Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Roudenským došel dech, Třeboň jim připravila první porážku. Dražice šokovaly Rudolfov

 
neděle, 1. října 2023, 18:26

Jihočeský kraj – „Anglický“ týden v krajském přeboru uzavřelo 9. kolo. V boji o čelo porazila třetí Třeboň druhé Roudné zásluhou dvou gólů Martina Průchy ve druhé půli. Vedoucí Hluboká jde po domácí výhře v derby s Týnem do tříbodového trháku. Dražice překvapily na hřišti Rudolfova, kde udržely čisté konto a těžily z brejků. Jankov kvůli chřipkové viróze neodcestoval do Třebětic a prohraje kontumačně 0:3. Semice ani po trenérské výměně nebodovaly ve Strakonicích a jejich ztráta začíná narůstat.

Mirovice po vyřazení z poháru týmem z okresního přeboru a půltuctu gólů na Rudolfově pokračovaly v nevýrazných výkonech i v sobotním dopoledni proti T. Svinům, které měsíc nevyhrály. Hosty poslal do vedení Lukáš Macák, sedm minut před pauzou přidal druhý gól Lukáš Gažák. Za stavu 0:2 to měl mirovický nováček hodně složité. „Byli jsme na míči, ale zápasy se rozhodují ve vápnech, tam jsme bohužel již po několikáté propadli,“ mrzelo kouče Michala Čadka. Spartakovci pojistili náskok Lukášem Gažákem a v nastavení opět Lukášem Macákem a ukončili černou sérii pěti porážek po sobě. Mirovice pocítily na domácím trávníku vysokou porážku, navíc čekají na vítězství už šest kol. „Momentálně ve složité situaci. Nedá se nic dělat, musíme se z toho dostat sami,“ dodal zklamaný Čadek.

Osek ve čtvrteční dohrávce 1. kola překvapil remízou s do té doby suverénní Hlubokou, ale cenný bod v domácím střetnutí s Protivínem nepotvrdil. Hosty výrazně podržel brankář Váverka. „Vypracovali jsme si tři velké šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Především Hosnedlovy šanci volaly po gólu. Pro nás to jsou ztracené dva body, ale výkon proti Hluboké jsme pohříchu nezopakovali,“ sdělil nám osecký kormidelník Jindřich Dejmal. „Utkání bylo opatrné se spoustou nepřesností, nakopávaných míčů a v ofenzívě bez nápadu. Zřejmě i vlivem únavy po čtvrtečních dohrávkách se oba týmy zaměřily na poctivou defenzívu a proto zápas skončil spravedlivou remízou bez branek,“ komentoval jediný bezgólový výsledek víkendového kola protivínský trenér Miroslav Říha.

Magnet kola se hrál u rybníka Svět. Třetí Třeboň hostila druhé Roudné. Ve vyrovnaném utkání měla domácí Jiskra přesnější mušku, a proto vyhrála. „Utkání jsme si prohráli sami. Domácí využili z minima maximum, zatímco my jsme šance neproměnili. Třeboňští ale vyhráli zcela zaslouženě, protože byli efektivnější. Byli bojovnější, šli si za svým cílem, nám tohle naopak chybělo,“ komentoval trenér Roudného Pavel Cepák, jehož tým pocítil hořkost porážky po 25 zápasech. Třeboňským před početnou návštěvou přálo i štěstí. Brankář Havlíček si dal po rohu vlastní gól. Po půl hodině vyrovnal z penalty sám faulovaný Viktor Kadlec. Po přestávce se po dvou špatných odkopech hostujících obránců řítil sám na branku kanonýr Martin Průcha a nekompromisně trestal. „Zápas byl vyrovnaný, pohledný z obou stran. Ve druhém poločase jsme přidali dva góly Průchou a navýšili skóre na 3:1. Zbytek zápasu jsme si pohlídali. Musím za předvedený výkon pochválit celý tým,“ řekl kouč vítězů Karel Bicenc. Třeboň po sedmém podzimním vítězství vystřídala Roudné na druhém místě.

Jedno z největších překvapení kola se odehrálo v neděli dopoledne na Rudolfově. Domácí favorit v týdnu suverénně smetl Mirovice 6:1, proti Dražicím však Rudolfov odehrál o tři dny později diametrálně odlišný zápas. Rudolfovský záložník Jan Šindelář očekával, že to jeho tým nebude mít proti urputně bránícímu soupeři z Dražic jednoduché, a to se potvrdilo. Dražičtí hráli přesně to, co se od nich očekávalo. Prezentovali se precizní obranou výborně dirigovanou zkušeným Milošem Veselým. Hosté však překvapili vysokou efektivitou v útoku. Hrálo se sice převážně na bránu Dražic, hosté ale čtyřikrát zaútočili a při zakončení byli téměř stoprocentní. Všechny čtyři góly zařídil výborně hrající Arsen Fulei. Rudolfov dobýval hostující obranu marně. Ve druhé půli pálil nebezpečně Martin Fischer, Dražice měly i štěstí, když domácí v závěru trefili po rohovém kopu tyč. 

Hřiště v Třeběticích dnes odpoledne zelo prázdnotou. V poledne SK Jankov oznámil, že se nevydá na dalekou cestu. „Hostující, již tak oslabený tým, postihla chřipková viróza, která zapříčinila, že Jankovští nedají dohromady zdravou základní jedenáctku, která by byla schopna toto utkání odehrát. Nemluvě o důstojnosti a úrovně krajského přeboru. Tato nepříjemnost se Jankovu stala vůbec poprvé v historii klubu, a věříme, že také naposledy. Jménem klubu se tímto omlouváme soupeři z Třebětic i celému jihočeskému fotbalu,“ zněla oficiální zpráva na klubovém webu Jankova, který se v tabulce propadl na předposlední příčku.

Po Dražicích padly poslední Semice i ve Strakonicích. K bodům jim nepomohla ani výměna u kormidla, odvolaného trenéra Jaroslava Vondráška nahradil Filip Breibisch, který vedl tým v předchozích sezonách s Marcelem Nouskem. Více než hodinu to vypadalo, že nový impuls a změna na střídačce zafunguje. Semičtí ve vyrovnaném střetnutí drželi náskok 1:0 trefou Sádla v nastavení první půle. Šance se střídaly na obou stranách. Domácí zahodili i penaltu. „Šedesátá minuta byla zlomová. Prostřídali jsme a hostům docházely síly. Přežili jsme jejich jednu tutovku a pak začal úřadovat Krejčí. Hattrickem nám vystřelil veledůležité tři body,“ poznamenal spokojený trenér Přemysl Šroub, jehož svěřenci prolomili domácí nezdary a napočtvrté konečně skórovali a zabodovali. Semicím odskočili na šest bodů.

Hluboká potvrdila roli favorita a v podzámčí si poradila s velice kvalitní týnskou defenzívou. Olympie se v rychlém sledu střetla s nejlepší trojicí soutěže na venkovních trávnících. „Chtěli jsme navázat na předešlé utkání z Roudného a myslím si, že se nám to dařilo do 35. minuty, než přišla nešťastná tečovaná střela a domácí se dostali do vedení. Ve druhém poločase jsme inkasovali brzy druhou branku a bylo po zápase. Domácí patří o třídu výše a mají kvalitu. Za náš výkon se ale stydět nemusíme,“ uvedl týnský trenér Václav Mareš. Hostujícího brankáře překonal zmiňovanou tečovanou střelou Rubicka, které zakotvila do opačného rohu. Chvilku po změně stran nasadil ke střele z 25 metrů Tauber a trefil se přesně po zemi k tyči. Pojistku přidal o pár minut později Pecka povedenou ranou pod břevno Kubíkovy branky. Další příležitost k navýšení skóre už lídr nevyužil. Soutěž vede aktuálně s náskokem pěti bodů. Na domácím stadionu potřetí neinkasoval.

Olešník cestoval do Milevska s vítěznou šňůrou pěti zápasů, v nichž nastřílel 21 gólů, ale proti vzduchotechnikům se ze hry neprosadil. Jediný gól vsítil ve 21. minutě z penalty za faul na Lafatu Robert Szó, jenž ve středeční dohrávce podobnou příležitost úmyslně poslal jankovskému brankáři do náručí kvůli nesprávnému nařízení a řekl si o nominaci na cenu fair play. Svěřenci milevského trenéra Smrčiny na čtvrteční první domácí výhru se Strakonicemi nenavázali. Olešnickou obranu překonali pouze v 68. minutě zásluhou hlavičkujícího útočníka Jaroslava Hadáčka. Více už z převahy ve druhé půli nevytěžili a po čtvrtém nerozhodném výsledku jsou remízovým králem přeboru.

Výsledky 9. kola krajského přeboru


SK Mirovice - Spartak Trhové Sviny 0:4 (0:2)

Góly: 20. a 91. L. Macák, 38. a 58. L. Gažák.

TJ Osek - FK Protivín 0:0

TJ Jiskra Třeboň - Malše Roudné 3:1 (1:1)

Góly: 59. a 72. Průcha, 17. vlastní (Havlíček) - 35. (pen.) Kadlec.

SK Rudolfov - TJ Dražice 0:4 (0:1)

Góly: 30. a 90. Fulei, 56. Sváček, 74. Studenovský.

FK Sokol Třebětice - SK Jankov 3:0 kontumačně

FK Junior Strakonice - FC AL-KO Semice 3:1 (0:1)

Góly: 69., 86. a 90. Krejčí – 45. (+1) Sádlo.

FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník 1:1 (0:1)

Góly: 68. J. Hadáček – 21. (pen.) Szó.

TJ Hluboká nad Vltavou - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:0 (1:0)

Góly: 28. Rubick, 51. Tauber, 59. Pecka. ČK: 1:0 (37. R. Otepka – trenér).

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle
 


 
Reklama