Strakonice - Malše Roudné 2:2 (1:0)

Góly: 9. (pen.) Krejčí, 82. Bílý - 68. Kadlec, 75. Goretki.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama