Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lafata po boku Dočkala vystřihl hattrick, v souboji nováčků kraloval roudenský Kadlec

 
neděle, 8. října 2023, 17:37

Jihočeský kraj – Druhou třetinu podzimu zakončilo desáté kolo. V sedmi sobotních zápasech vyhrála venku pouze Třeboň. Olešník pokračoval ve vítězné sérii s hvězdným duem, Osek a Mirovice dokázaly po přestávce smazat dvougólové manko. Třemi góly se zaskvěli olešnický David Lafata a Viktor Kadlec z Roudného. V nedělní dohrávce nezaváhala vedoucí Hluboká v derby na jankovské půdě.

Souboj dvou nováčků měl dlouho bezgólový stav. Na první šance došlo až po půl hodině. Nejprve hosté zahodili penaltu, kterou Havlíček bravurně vyrazil, v poslední minutě první půle Třebětičtí faulovali Malého a Kadlec z pokutového kopu nezaváhal. Po přestávce zvýšil po samostatné akci opět Kadlec, ale hosté kontrovali z druhé penalty, kterou už Filip Nehyba proměnil. V 76. minutě dokonal čistý hattrick Kadlec a výhru malšanů pečetil střídající Benda. „V první půli jsme plnili vše, co jsme si stanovili. Ve druhé jsme hru nepochopitelně brzo otevřeli a toho velice kvalitní ofenzíva domácích dokázala využít a naprosto zaslouženě zvítězit,“ uvedl třebětický trenér Marek Černoch. „Podržel nás brankář Havlíček a opět exceloval autor tří gólů Viktor Kadlec,“ dodal domácí kormidelník Pavel Cepák.

Fotbalisté Dražic šli do utkání s Osekem natěšení dvěma vítězstvími po sobě a po prvním dějství to vypadalo, že nezadržitelně směřují za třetím. Hosté se ujali vedení po dalekonosné střele Davida Říského, která před brankářem Počinkem nepříjemně skočila. Ale už za chvilku agilní Fulei vyrovnal, pak Mareš z penalty za faul otočil výsledek a gólem do šatny po chybě vybíhajícího brankáře Pokorného zvýšil Fulei už na 3:1. Osek vyslal do hry jediného náhradníka a po přestávce udělal změny v rozestavení. Rázem převzal taktovku hry do svých rukou a už po osmi minutách snížil z penalty, kterou faulovaný Jakub Říský proměnil. V 74. minutě vyrovnal Hoch. Hosté ještě několikrát zahrozili, ale na dělbě bodů to nic nezměnilo. „Bod z venku bereme. Hrál se zápas dvou rozdílných poločasů,“ uvedl osecký kouč Jindřich Dejmal, jehož svěřenci plichtili potřetí za sebou.

V Protivíně se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém byli Třeboňští fotbalovější, pohyblivější, domácí nahrazovali nefungující kombinaci důrazem a bojovností. Po celé utkání se bojovalo o střed hřiště, moc času se v šestnáctkách nehrálo. I když se Protivínským kombinačně moc nedařilo, přesto si vypracovali více střeleckých příležitostí, zakončení však vázlo. Hosté byli produktivnější, z jejich tří přímých střel dvě skončily v síti, a proto vyhráli. Ve 13. minutě je poslal do vedení Činčura střelou ze 30 metrů. Deset minut po změně stran Hrachovec po akci s Říhou podél padajícího gólmana vyrovnal. V 75. minutě se Průcha ranou z hranice vápna trefil do protipohybu Váverky. V závěrečném náporu a přesilovce se domácí probojovali do šestnáctky, Zemanovu střelu Kopecký vyrazil před Hrachovce, ten však z malého vápna netrefil branku. „Porážka hodně bolí, protože jsme celý zápas odmakali a nezískali ani bod,“ mrzelo protivínského trenéra Miroslava Říhu.

Týn po sérii těžkých zápasů se soupeři z čela tabulky hostil nováčka Mirovice a po kvalitním výkonu v prvním poločase směřoval za vytouženým vítězstvím, na které čeká již čtyři kola. Už po deseti minutách se trefil špílmachr Dobal, krátce před pauzou přidal druhou trefu mladíček Gutwirth. „Byli jsme na ručník,“ uznal mirovický kormidelník Michal Čadek. Domácí si mysleli, že je hotovo, ale Mirovice už po hodině hry smazaly manko a góly střídajícího Husara a F. Čadka dotáhly na 2:2. „Do druhého poločasu to byly jiné Mirovice než poslední zápasy. Podařilo se nám srovnat a nakonec jsme mohli odvážet všechny body,“ poznamenal Čadek. „Ztratili jsme jasně vyhraný zápas. První poločas byl podle našich představ, dali jsme branky a hosty jsme do ničeho nepustili. Ten druhý jsme ale vůbec nezvládli,“ litoval trenér Olympie Václav Mareš.

Třetí nerozhodný výsledek víkendového programu se zrodil na svinenském trávníku. Spartakovci hostili Strakonice a hodlali pojistit bodový zisk z Mirovic, ale už ve 4. minutě si nepohlídali standardní situaci a Junior toho dokonale využil trefou Bílého. Svinenští se tlačili před strakonickou branku, ale brankář Lízal při dvou šancích domácích svůj tým podržel. Kapituloval až z pokutového kopu proměněný Lukášem Gažákem. „Po přestávce se oba týmy snažily strhnout výhru na svou stranu, ale žádného gólu už se diváci nedočkali. Pro nás plusový bod z venku, takže jsme spokojeni,“ těšilo strakonického kormidelníka Přemysla Šrouba. „Moc fotbalu v tomto zápase vidět nebylo, samé strkanice a fauly, které se divákům nemohly líbit. My bohužel druhý gól už nepřidali. Pro nás je to ztráta na domácím hřišti,“ zmínil kouč Spartaku Martin Písko.

Rudolfov cestoval s jediným náhradníkem na horkou půdu do Milevska a naděje na možný import bodů držel téměř celý poločas. Vzduchotechnici ve třetím domácím střetnutí v řadě nakročili za vítězstvím minutu před poločasem, kdy je poslal do vedení tečovanou střelou Filip Hadáček, který při velké marodce musel zaskočit na kraji obrany. Byl to znovu letní navrátilec Filip Hadáček, jenž z trestného kopu obstřelil zeď a zamířil přesně k tyči Keřkovy branky. To už se hrálo za velké převahy hráčů v černobílých dresech, kteří lišáckým lobem Jaroslava Hadáčka z velké dálky získali jistotu teprve druhého domácího vítězství. Závěr se v poklidu dohrál a Milevsko se po duelu tabulkových sousedů posunulo na páté místo, kde vystřídalo Rudolfov.

Semice nastoupily v Olešníku pod taktovkou staronového kouče Marcela Nouska. Venku nezískaly ani bod a moc nadějí neměly ani proti Olešníku, který měl trvalou převahu. Celých 90 odehrál exsparťan Bořek Dočkal. David Lafata po obrátce završil čistý hattrick. „V první půli bylo vidět, že jsme měli nějakou kvalitu díky Bořkovi, byly tam pěkné akce, myslím si, že jsme zaslouženě šli do vedení 3:0. Pak jsme trošku podlehli uspokojení,“ sdělil kouč Olešníka Roman Chlumecký. „Chtěli jsme hrát po zemi, myslím si, že se utkání muselo divákům líbit. Nehráli jsme žádné nakopávané balóny, chtěli jsme ukázat, že také umíme s balónem,“ řekl nám po utkání trenérský navrátilec Marcel Nousek, který se podepsal nad postupem Semic do kraje v roce 2022. Čestný úspěch hostí zaznamenal v 85. minutě Forman, jenž napodruhé překonal brankáře Cihlu a připravil jej o čisté konto.

Desáté kolo KP bylo zakončeno v jankovské Precis aréně, kam si pro povinné tři body přijel lídr tabulky Hluboká nad Vltavou. Ta se chtěla uklidnit rychle vstřelenou brankou, a tak od úvodu začala hodně aktivně. Přesto se vytouženého gólu dočkala až po půlhodině hry a paradoxně ho vstřelil domácí Hájek, někdejší dlouholetý hráč soupeře. Sypalovu šanci vyrazil Komárek nešťastně do holeně vracejícího se Hájka a míč skončil v brance. O dvě minuty později fauloval ve vápně Kočí Otepku a nařízenou penaltu proměnil Kadlec. Ještě před poločasem uviděl domácí kapitán Kočí druhou žlutou a Jankovští šli do deseti. Přesto krátce po změně stran po Hájkově rohu a Točíkově hlavičce snížili. Na drama zaděláno ale nebylo, jelikož v 56. minutě skóroval střelou levou nohou Tauber a z velkého tlaku přišla i čtvrtá branka, kterou v 69. minutě vsítil Rubick. Jiné šance už gólem neskončily, velký favorit zápasu svou úlohu v pohodě zvládl.

Výsledky 10. kola krajského přeboru


Malše Roudné - FK Sokol Třebětice 4:1 (1:0)

Góly: 45. (pen.), 65. a 76. Kadlec, 81. Benda - 70. (pen.) F. Nehyba.

FK Protivín - TJ Jiskra Třeboň 1:2 (0:1)

Góly: 55. Hrachovec - 12. Činčura, 76. Průcha.

TJ Dražice - TJ Osek 3:3 (3:1)

Góly: 21. a 45. Fulei, 36. (pen.) Mareš - 19. D. Říský, 53. (pen.) J. Říský, 74. Hoch.

Spartak Trhové Sviny - FK Junior Strakonice 1:1 (1:1)

Góly: 36. (pen.) Gažák - 4. Bílý.

FK Olešník - FC AL-KO Semice 5:1 (3:0)

Góly: 15., 37. a 59. Lafata, 10. Vojta, 69. Toth - 85. Forman.

FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov 3:0 (1:0)

Góly: 44. a 54. F. Hadáček, 72. J. Hadáček.

FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Mirovice 2:2 (2:0)

Góly: 10. Dobal, 41. Gutwirth - 55. Husar, 61. F. Čadek.

SK Jankov – TJ Hluboká n. Vlt. 1:4 (0:2)

Góly: 48. Točík - 32. vlastní (Hájek), 35. (pen.) Kadlec, 56. Tauber, 69. Rubick.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Ján Honza
 


 
Reklama