Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 12. kola krajského přeboru

 
úterý, 24. října 2023, 22:09

Jihočeský kraj – Fotbalisté Hluboké vedou krajský přebor už rozdílem pěti bodů. Pomohla jim k tomu šťastná výhra v Protivíně trefou ve třetí minutě nastavení a bezgólová remíza druhé Třeboně v Milevsku. Jiskra zahodila i penaltu. Střelecky zářili rudolfovský Fischer (4 góly) a hattricky roudenský Kadlec s Krejčím ze Strakonic.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


Malše Roudné - SK Mirovice 5:2 (3:2)

Góly: 5. (pen.), 7. a 80. Kadlec, 36. Míka, 71. Goretki - 23. Huleš, 45. Vondrák. Rozhodčí: Kollmann - Pečenka, Votava. ŽK: 0:4 (Císař, J. Převrátil, Čadek, Král). ČK: 1:1 (26. Havlíček - 60. Kocourek). Diváků: 100.

Roudné: Havlíček – D. Cepák, P. Cepák, Malý (23. Zach), Zíka – Navrátil (67. Goretki), Wohlgemuth (77. Vařil), Míka, Šrámek – Kadlec (90. Michálek), Vlk (27. Hošna). Trenér P. Cepák st.

Mirovice: Vlas - Huleš (46. Peterka) Kocourek, J. Štochl, Mařík - Král (87. Sláma), Císař, F. Čadek, Husar – J. Převrátil, Vondrák (80. Kvěch). Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: Kadlec - Husar

Pavel Cepák (trenér Roudného): „I přes výhru jsem po utkání znechucený. Celý týden se na zápas pečlivě připravujeme a těšíme, ale pak jej zbytečně ovlivní rozhodčí, když správně vyloučil našeho brankáře, ale už ne faulujícího hráče. Později to kompenzoval a fotbalu to rozhodně ublížilo. Na tom se shodly obě strany. U nás to byla jasná nedisciplinovanost hráče. Všude na světě je trendem brankáře chránit. Po prohře na Hluboké jsme chtěli získat tři body. Měli jsme pár změn v sestavě, příležitost dostal i dorostenec Vařil a nezklamal. Chtěli jsme ho zkusit, od toho tady máme divizi dorostu.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Utkání ovlivnilo několik aspektů. Náš vstup do utkání, domácí snajpr Kadlec a při vší úctě k hlavnímu arbitrovi, jeho nevýrazný nebo výrazný, jak chcete, výkon. Během utkání se určitě nikdo nenudil na hřišti se pořád něco dělo. My jsme domácí mohli trápit, když nás bylo o jednoho více, jakmile se síly vyrovnali tak už ne. Soupeř je momentálně jinde a právem patří mezi elitu soutěže. My, když se sejdeme, jsme schopni konkurovat, jakmile chybí tři čtyři hráči, je to bohužel znát.“


FK Protivín - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:0)

Gól: 90. (+3) Píša. Rozhodčí: Boček - Vican, Kříž. ŽK: 2:3 (J. Pícha, P. Hrachovec - Antoš, Kadlec, Píša). Diváků: 150.

Protivín: Váverka - J. Pícha, Kulík, J. Vorel, Daniel Bečvář - David Bečvář - Kozák (81. Hodinka), Petr (74. Polanský), Říha, Zeman - P. Hrachovec. Trenér Říha.

Hluboká: Pavelec - Krejčí, Antoš, Kössl, Kolafa (53. Sypal) – V. Hrachovec (90. Pilný), Rubick (81. M. Otepka), Škoda (53. Píša), Pecka, Kadlec (68. Křiváček)  - Tauber. Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Přesvědčili jsme se, že fotbalová pořekadla skutečně platí. A to, že i proti velkému favoritovi zápas začíná vždy 0:0, nedáš - dostaneš a to, že zápas končí až posledním písknutím od rozhodčího. Odehráli jsme opět výborný první poločas, kdy jsme byli Hluboké minimálně vyrovnaným protivníkem. Ve druhé půli již byli hosté aktivnější, ale do vyložených šancí se nedostávali díky našemu zodpovědnému výkonu, který z pozice stopera výborně dirigoval náš kapitán Míra Vorel. V 86. minutě šel náš Patrik Hrachovec úplně sám na brankáře hostí, ale neuspěl. A z poslední akce zápasu v 93. minutě hosté vstřelili šťastný vítězný gól.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Vyrovnané utkání, ve kterém na obou stranách bylo minimum šancí. V prvním poločase jsme se nedokázali dostat k naší hře a dobře hrající domácí nás v podstatě do ničeho nepustili. Zhruba po hodině hry mi přišlo, že domácím lehce docházejí síly a to i díky našim střídáním. Šance však nepřicházely ani na jedné straně. Když už to vypadalo, že se budou body dělit, tak nejdříve neproměnili obrovskou šanci domácí a my snad z poslední situace strhli výhru na naši stranu. Pro domácí hořká prohra, naopak u nás si ceníme toho, že jsme se do samotného závěru s vývojem nesmířili a chtěli zápas zvládnout až do posledních vteřin.“


TJ Dražice - FK Sokol Třebětice 4:1 (1:1)

Góly: 59. a 71. Mareš, 41. D. Štecher, 52. Běhoun - 21. V. Švarc. Rozhodčí: Němec - Dunovský, Smola. ŽK: 0:1 (Trávníček). Diváků: 150.

Dražice: Počinek – Sváček (76. Jak. Stuchlík), Veselý, D. Štecher, Hornát (83. Páša) – Tůma (62. Turek), J. Štecher, Studenovský, Fulei – Mareš (86. Svojše), Běhoun (86. Böhm). Trenér Jaroš.

Třebětice: Pokorný - V. Novák, Trávníček, P. Kelbler, Gall (67. Tříletý) - V. Habr - P. Švarc (79. Štěpán), R. Nehyba, O. Černoch, Solař (65. D. Kelbler) - V. Švarc. Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: Mareš, celý tým - nikdo

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „V tomto zápase jsme chtěli získat potřebné body, ale zápas se nevyvíjel podle našich představ. Bohužel hned v úvodu neproměnil sólo Fulei a jak to bývá, soupeř vzápětí využil naše zaváhání v obraně a ujal se vedení střelou Švarce. Dalším důležitým momentem první části byl zákrok Počinka, který nedovolil soupeři zvýšit náskok a nám se povedlo po tlaku v samotném závěru srovnat z rohu po krásné hlavě D. Štechera. Po přestávce jsme navázali na výkon z konce poločasu. Nejdříve Běhoun vypíchl balon a strhl vedení na naši stranu. Během dalších deseti minut vstřelil dva krásné góly Mareš a soupeř už se prakticky na nic nezmohl a tak zasloužené tři body zůstaly doma. Fotbalem v Dražicích se opět po delší pauze všichni přítomní bavili a ke krásné atmosféře přispěli také hluční a hlavně slušní fanoušci z Třebětic, kteří přijeli v hojném počtu. S přehledem zvládla utkání i trojice rozhodčích a tak nezbývá než se těšit na další takto strávená víkendová odpoledne na fotbale.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Svůj tým mohu pochválit zhruba za úvodních třicet minut. To je ale opravdu vše, bohužel poté jsme předvedli výkon, který není hodný krajskému přeboru. Naše hra byla pro mne obrovským zklamáním. Vzadu jsme dělali hrozné chyby a směrem dopředu byli naprosto neškodní. Dražice vyhrály po dobrém výkonu zaslouženě.“


FK Olešník - Spartak Trhové Sviny 4:0 (1:0)

Góly: 21. Lafata, 70. Toth, 71. Martinec, 89. J. Píša. Rozhodčí: Votava - Pečenka, Kollmann. ŽK: 0:2 (L. Macák, D. Kodras). Diváků: 150.

Olešník: Tomášek - Turek (67. Vrážek), Nohava, Kalášek (75. Pavlík), Vojta - Toth (80. Knietel ml.), Heller, Szó, Miklík - Beko (80. J. Píša), Lafata (50. Martinec). Trenér Chlumecký.

T. Sviny: K. Brůha - D. Kodras, L. Macák, M. Kodras, Popovič - Tomek, Valut, J. Macák, Šafránek, Zítek (65. Kolář), D. Brůha - L. Gažák, Hruška. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Tomášek - nikdo

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Trhové Sviny jsou vždy nepříjemným soupeřem. Běhavý, organizovaný mančaft založený na brejkách. První poločas od nás ne moc dobře odehraný, protože nám chyběl pohyb a větší chuť do hry. Druhý poločas už byl o něčem jiném a dle mého rozhodly o osudu utkání dvě branky vstřelené po pěkných akcích během minuty. Pak už jsme si utkání pohlídali. Jsem rád za nulu vzadu a i střídající hráči naskočili velmi dobře do utkání.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Olešník potvrdil svoji formu, ale myslím si, že divákům se takovýto zápas musel líbit. Na druhou stranu jsme nehráli tak špatně, byli jsme Olešníku rovnocenným soupeřem, ale rozhodovaly individuální chyby. A ty domácí jako zkušený tým trestal. Výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti, ale samozřejmě Olešník vyhrál zaslouženě.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - FC AL-KO Semice 4:2 (1:1)

Góly: 15. a 53. Brom, 73. Mezera, 90. Gondek - 37. a 64. P. Keclík. Rozhodčí: Leiš - Novotný, Mráz. ŽK: 5:3 (Podhradský 2, Gutwirth, Dobal, Mezera - Hronek, Zborník, P. Valach). ČK: 1:0 (85. Podhradský). Diváků: 200.

Týn: Milan Kubík - Mravec, Brom, Maxa, Meidl - Račák, Podhradský, Dobal, Stoklasa (46. Mezera) - Ullrich (63. Gondek), Gutwirth. Trenér Mareš.

Semice: Dvořáček - P. Valach (86. Linhart), Listopad, Hronek, Hrdlička - Císařovský (86. Buchtele), J. Keclík, Zborník, Kačírek - P. Keclík, Hrala (66. M. Valach). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Brom - Císařovský

Václav Mareš (trenér Týna): „Od začátku jsme chtěli být aktivní směrem dopředu, vytvořit si šance a nějakou co nejdříve proměnit. Sice jsme se dostali do vedení Josefem Bromem, ale po naší zbytečné chybě obrany hosté vyrovnali. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejném stylu, a především si dát záležet na proměňování šancí. Dostali jsme se opět do vedení naším nejlepším hráčem Bromem, ale potom jsme udělali zbytečnou chybou v obraně a hosté toho dokázali využít. Rozhodující pro nás bylo střídání Mezerou a Gondekem, kteří stanovili svými brankami konečný výsledek 4:2. Byl to těžký zápas. Pro nás to jsou důležité body.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Herně to od nás bylo o hodně lepší než minule, ale bohužel jsme bez bodu. Doplatili jsme na neproměněné šance, museli jsme dotahovat. Měli jsme slibné šance za nerozhodného stavu 0:0 Hralou a 2:2 Keclíkem, v závěrečném tlaku se nám nepodařilo vyrovnat a naopak jsme inkasovali počtvrté. Škoda, potřebujeme každý bod. Teď nás čeká Jankov a já věřím, že to konečně protrhneme a zvítězíme.“


SK Rudolfov - TJ Osek 7:1 (3:1)

Góly: 13., 26., 86. a 88. Fischer, 59. a 76. Peiger, 15. Šindelář - 9. Hosnedl. Rozhodčí: Kaštánek - Brych, Petričák. Bez karet. Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl - Dvořák (89. Tesař), Novotný, Hlavatý (74. Hajný II), Hajný I - Boček, Vejvar (81. Tušl), Šindelář, Peiger, Fischer - Tlamsa (81. Keřka). Trenér Nárovec.

Osek: Pokorný - Balogh (46. Gondek), Martin Čapek, Hoch, Maroušek - Zhyhora, D. Říský, J. Říský (76. Vachulka), Matěj Čapek - Černý, Hosnedl.  Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Šindelář, Fischer, Peiger, Boček - Hosnedl, Hoch

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Po sérii tří porážek jsme chtěli opět naplno zabodovat, ale první poločas jsme se docela trápili, a navíc jsme po první akci soupeře inkasovali. Pro další vývoj zápasu bylo důležité, že jsme dokázali dvěma slepenými góly rychle zareagovat a do poločasu přidali ještě třetí branku. Druhý poločas jsme už odehráli daleko lépe, Osek jsme jednoznačně přehrávali a zaslouženě získali tři body. Vyhrát jsme mohli i vyšším rozdílem, měli jsme celou řadu šancí, ale při zakončení jsme nebyli úspěšní. Střelecky se dařilo Martinu Fischerovi, za velmi dobrý výkon tentokrát vyzdvihnu především mladého Davida Bočka.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Nastoupili jsme hodně oslabení, kvůli absencím jsme museli přeskupit celou obranu. Sice jsme se už po osmi minutách ujali vedení, ale opět jsme se nevyvarovali zbytečných chyb a domácí výsledek otočili. Za stavu 1:3 jsme mohli snížit, ale trestuhodně jsme netrefili prázdnou branku. Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání. Jsem hodně zklamaný nejen z předvedeného výkonu, ale i přístupu některých hráčů.“


SK Jankov - FK Junior Strakonice 2:4 (1:2)

Góly: 26. Votava, 57. Kočí - 10., 13. a 53. (pen.) Krejčí, 84. Bílý. Rozhodčí: Nedvěd - Dimitrov, Vejčík. ŽK: 2:2 (Bohoněk, Bürger - Smola, Váchal). Diváků: 188

Jankov: Skála - Beníšek, Jirkovský, Kočí, Bürger (82. Hütter) - Borovka, Votava, Bohoněk, Lovička (32. Vokurka) - Hájek (74. Sklář), Kocian (61. Hüttner). Trenér Táborský.

Strakonice: Lízal - Máška (70. Štöger), Fajtl, Legdan, Smola - Kubeš, Pomej (90. Kafka), Zahrádka, Bílý (87. Prajzler) - Váchal (84. Čibera) - Krejčí (89. Třeštík). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo - Krejčí, Bílý, celý tým

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Určitě jsme nebyli horším týmem, myslím, že jsme v průběhu prvního poločasu byli i lepší. Strakonice se ale pětkrát dostaly do našeho vápna a daly nám čtyři góly po našich hrůzostrašných chybách. Pokud budeme takové chyby dělat i nadále, tak se vítězství nikdy nedočkáme. Myslel jsem si, že výsledek dopadne trošku jinak…“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Veledůležitý zápas v Jankově se nám povedl a jsme nesmírně rádi. Opět se nám povedl začátek a v 15. minute jsme vedli po dvou brankách Krejčího 2:0. Bohužel jsme pak darovali domácím gól na 2:1 po hrubé chybě. Další šance jsme zahodili a myslím si, že jsme do kabin mohli jít i s výraznějším vedením. Nástup do druhé půle nám znovu vyšel a Krejčí z penalty zkompletoval hattrick. Poté domácí znovu snížili a bylo ze zápasu zbytečné drama. Pojistku na 4:2 dal Bílý po rychlém brejku. Nebyl nám uznán ještě jeden gól pro ofsajd, neproměnili jsme samostatný únik a tak mohlo být vítezství i vyšší. I tak musím hráčům poděkovat. Odjezdili utkání naplno.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Jiskra Třeboň 0:0

Rozhodčí: Pečenka - Krčín, Ondřej. ŽK: 3:4 (Pich, Kortan, Süsmelich - Průcha, Kubata, Schneider, Širhal). Diváků: 150.

Milevsko: M. Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, Kotrba – Volf, Kálal (62. Süsmelich) – Souček (65. Přibyl), F. Hadáček, Kortan (89. Samec) – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Třeboň: Flaška - Širhal, Tůma, Schneider, Pánek - Kubata, Bicenc, Hromádka, Matoušek (70. Vrána) - Radosta (70. Činčura), Průcha. Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: M. Hejl, Volf, Kotrba - Flaška

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Třeboň ukázala svou kvalitu a myslím, že jsme na takový manšaft doma ještě nenarazili. Hlavně ve druhé půli na nich bylo vidět, že se nebojí hrát ani pod tlakem po zemi, nám to naopak chybělo. Zbytečně jsme balony nakopávali. Netroufli si proti dobře napadajícímu soupeři hrát kombinačně, spíš jsme panikařili a hráli vzduchem. Pak jsme nesbírali odražené míče a dostávali se pod tlak. Posledních 25 minut jsme proto byli zalezlí jen na naší půlce. Oba týmy ale měly relativně dost šancí, bylo to spíš o chybě, kterou jeden nebo druhý manšaft udělá. Nicméně po průběhu zápasu bod musíme brát.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do prvního poločasu jsme vstoupili dobře. Bohužel v úvodu utkání jsme neproměnili nařízenou penaltu. První poločas byl vyrovnaný, ve druhém poločase jsme si vytvořili několik tutových šancí, bohužel jsme neměli štěstí v zakončení. Většina střel skončila mimo branku. Několika zákroky nás podržel brankář Flaška a také naše obrana. Chtěli jsme dnes udržet v zápase čisté konto a to se nám povedlo. Ale pokud nevstřelíme gól, nemůžeme vyhrát. Bylo to pohledné utkání a jsem rád, že Milevsko se snažilo hrát fotbalově. Je to pro nás ztráta, chtěli jsme si odvést tři body.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Ján Honza
 


 
Reklama