Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr kola rozhodl jediný gól od hlubockého Pecky

pátek, 13. října 2023, 22:59

Hluboká nad Vltavou – Jedenácté kolo krajského přeboru nabídlo souboj týmů z nejvyšších příček tabulky. Vedoucí Hluboká hostila v derby třetí Roudné. Z nejtěsnější výhry se radovala jedenáctka z podzámčí. Přečtěte si podrobnosti a ohlasy trenérů z naší návštěvy.

V těžké konkurenci budějovického hokeje a reprezentačního utkání lvíčat s Walesem na Střeleckém ostrově zavítalo na hlubocký stadion pět stovek diváků. Ve slušné atmosféře se hrálo za umělého osvětlení, které tu před časem instalovala českobudějovická firma Light-Tec.

Šlágr kola vyhráli domácí. Jedinou a rozhodující branku dal v 16. minutě Tomáš Pecka, když pohotově zúročil přihrávku a levačkou zamířil přesně za Havlíčkova záda.

Šance pak měly oba týmy, ale dalšího gólu se diváci nedočkali. Ve 30. minutě to z trestného kopu zkoušel kanonýr Viktor Kadlec, Pavelec střelu přes zeď vyrazil. Hlubočtí mohli zvýšit hlavou Hrachovcem či po standardce Kösslem. V závěru měli slibné možnosti střídající Vlk a Viktor Kadlec, kterému toho hlubocká obrana moc nedovolila.

V posledních minutách mohl definitivně pojistit těsný náskok Kryštof Kadlec, ale mířil nad. Z poslední standardky hlavičkoval mimo tyče hostující Benda a pak už zazněl poslední hvizd dobře pískajícího sudího Němce.

Početná návštěva potěšila i hlavního kouče Hluboké. „Škoda, že se hrálo i jinde, mohlo přijít ještě více diváků. Derby probíhalo v nádherné atmosféře a takhle by to mělo vypadat. Hrál se dobrý a férový fotbal, k němuž výborným výkonem přispěli i rozhodčí. Byla to taková reprezentace krajského přeboru,“ hodnotil Rudolf Otepka páteční vystoupení. „Že padlo minimum gólů? To už tak v podobných zápasech bývá. Jsou svázané takticky, vesměs rozhoduje jediný gól. My jsme to štěstí měli a v závěru, když nám to tam propadlo, přečkali šanci Roudného.  Měli jsme trošku štěstí,“ řekl po vyrovnané bitvě trenér vítězů, jehož tým si po pátečním podvečeru připsal již desátou podzimní výhru.

Hosté od Malše hrozili především v úvodní čtvrthodině. „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme hru pod kontrolou a vytvořili si dvě slibné šance, které jsme neproměnili. Domácí z první vážnější příležitosti udeřili. Hra se pak přelévala ze strany na stranu. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak kvalitní, domácí si vytvořili několik šancí, o ten gól byli šťastnější. Nám chyběla finální přihrávka,“ uvedl trenér malšanů Pavel Cepák. „Jinak diváci museli být s výkonem obou týmů a předvedenou hrou spokojení. Derby mělo svou kvalitu. Domácím jsem k vítězství poblahopřál,“ bral nejtěsnější možnou porážku sportovně.

TJ Hluboká nad Vltavou – Malše Roudné 1:0 (1:0)

Gól: 16. Pecka. Rozhodčí: Němec – Dunovský, Pravda. ŽK: 3:2 (Rubick, Tauber, Pecka – P. Cepák, Míka). Diváků: 500.

Hluboká: Pavelec – Krejčí, Antoš, Kössl, Kolafa (76. Sypal) – Hrachovec, Rubick, Tauber (90. Pilný), Pecka, K. Kadlec – Škoda. Trenér R. Otepka.

Roudné: Havlíček – Zíka (70. Benda), Malý, D. Cepák, Vogl – Navrátil (68. Goretki), P. Cepák, Wohlgemuth (58. Vlk), Šrámek – V. Kadlec, Míka. Trenér P. Cepák st.

Nejlepší hráči podle JF: Pecka, Kössl - Vogl

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama