Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 10. kola krajského přeboru

 
úterý, 10. října 2023, 20:33

Jihočeský kraj – Bývalý sparťan a reprezentant Bořek Dočkal si připsal druhý mistrovský start v krajském přeboru v modrobílých barvách FK Olešník a po Davidu Lafatovi s Janem Šimákem (za Sokol Lom) se zařadil mezi nejznámější hvězdy v historii jihočeského přeboru. V jubilejním desátém kole vedoucí celky nezaváhaly, první Hluboká před šlágrem s Roudným hladce přehrála Jankov, Třeboň drží devítizápasovou sérii bez porážky, venku si bodově polepšily Mirovice se Strakonicemi.

Výsledky 10. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné - FK Sokol Třebětice 4:1 (1:0)

Góly: 45. (pen.), 65. a 76. Kadlec, 81. Benda - 70. (pen.) F. Nehyba. Rozhodčí: Kollmann - Novotný, Herzog. ŽK: 2:0 (Vogl, Kadlec). Diváků: 150.

Roudné: Havlíček - Malý, P. Cepák, Zachař, Vogl (80. Zíka) - Míka, Wohlgemuth (85. Zach), Navrátil, Goretki (61. Šrámek) - Vlk (78. Benda), Kadlec. Trenér P. Cepák st.  

Třebětice: Pokorný - Novák (72. P. Švarc), Gáll, Trávníček, Tříletý - R. Nehyba - V. Švarc (84. D. Kelbler), F. Nehyba, Cech, Chvátal - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: Kadlec, Havlíček - Pokorný

Pavel Cepák (trenér Roudného): „V úvodu utkání jsme navázali na předchozí duel v Třeboni, kde jsme své šance rovněž zahazovali. Paradoxně jsme dali gól až z penalty, ještě předtím nás ale udržel na nohou brankář Havlíček, který naopak soupeřovu penaltu chytil. I ve druhém poločase jsme zahodili řadu šancí, tři góly jsme ale naštěstí dali. Hosté snížili z podle mého názoru dost přísné penalty. Výsledek je pro Třebětice ještě milosrdný, protože jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem. Podržel nás brankář Havlíček a opět exceloval autor tří gólů Viktor Kadlec. Po těch dvou ztrátách s Týnem a s Třeboní jsme rádi, že jsme utkání zvládli.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Musím říci, že se zásluhou obou týmů hrálo velice kvalitní utkání. Já jsem relativně spokojen s prvním poločasem, i když jsme na samém konci tohoto dějství inkasovali z pokutového kopu. My jsme bohužel tuto možnost zhruba ve třicáté minutě nevyužili. Nicméně jsme hráli to, co jsme si stanovili a snažili se vše plnit. To už ale neplatí pro druhé dějství. Nepochopitelně jsme hru hodně brzo otevřeli a toho velice kvalitní ofenzíva domácích samozřejmě dokázala využít a naprosto zaslouženě v tomto utkání zvítězit.“


FK Protivín - TJ Jiskra Třeboň 1:2 (0:1)

Góly: 55. Hrachovec - 12. Činčura, 76. Průcha. Rozhodčí: Krčín - Leiš, Petričák. ŽK: 6:5 (Vorel, Kulík, Kozák, Vorel, Hrachovec, Pícha - Hromádka 2, Širhal, Bicenc, Kubata). ČK: 0:1 (84. Hromádka). Diváků: 150.

Protivín: Váverka – J. Pícha, Z. Vorel, Leroy Abawata, Kulík – David Bečvář - Kozák (84. Zeman), Říha, J. Vorel, Hrachovec – Petr. Trenér Říha.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Zavadil (61. Schneider), Pánek - Činčura (80. Andres), Matoušek (87. Vranovský), Kubata, Bicenc, Hromádka - Průcha (90. Meškan). Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Porážka, která hodně bolí, protože jsme celý zápas odmakali a nemáme ani bod. První poločas byl z naší strany opatrnější, hosté byli více na míči, ale my zodpovědně bránili a do vyložených šancí jsme je nepouštěli. Přesto šli hosté do vedení po nenápadné střele z dvaceti metrů. Poté jsme měli obrovskou příležitost na vyrovnání, když Honza Pícha postupoval sám na brankáře, ale ten ho vychytal. Druhý poločas byl z naší strany lepší a v 55. minutě jsme zásluhou Hrachovce vyrovnali. Následovala pasáž, během níž jsme byli lepší a vytvořili si i několik příležitostí, které jsme však nevyužili a za to jsme byli potrestáni v 76. minutě druhým gólem Třeboně. V závěru jsme sahali po vyrovnání, ale Hrachovec svoji druhou šanci nevyužil.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Začátek zápasu jsme zvládli na výbornou. Ve 12. min. jsme šli do vedení střelou Činčury, na kterou brankář nedosáhl. Vedli jsme 1:0.  Do poločasu jsme měli několik šancí navýšit skóre, ale ve finální fázi jsme situace řešili špatně. Soupeř měl brejkové šance a nás podržel brankář Kopecký. Do druhého poločasu jsme šli s tím vstřelit další branku a hrát trpělivě. Bohužel jsme se spíše přizpůsobili soupeři a míč byl někdy až moc ve vzduchu.  V 55. minutě jsme inkasovali a bylo vyrovnáno 1:1. Dokázali jsme vstřelit druhý a vítězný gól Průchou. V 84. minutě dostal Hromádka druhou žlutou, myslím, že dost přísnou, a šli jsme do deseti. I tak jsme si vytvořili šance, ale opět je nevyřešili dobře. Udrželi jsme výsledek i přesto, že bylo nastaveno osm minut. Chválím celý tým.“


FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov 3:0 (1:0)

Góly: 44. a 54. F. Hadáček, 72. J. Hadáček. Rozhodčí: Votava - Brych, Mráz. ŽK: 1:1 (Volf - Šindelář). Diváků: 120.

Milevsko: Michal Hejl - Pich, Vakoč, Š. Peterka, F. Hadáček - Volf (83. Samec), Bártík (75. Süsmilich) – Souček (63. Přibyl), Kálal (79. Baštýř), Kortan (87. Imbr) - J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Rudolfov: Keřka - Dvořák, Novotný, Hajný I - Hajný II, Pouzar, Šindelář, Peiger, Boček – Vejvar (73. Tušl), Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: F. Hadáček, Volf - nikdo

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Většinu prvního poločasu, než jsme dali první gól, nám trochu chyběla kvalita v poslední třetině hřiště. Díky tomu jsme se dlouho nemohli dostat do vedení, ale herně jsme měli celý zápas pod kontrolou. Pak už se zápas dohrával celkem v klidu. Kluci si věřili a i fotbalově to vypadalo slušně. Pochválit musím i Štěpána Peterku, který to zvládl v 16 letech velmi slušně. Neudělal žádnou chybu a uskákal i pár těžkých balonů ve vápně.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „S výkonem, který jsme předvedli, jsme neměli šanci na úspěch. Milevsko bylo celý zápas lepší a zaslouženě vyhrálo.“


TJ Dražice - TJ Osek 3:3 (3:1)

Góly: 21. a 45. Fulei, 36. (pen.) Mareš - 19. D. Říský, 53. (pen.) J. Říský, 74. Hoch. Rozhodčí: Šťastný - Boček, Tomaň. ŽK: 5:4 (Sváček, Štecher, Tůma, Mareš, Běhoun - Kuneš, Hoch, J. Říský, Černý). Diváků: 120.

Dražice: Počinek - Sváček, Veselý, J. Štecher, Turek - Tůma (68. J. Stuchlík), Studenovský, Mareš, Fulei - Bareš (68. M. Stuchlík), Běhoun (84. Horka). Trenér Jaroš.

Osek: Pokorný - Kuneš, Carda, D. Říský, Matěj Čapek - Zhyhora, Brabec, Hoch, Martin Čapek, Černý (72. Zelenka) - J. Říský. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Fulei, Mareš – celé tým

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „V tomto zápase jsme chtěli navázat na povedené utkání v Rudolfově, ale tentokrát vstřelil úvodní gól soupeř. Dokázali jsme rychle srovnat a ve zbytku první části jsme se zvedli a hráli to, co bychom si představovali, a hlavně vstřelili další dva góly, dvakrát Fulei a Mareš z penalty. V druhé části se nám tento výkon bohužel nepovedl zopakovat a zkušený soupeř toho náležitě využil. S ohledem na celkový vývoj utkání je asi remízový výsledek spravedlivý.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „V tomto utkání šlo domácím, jak se často říká o šest bodů. O soupeři jsme věděli vše, čím by nás mohl zaskočit. O způsobu hry i to, že mají ve svém středu nadstandartního hráče s velkou rychlostí s dobrými střeleckými schopnostmi Arsena Fuleie. Řekli jsme si, v jakém rozestavení a způsobu hry vstoupíme do utkání, abychom odjížděli s bodovým ziskem. V prvním poločase jsme nic z toho nesplnili a prohráli jsme jej 1:3. Dvě branky nám vstřelil Fulei, na kterého jsme naše hráče upozorňovali. O přestávce jsme si vše vyříkali a změnili jsme i rozestavení mužstva na 4-4-2. Ve druhém poločase jsme již byli výrazně lepším mužstvem. Výrazně se začal prosazovat Hoch a nepříznivý stav jsme zvrátili dvěma brankami na 3:3. Právě tu třetí, kdy se náš tlak stupňoval, vstřelil Hoch. Chtěl bych ale vyzdvihnout za vůli a bojovnost ve druhém poločase celé mužstvo. K utkání jsme odjeli pouze s 12 hráči.“


FK Olešník – FC AL-KO Semice 5:1 (3:0)

Góly: 15., 37. a 59. Lafata, 10. Vojta, 69. Toth - 85. Forman. Rozhodčí: Frček - Juráň, Hanzlíková. ŽK: 1:0 (Knietel ml.). Diváků: 250.

Olešník: Cihla - Turek (82. J. Píša), Nohava, Kalášek, Vojta (82. A. Píša) - Toth (70. Knietel ml.), Heller (65. Beko), Szó, Dočkal, Miklík (46. Pavlík) - Lafata, Trenér Chlumecký.

Semice: Dvořáček - Kačírek (59. M. Valach), Sádlo, P. Valach, Zborník - Pohnán (70. Linhart), J. Keclík, Hrala (54. Forman), Hrdlička - P. Keclík, Veleman (59. Císařovský). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Lafata, Dočkal - nikdo

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „V první půli bylo vidět, že jsme měli zásluhou Bořka nějakou kvalitu. Byly tam pěkné akce, myslím si, že jsme zaslouženě šli do třígólového vedení. V druhé půli tím prostřídáním jsme byli malinko uspokojení, nicméně jsme přidali ještě dva góly. Škoda obdrženého gólu. Jinak spokojenost, užili jsme si to, diváci přišli, vyhráli jsme a všichni byli spokojení.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Výsledek je jednoznačný. Bylo jasné, že na Olešníku to bude těžké, zejména když měli Bořka Dočkala. Myslím si, že oba týmy chtěly hrát fotbal, samozřejmě Olešník to má nacvičený, hraje po zemi a hledá skulinky v zadních řadách, kdy to dává do běhu, a to nám dnes udělal několikrát. My jsme to nezachytávali, ale věřím, že to do kluků dostaneme. Chtěli jsme hrát po zemi, myslím si, že se utkání muselo divákům líbit, Nehráli jsme žádné nakopávané balóny, chtěli jsme ukázat, že také umíme s balónem. Výsledek je takový, jaký je a určitě zasloužený. Musíme pracovat dál, určitě nejsme tým, který Olešník musí porážet. Musíme se soustředit na týmy, které jsou kolem nás, a ještě nějaké důležité zápasy přijdou. Věřím, že kluci se do toho dostanou a že posbíráme nějaké body a bude to zase dobré.“


TJ Spartak Trhové Sviny - FK Junior Strakonice 1:1 (1:1)

Góly: 36. (pen.) L. Gažák - 4. Bílý. Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Smola. ŽK: 3:3 (Hruška, Tomek, Zítek - Máška, Legdan, Krejčí). Diváků: 150.

T. Sviny: Popovič - D. Kodras, L. Macák, M. Kodras, Tomek - Valut, J. Macák (86. Chromčák), D. Brůha, L. Gažák - Hruška (75. Zítek), Graman. Trenér Písko.

Strakonice: Lízal - Máška, Legdan, Smola, Prajzler - Kubeš (81. Štöger), Pomej (71. Čibera). Zahrádka, Bílý - Váchal (88. Horník) - Krejčí. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Graman - Lízal, Váchal

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Moc fotbalu v tomto zápase vidět nebylo, samé strkanice a fauly, které se divákům nemohly líbit. Po naší chybě při standardní situaci jsme už ve 4. minutě inkasovali, ale to byla ze strany hostů jediná velká šance. My jsme se snažili co nejdříve vyrovnat a povedlo se nám to ve 36. minutě gólem Gažáka. Hosty hodně podržel gólman Lízal a my bohužel druhý gól už nepřidali.  Pro nás ztráta na domácím hřišti.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V Trhových Svinech jsme sehráli dobrý zápas a odvážíme si zasloužený bod. Rychle jsme šli do vedení. Už ve 4. minutě se po standardní situaci prosadil Bílý. Pak nás podržel dvakrát Lízal, ale následný pokutový kop už skončil v naší síti. Po přestávce se oba tymy snažily strhnout výhru na svou stranu, ale žádného gólu už se diváci nedočkali. Pro nás plusový bod zvenku a tak jsme spokojeni.“


FK Olympie Týn nad Vltavou - SK Mirovice 2:2 (2:0)

Góly: 10. Dobal, 41. Gutwirth - 55. Husar, 61. F. Čadek. Rozhodčí: Barva - Pečenka, Dimitrov. ŽK: 3:2 (Gutwirth, Hudeček, Mezera - Císař, F. Čadek). Diváků: 140.

Týn: Milan Kubík - Mravec, Brom, Maxa, Meidl - Račák, Dobal, Hudeček, Podhradský (60. Maruška) - Gutwirth (60. Mezera), Stoklasa (85. Gondek). Trenér Mareš.

Mirovice: Čejdík - Huleš, Kocourek, J. Štochl, Mařík - Král, R. Převrátil (46. Husar), Janota, M. Viták (75. Vondrák) - Císař, F. Čadek (90. Sláma). Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Václav Mareš (trenér Týna): „Ztratili jsme jasně vyhraný zápas. První poločas byl podle našich představ, dali jsme dvě branky a hosty jsme do ničeho nepustili. Ten druhý jsme ale vůbec nezvládli. Mysleli jsme si, že se nemůže nic stát, ale opak byl pravdou. Z našeho výkonu ve druhém poločase jsem zklamaný. Někteří hráči by měli zůstat nohama na zemi.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Na zápas do Týna jsme jeli bohužel zase v jiném složení. Trochu jsme přeskupili řady a snažili se hlavně gól nedostat. Domácím se to však povedlo hned dvakrát a my byli na ručník. Po změně stran to však byly jiné Mirovice než poslední zápasy. Podařilo se nám srovnat a nakonec jsme mohli odvážet všechny body. Ale i Týn mohl na konci zápasu strhnout výhru na svou stranu a tak jsem za bod rád. Po výsledkové bídě je to trochu vzpruhy. Vyhráno ale rozhodně nemáme.“


SK Jankov - TJ Hluboká n. Vltavou 1:4 (0:2)

Góly: 48. Točík - 32. vlastní (Hájek), 35. (pen.) Kadlec, 56. Tauber, 69. Rubick. Rozhodčí: Nedvěd - Barva, Jeřábek. ŽK: 5:1 (Kočí 2, Votava, Borovka, Bürger - Kolafa). ČK: 1:0 (42. Kočí). Diváků: 128.

Jankov: Komárek – Beníšek, Hájek, Kočí, Jirkovský – Vokurka, Votava, Kocian, Točík, Hütter (46. Sklář) – Borovka (74. Kotnauer). Trenér Táborský.

Hluboká: Pavelec – Krejčí (78. Dohnal), M. Otepka, Antoš, Kössl (54. Škoda) – Hrachovec, Rubick, Tauber, Kadlec, Kolafa (71. Pilný) – Sypal. Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: Komárek - celý tým

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Věděli jsme, co nás čeká. My jsme sice opět nebyli kompletní, ale to by proti Hluboké bylo asi stejně jedno. Ta je momentálně někde jinde. Byla lepší, fotbalovější, prokázala svou kvalitu a zaslouženě vyhrála. Byla vidět síla mužstva. Těžké zápasy s předními celky soutěže už máme za sebou a teď nás v posledních pěti kolech čekají soupeři kolem nás. Po fotbalové stránce bysme se jim měli přiblížit daleko víc, i když víme, že to rozhodně nebudou lehká utkání.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Zápas jsme měli od úvodních minut pod kontrolou, chtěli jsme hrát trpělivě a postupně si vypracovávat šance. Ty přicházely a do vedení jsme šli po půl hodině hry, když si domácí dali vlastní branku. O několik minut později se prosazujeme z nařízeného pokutového kopu. Druhý poločas jsme nezačali úplně dobře, když jsme podcenili situaci, z které domácí zahrávali roh a následně snížili na rozdíl jedné branky. Neřekl bych ale, že se tím nějak utkání zdramatizovalo. To nakonec potvrzují další dva přidané góly. Šancí jsme v tomto utkání měli celkově dost a jejich neproměňování by nás v dalších zápasech mohlo mrzet."

Nejlepší střelci: 16 – V. Kadlec (Roudné), 11 – Průcha (Třeboň), 10 – Lafata (Olešník), 8 – Tauber, K. Kadlec (oba Hluboká), L. Gažák (T. Sviny), Fischer (Rudolfov), F. Nehyba (Třebětice), 7 – L. Macák (T. Sviny)


Příští program, 11. kolo

Pátek 13.10. 18:00 TJ Hluboká nad Vltavou - Malše Roudné

Sobota 14.10. 10:15 SK Mirovice - SK Jankov, 12:00 FC AL-KO Semice - Spartak Trhové Sviny, 15:30 TJ Osek - FC ZVVZ Milevsko

Neděle 15.10. 10:30 TJ Jiskra Třeboň - TJ Dražice, 12:15 SK Rudolfov - FK Olešník, 15:00 FK Sokol Třebětice - FK Protivín, 15:30 FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn n/Vlt.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Michaela MIkešová, Petr Vlasák, Ján Honza
 


 
Reklama