Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice se vytáhly na Třebětice, Hluboká udeřila v Protivíně v poslední minutě

 
sobota, 21. října 2023, 22:31, aktualizováno 22. října 2023, 17:31

Jihočeský kraj – Důležité tři body si v sobotním programu 12. kola krajského přeboru připsaly čtrnácté Dražice, když po přestávce udolaly třemi góly nováčka Třebětice. Třetí Olešník dvěma zásahy po sobě zlomil odpor statečně bojujících T. Svinů. Hlubocký lídr se štěstím zvítězil v Protivíně trefou v 90. minutě a nezadržitelně směřuje za podzimním prvenstvím. Po remíze druhé Třeboně v Milevsku vede tabulku už o pět bodů. Roudné v souboji dvou nováčků podle očekávání porazilo Mirovice, další hattrick vystřihl Kadlec. Na obou stranách se dohrávalo o desíti. Týn po šesti zápasech konečně naplno bodoval s posledními Semicemi. Tři góly vsítil i strakonický Karel Krejčí v Jankově. Rudolfovský Martin Fischer pokořil obranu Oseka dokonce čtyřikrát a výrazně se podílel na vysoké výhře 7:1.

Malše vyzrála doma na dalšího nováčka, Mirovice porazila 5:2. Lepší vstup do zápasu si Roudenští nemohli ani přát. V 7. minutě si Kadlecem vytvořili náskok o dva góly. Otřesené hosty mohl dorazit Vlk, ale netrefil prázdnou branku. Mirovičtí po rohu dorážkou snížili, pak byl za oplácení vyloučen brankář Havlíček, viník Císař, který zcela zbytečně fauloval, viděl jen žlutou kartu. Domácí pak znovu odskočili, ale Mirovičtí opět po rohu v přesilovce korigovali. Po přísném vyloučení Kocourka vzal režii do vlastních rukou Kadlec, který v závěru završil hattrick a s 19 zásahy jasně vévodí střelecké tabulce. „My jsme domácí mohli trápit, když nás bylo o jednoho více, jakmile se síly vyrovnaly, tak už ne,“ měl jasno mirovický trenér Michal Čadek.

Protivínští bez čtyř marodů sehráli s favoritem velmi dobré utkání a i přes prohru zaslouží za svůj výkon pochvalu. Obrany pracovaly na jedničku. Vyložených šancí bylo jen minimum. Domácí vydrželi se silami zhruba hodinu, pak hosté svou sestavu obměnili a postupně získávali převahu. Rozhodlo se v závěru. V 88. minutě neproměnil Patrik Hrachovec samostatný nájezd, zdálo se, že zápas skončí remízou. V závěru tříminutového nastavení kopali hosté přímý kop zhruba od poloviny hřiště, domácí dvakrát odvrátili, naneštěstí vždy na kopačky hostů a z posledního centru dokázal střídající Píša svou hlavičku procedit pod Váverkovýma rukama do sítě. „Pro nás to byl hodně smolný zápas,“ poznamenal po boji s lídrem domácí trenér Miroslav Říha.

Favorizovaný Olešník si poradil s T. Sviny zlepšenou hrou ve druhé půli, když na vedoucí Lafatův gól přidal dvě branky v rozmezí dvou minut. „První poločas od nás nebyl dobře odehraný, chyběl nám pohyb a větší chuť do hry. Druhá polovina už byla o něčem jiném,“ uvedl trenér Olešníka Roman Chlumecký, jenž chválil střelce z lavičky. T. Sviny nastřelily za stavu 0:3 tyč, korekce skóre se nedočkaly a nakonec odjížděly s krutým debaklem. „Divákům se zápas musel líbit. Rozhodovaly individuální chyby, které Olešník jako zkušený tým trestá. Výsledek nedopovídá tomu, co se dělo na hřišti, ale Olešník zaslouženě vyhrál,“ sdělil svinenský kouč Martin Písko.

Dražice potvrdily zlepšenou formu, i když s Třeběticemi doma prohrávaly zásluhou Vojtěcha Švarce. Hosté ale pojistku na těsný náskok z několika šancí nepřidali a dražický Daniel Štecher gólem do šatny vyrovnal. Po přestávce už byla na hřišti pouze domácí mužstvo, hosty dorazilo dvěma zásahy v rozmezí sedmi minut a nakročilo za dalšími body. Prosadili se oba útočníci. Nejprve poslal Dražice do vedení Běhoun, pak úřadoval Mareš, který vytáhl skóre až na 4:1. Třebětický nováček podal jeden z nejhorších výkonů po postupu do kraje a podruhé za sebou obdržel venku čtyři góly. „Naše hra byla pro mne obrovským zklamáním,“ mrzelo Marka Černocha, trenéra Třebětic.

Týnští zůstávají oproti loňsku za očekáváním, ale proti posledním Semicím konečně zabrali a po měsíci a půl se radovali ze zisku tří bodů. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. Na dvě trefy stopera Josefa Broma, který byl nejlepším hráčem Olympie, stačil v první i druhé půli vždy odpovědět Pavel Keclík, který neomylně trestal chyby domácí obrany. „Rozhodující pro nás bylo střídání Mezerou a Gondekem, kteří stanovili svými brankami konečný výsledek 4:2. Byl to těžký zápas. Pro nás to jsou důležité body,“ oddechl si týnský kormidelník Václav Mareš, jehož tým dohrával závěrečných pět minut bez vyloučeného Podhradského, ale Semice toho nevyužily.

Rudolfov poslední tři zápasy nebodoval, navíc proti Oseku se musel trenér Nárovec obejít bez špílmachra Pouzara, který sledoval utkání jen v roli diváka. I proto je konečný výsledek nečekaný. V osecké sestavě musel opět zaskakovat Maroušek, v domácích řadách hrál prim útočník Martin Fischer, který vsítil čtyři góly a výrazně si polepšil mezi střelci. Přitom Dejmalův tým začal výborně a už v 9. minutě se ujal vedení Hosnedlem. Jenže v dalším průběhu slušného střetnutí, v němž nepadla ani jedna žlutá karta, lovil míč ze sítě pouze osecký brankář Pokorný a hosté utržili rekordní porážku v probíhající sezoně.

Zápas v Precis aréně začal minutou ticha za zesnulého bývalého hráče Jankova Vlastimila Borovku a poté skvělým nástupem Junioru, který skóroval ze svých prvních dvou střel. Dostatek času a prostoru v pokutovém území dokázal zužitkovat v 10. a 13. minutě Karel Krejčí. Domácí zbraně nesložili a aktivní hrou se dočkali ve 26. minutě Matějem Votavou korigující trefy. Csaplárova past se nekonala, jelikož v úvodu druhého poločasu zkompletoval ze značky pokutového kopu hattrick Karel Krejčí. Jankovští znovu snížili na rozdíl jedné trefy v 57. minutě kapitánem Kočím, ovšem konečnou podobu ofenzivního zápasu dal po chybě domácích Tom Bílý. „Mohli jsme zvítězit i vyšším rozdílem. Hráčům musím poděkovat, že zápas odezdili naplno,“ pochvaloval si kouč Strakonic Přemysl Šroub.

Jediný bezgólový výsledek 12. kola svítil na ukazateli skóre po závěrečném hvizdu rozhodčího mezi domácím Milevskem a druhou Třeboní. Jiskra neprohrála již jedenáct zápasů po sobě. Teď poprvé neskórovala a poprvé remizovala. Gól mohla vsítit už na začátku střetnutí, ale neproměnila penaltu. Po vyrovnaném prvním dějství se šance střídaly na obou stranách. Zatímco Třeboňští měli vychýlenou mušku a většinou pálili mimo tři tyče, vzduchotechnici několikrát prověřili brankáře Flašku, které hosty podržel. „Chtěli jsme udržet v zápase čisté konto a to se nám povedlo. Ale pokud nevstřelíme gól, nemůžeme vyhrát. Bylo to pohledné utkání a jsem rád, že Milevsko se snažilo hrát fotbalově. Je to pro nás ztráta, chtěli jsme si odvést tři body,“ zmínil třeboňský trenér Karel Bicenc.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


Malše Roudné - SK Mirovice 5:2 (3:2)

Góly: 5. (pen.), 7. a 80. Kadlec, 36. Míka, 71. Goretki - 23. Huleš, 45. Vondrák. ČK: 1:1 (26. Havlíček – 60. Kocourek).

FK Protivín - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:0)

Gól: 90. Píša.

TJ Dražice - FK Sokol Třebětice 4:1 (1:1)

Góly: 59. a 71. Mareš, 41. D. Štecher, 52. Běhoun - 21. V. Švarc.

FK Olešník - Spartak Trhové Sviny 4:0 (1:0) 

Góly: 21. Lafata, 70. Toth, 71. Martinec, 89. J. Píša.

FK Olympie Týn n/Vlt. - FC AL-KO Semice 4:2 (1:1)

Góly: 15. a 53. Brom, 73. Mezera, 90. Gondek - 37. a 64. P. Keclík

SK Rudolfov - TJ Osek 7:1 (3:1)

Góly: 13., 26., 86. a 88. Fischer, 59. a 76. Peiger, 15. Šindelář - 9. Hosnedl.

SK Jankov - FK Junior Strakonice 2:4 (1:2)

Góly: 26. Votava, 57. Kočí - 10., 13. a 53. (pen.) Krejčí, 84. Bílý.

FC ZVVZ Milevsko - TJ Jiskra Třeboň 0:0

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Ján Honza
 


 
Reklama