Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tečovaná střela zhatila týnské naděje s hlubockým lídrem

 
úterý, 3. října 2023, 14:55

Hluboká nad Vltavou – Za slunečného nedělního odpoledne na útulném stadionu v hlubockém podzámčí se odehrálo derby mezi nedalekým Týnem nad Vltavou. Vedoucí Hluboké ve čtvrteční dohrávce poprvé klopýtla a s povltavským rivalem chtěla bezpodmínečně bodovat.

Od začátku diktovala tempo zápasu Hluboká, avšak pozorně bránící Olympie dlouho odolávala a nepouštěla domácí do větších šancí. Naštěstí pro domácí napřáhl ve 28. minutě Rubick a tečovaná střela skončila na opačné straně, než kam se vrhl brankář Kubík.

Obraz hry se po vedoucím gólu ale neměnil, domácí byli častěji na míči a Týnští se pokoušeli o protiútoky, avšak bez úspěchu.

Druhá půle pokračovala ve stejném duchu. Po sedmi minutách Hlubokou uklidnil druhý gól.Tauber před vápnem napřáhl levačkou a přízemní střelou zvýšil na 2:0. V 59. minutě se znovu měnilo skóre. Domácí Pecka napřáhl z dobrých 30 metrů a krásnou střelou pod břevno překonal hostujícího brankáře.

V 69. minutě mohl aktivní Tauber přidat další branku, po krásné kombinaci ale z malého vápna přestřelil. Do konce zápasu se již nic nestalo, Hlubočtí si zaslouženě došli pro další tři body do tabulky, kde drží už tříbodový náskok a jako jediní zůstávají bez porážky.

„Hosté přijeli hlavně bránit a těžko jsme se do jejich obrany dostávali, naštěstí nám tam padla tečovaná střela z dálky. Druhá půle probíhala podobně. My jsme přidali další dva góly a měli další šance. Týn si za celý zápas šanci nevytvořil a my tak zaslouženě vyhráli,“ hodnotil derby hlubocký záložník Martin Škoda.

TJ Hluboká nad Vltavou - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:0 (1:0)

Góly: 28. Rubick, 51. Tauber, 59. Pecka. Rozhodčí: Šťastný - Leiš, Petričák. ŽK: 4:2 (Kössl, Otepka, Antoš, Hrachovec - Gutwirth, Dobal). ČK: 1:0 (37. R. Otepka – trenér). Diváků: 150.

Napsal(a) Jan Kroupa | Foto Jan Kroupa
 


 
Reklama