Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Věříme, že diváci uvidí dobrý fotbal, shodují se trenéři Otepka s Cepákem před tahákem Hluboké s Roudným

 
čtvrtek, 12. října 2023, 15:17

Hluboká nad Vltavou – Šlágr 11. kola Krajského přeboru se odehraje zítra v podzámčí mezi domácí Hlubokou a hostujícím celkem z Roudného. Domácí fotbalisté se v tabulce nachází na prvním místě, z deseti možných zápasů jich devět vyhráli a jednou remizovali. Roudenský celek je v tabulce na třetím místě a na první Hlubokou ztrácí v tabulce pět bodů. Výkop okresního derby je naplánovaný na pátek 13. 10. v 18 hodin.

Páteční duel tak slibuje zajímavou a atraktivní podívanou mezi dvěma celky z první top trojky. „Očekávám těžké utkání, Roudné je konsolidovaný tým, je tam hodně mladých kluků, kteří prošli mládeží Dynama a já shodou okolností u toho byl. Víceméně všechny ty kluky znám. Přál bych si, aby to byl dobrý fotbal. Oba ty týmy tomu na téhle úrovni mohou přispět, ale samozřejmě uvidíme, jaké budou okolnosti. Mělo by být ale hezké počasí, bude se hrát pod umělým osvětlením, snad také přijde dost lidí,“ přeje si trenér hluboké Rudolf Otepka.

Ten mimochodem působil před lety jako hlavní trenér A-týmu Roudného a v mančaftu zelenobílých má tak spoustu známostí. „Jak jsem říkal, ty kluky znám z působení v Dynamu. Když jsem byl v Roudném, těmhle klukům bylo patnáct šestnáct let. Dobře znám ale třeba Viktora Kadlece, Cepiho, Dádu Vogla, Vencu Míku, tyhle kluky jsem měl v kategorii U16 v Dynamu. Samozřejmě už se ale posunuli a jsou daleko vyspělejší, jsou z nich chlapi. Nějaký přehled mám, v Roudném jsem jako doma, beru to tam jako srdeční záležitost a pokud mi to čas dovoluje, na zápasy se chodím dívat,“ přiznává fotbalová legenda, která si kromě českobudějovického Dynama zahrála třeba také za olomouckou Sigmu, Příbram nebo ostravský Baník.

V případě páteční výhry by se hlubočtí fotbalisté nacházeli před svým soupeřem z Roudného v tabulce již o osm bodů vpřed. „Je odehraná třetina soutěže, o ničem se ještě nerozhoduje. Ve hře je spousta bodů a každý zápas je jiný. Příští víkend nás venku čeká také těžké utkání a musíme se koukat sami na sebe. Chceme samozřejmě vyhrát, uvidíme ale, jaké k tomu budou podmínky a jestli se nám to podaří,“ říká lodivod Hluboké.

Na druhé straně bude stát jako hlavní trenér třetího celku Krajského přeboru Pavel Cepák. „Bude to derby proti soupeři, který bude chtít hrát fotbal. Doufám, že přijde hodně diváků, že je fotbal zaujme, pobaví a odnesou si z něj dobrý pocit,“ věří v dobrý páteční fotbalový večer roudenský kouč.

Jeho celek se momentálně nachází na třetím místě tabulky s dvaceti třemi body, tedy s pěti body méně, než má Hluboká. V případě triumfu Roudného by tabulka byla ale zase zajímavější. „Takhle na to nekoukáme. Jsme nováček soutěže a jsme sami překvapení, kolik máme bodů. Jdeme zápas od zápasu a nad tímto moc nepřemýšlíme. Půjdeme do toho s pokorou a uvidíme,“ má jasno trenér Cepák.

Jak pro něj, tak pro Otepku bude páteční duel trochu specifický. Na Hluboké teď hraje několik fotbalistů, které Pavel Cepák dříve koučoval, totéž platí i na druhé straně. „Bude to oboustranně specifické, myslím si. S Rudou se znám, já jsem v Roudném dělal dorost a on chlapy. Na Hluboké jsou někteří hráči, kteří Roudným prošli a které jsem také třeba trénoval. V tomhle ohledu to utkání bude zajímavé. Jestli to pro Rudolfa bude výhoda, nevím, Ruda trénoval muže a ti hráči byli tehdy ještě v dorostu. Nebudu ale říkat, že je nemá přečtené, protože se k nám občas na utkání přijde podívat, a hlavně některé z těch hráčů trénoval v dorostu Dynama. Například Kadlece, Cepáka a tak dále,“ ví roudenský lodivod.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama