Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Důležité duely, ve kterých se hrálo o šest bodů, jsme zvládli, těší strakonického útočníka Karla Krejčího

 
čtvrtek, 26. října 2023, 20:46

Strakonice – Junior má v závěru podzimu výbornou formu, z posledních čtyř kol posbíral deset bodů. Pod dobrými výsledky týmu jsou podepsány i skvělé výkony jednotlivců. V minulém týdnu jsme ocenili výkon stopera Stanislava Legdana, jenž zazářil proti Týnu, tentokrát nás zaujal Karel Krejčí, který opět výrazně vylepšil své osobní statistiky. Po hattricku Semicím Na Křemelce se třikrát trefil i na půdě Jankova a začíná naplňovat své střelecké předpoklady.

Po slabším vstupu do soutěže se začalo Strakonicím dařit. Dalo by se říci, že v pravý čas, jelikož jste hráli v posledních čtyřech kolech s týmy, které jsou na tom v tabulce podobně jako vy?

Ted jsme hráli důležité zápasy o šest bodů, jak se ve fotbale říká, s týmy okolo nás v tabulce, které hrají o záchranu jako my. Jsme rádi, že jsme tyto duely zvládli a dostali jsme se před naše soupeře.

Nálada je hned veselejší?

Když by se někdo podíval na tabulku před měsícem a dnes, asi by se divil (úsměv)

V posledních třech utkáních jste dávali góly v úvodních minutách. Zaměřili jste se na začátky zápasů?

Začátky nám v poslední době vychází. Ani nevím, čím to je, možná dobrou rozcvičkou. Každopádně je fakt, že poslední dva duely jsme rozhodli v úvodní půlhodině. Tam se to zlomilo a pak už jsme to uhráli.

Zažíváte mimořádně úspěšný říjen, proč se vám ale nedařilo už od startu sezóny?

Měli jsme nového trenéra, spoustu nováčků v týmu a k tomu těžký los. Nejde všechno hned. Nyní už si to ale sedlo, víme, co od sebe můžeme čekat a začínáme se zvedat. Taky až v tomto měsíci jsme doma začali narážet na soupeře, které bychom měli porážet.

Zmínil jste nového trenéra, jak se vám pod koučem Šroubem hraje a trénuje?

Tréninky jsou podobné jako dřív. V létě nás chodilo trénovat někdy až pětadvacet lidí, což je v krajském přeboru unikát. Jak začal školní rok, tak už je to s účastí horší, protože ne všichni studují ve Strakonicích. Do toho září jsme ale trénovali opravdu kvalitně a i to může být důvod, proč se nám nyní tak daří.

Proti Semicím jste nedal penaltu, v následujících duelech s Týnem a Jankovem už jste se ale ze značky pokutového kopu nemýlil. Ve Strakonicích jste jasným penaltovým exekutorem vy?

Penalty jsem většinou proměňoval, tady ve Strakonicích to ale mám tak padesát na padesát. Snad jsem se zvedl a jsem rád, že mi to tam teď z penalt zase padá. Máme mladé mužstvo a jako zkušený útočník bych měl brát penalty na sebe.   

Zaregistrovali jsme, že jste vedoucím týmu béčka Příbrami. V realizačním týmu druholigové rezervy jste byl i v sobotu v Českém Krumlově…

V zápise jsem uveden jako vedoucí mužstva, ale ve skutečnosti mužstvo trénuji společně s kolegy Maškem a Wágnerem. Trenérské licence ale teprve studujeme, takže nemůžeme v zápise figurovat jako trenéři. Proto jsou tam kolegové uvedeni jako asistenti a já jako vedoucí. 

To jste na roztrhání. Jak to všechno zvládáte?

Je to tak, celý víkend mám co dělat. Naštěstí se zápasy příbramského béčka a Strakonic v poslední době nekryjí a dá se to stíhat. To je pozitivní.

Studujete trenérskou licenci, předpokládám tedy, že v budoucnu chcete trénovat?

Určitě trénovat chci. Jsem mladý, takže bych rád začal co nejdřív, abych zjistil, jestli mě to baví. Teď mám zkouškové období, tak uvidíme, jestli ze mě bude trenér. Touhle cestou chci ale jít.

Blíží se závěr podzimu, kolik bodů byste si přál v posledních třech kolech reálně získat?

Chtěl bych jich získat šest, jestli je to ale reálné, to nevím. Minimálně tři bychom ale potřebovali. Nyní hrajeme s Roudným a doma jsme silní. Doma nás přehrála akorát Hluboká, jinak to ale žádné propadáky nebyly. U nás jsme schopni hrát s každým, tak uvidíme, jak to bude proti Roudnému.

Favoritem byste ale měli být v dalším domácím duelu s Dražicemi.

S Dražicemi se bude hrát zase prakticky o šest bodů. Bude to podobný soupeř, s jakými jsme se utkali v předchozích čtyřech kolech. Bude důležité, abychom poslední podzimní zápas zvládli.

Bez šancí jistě nebudete ani v Protivíně…

Protivín je další nevyzpytatelný soupeř. Zápasy tam bývají často dost vyhecované, někdy se to neobejde bez červených karet. Bude to těžký zápas, takové jsou ale v soutěži všechny.

Sestava 12. kola krajského přeboru


Pavel Tomášek (Olešník)

Jaromír Vorel (Protivín), Josef Brom (Týn), Adam Kotrba (Milevsko)

David Boček (Rudolfov), Jan Šindelář (Rudolfov), Tom Bílý (Strakonice), Martin Fischer (Rudolfov)

Viktor Kadlec (Roudné), Karel Krejčí (Strakonice), Michal Mareš (Dražice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama