Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z dohrávky krajského přeboru

 
sobota, 30. září 2023, 10:12

Jihočeský kraj – Na sv. Václava se zrodilo několik nečekaných výsledků. Nejproduktivnější útok celé soutěže nevyzrál na týnskou defenzivu. Roudné po více než roce neskórovalo a muselo se spokojit v domácím prostředí opět jen s bodem. Poprvé ztratil lídr Hluboká. V Oseku zahazoval šance a bojovní domácí nerozhodný výsledek už uhájili. Popáté za sebou zvítězil Olešník a přiblížil se na dostřel vedoucí trojici. Rozjetou Třeboň přibrzdily v derby Třebětice. Nejvýraznější výhru si vystřílel Rudolfov. Semice nevyhrály ani v osmém střetnutí, smolná porážka v Dražicích znamenala pád na samé dno přeboru.

Výsledky dohrávek 1. kola krajského přeboru


SK Jankov - FK Olešník 0:3 (0:0)

Góly: 55. Vojta, 65. Lafata, 76. Toth. Rozhodčí: Smola - Němec, Kaštánek. ŽK: 1:0 (Hájek). Diváků: 158. Předehráno ve středu 27. 9. 2023.

Jankov: Komárek - Borovka, Jirkovský, Kočí, Tejko (74. Sklář) - Vokurka (81. Kysela), Votava, Hanzlík, Hüttner (86. Stráda), Beníšek - Hájek (70. Hütter). Trenér Táborský.

Olešník: Tomášek - Miklík (71. Knietel ml.), Nohava, Kalášek, Vojta - Pavlík, Heller, Szó (76. Knietel st.), Toth (76. A. Píša) - Lafata, Řepa (86. Beko). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: nikdo - Lafata, Vojta

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Věděli jsme, že Olešník má kvalitní mužstvo. My jsme se první poločas drželi, odolávali, ale po přestávce se projevila zkušenost soupeře, který zaslouženě zvítězil. Olešník byl po všech stránkách lepší. Rád bych touto cestou poděkoval hráčům Olešníka za fair play čin v úvodu utkání.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „V Jankově to bylo s respektem k soupeři o tom, kdy vstřelíme první gól. Domácí zalezlí v deseti a my dobývali. Tři body z venku se počítají a nula vzadu taky. Je třeba si ale uvědomit, že v Milevsku to bude úplně jiný zápas.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Sokol Třebětice 1:1 (0:1)

Góly: 86. Průcha - 8. F. Nehyba. Rozhodčí: Jeřábek - Kollmann, Hrušková. ŽK: 2:3 (Průcha, Hromádka - Nehyba, Trávníček, Černoch). ČK: 0:1 (70. Habr). Diváků: 320.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Zavadil, Pánek (74. Schneider) - Kubata, Hromádka, Matoušek (80. Vranovský),  Bicenc - Činčura (62. Radosta), Průcha. Trenér Bicenc st.

Třebětice: V. Zejda - Gall, Trávníček, O. Černoch, Tříletý - V. Švarc (80. Solař), Habr, F. Nehyba, R. Nehyba, M. Kelbler - Cech (89. Štěpán). Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým - M. Kelbler

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme propadli při zahrávání rohu a od 8. minuty jsme prohrávali. Vytvářeli jsme si šance, ale neproměnili. Mohla být i nařízená penalta, ale bohužel nám nepřálo štěstí. Další šance přicházely ze stran, ale kvalita finální přihrávky nebyly. Ve druhém poločase jsme vystupňovali tlak, kopali několik standardek. Nakonec jsme stačili pouze jedním gólem ze hry vyrovnat utkání. Pro nás to je ztráta bodů, ale i tak máme velice dobrý začátek sezóny. Věřím v náš tým. Udělali jsme společně velký kus práce a ještě spoustu práce máme před sebou. To nám ukázal i tento zápas.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Okresní derby mi potvrdilo, že Třeboň má aktuálně vynikající formu a předvádí výborný fotbal. Proto jsem rád, že jsme urvali bod. Začátek nám vyšel a brzo jsme šli do vedení. V tu dobu se hra přelévala ze strany na stranu po šestnáctky. Druhé dějství nás Třeboň přehrávala, nám se nedařilo podržet balon a ztráceli jsme strašně snadno. V 70. minutě jsme ještě navíc šli do deseti, kdy svým rozhodnutím rozhodčí ovlivnili utkání, protože vyloučeni měli být oba aktéři strkanice, bohužel odnesli jsme to jen my. Třeboň nakonec vyrovnala a body se dělily. Domácí byli v tomto utkání lepším týmem a potvrdili své kvality.“


FK Protivín - TJ Spartak Trhové Sviny 4:2 (1:1)

Góly: 22. Nedvěd, 49. Petr, 52. Říha, 55. vlastní (D. Kodras) - 44. a 64. J. Macák. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Herzog. ŽK: 2:1 (Kulík, Nedvěd - Tomek). Diváků:150.

Protivín: Váverka - Kulík, Z. Vorel, Zach, Daniel Bečvář (84. J. Pícha) - Říha (68. Kozák), Leroy Abawata, David Bečvář, J. Vorel, Nedvěd - Petr (70. Hrachovec). Trenér Mir. Říha.

T. Sviny: Vrábek - D. Kodras, L. Macák, Chromčák - Valut (46. M. Kodras), Tomek, Zítek (64. Šafránek), D. Brůha, Gažák - Hruška (81. Popovič), J. Macák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Oproti zápasu s Rudolfovem jsme chtěli hru hlavně zjednodušit, být více kompaktní a soustředit se více na defenzívu. Věděli jsme, že hosté stejně jako my nejsou v optimálním rozpoložení, a očekával jsem spíše opatrný zápas. První poločas skončil 1:1, což pro nás bylo kruté, protože jsme zodpovědně bránili, soupeře do šancí nepouštěli, přesto jsme dostali gól do šaten. Naštěstí nám vyšel vstup do druhého dějství, kdy jsme vstřelili tři slepené góly a rozhodli o našem vítězství. Soupeř pak snížil na rozdíl dvou branek, ale zbytek zápasu jsme zodpovědně odpracovali a zaslouženě vyhráli.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Celý zápas se hrál spíš bojovný fotbal. První poločas byl vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách a po chybách na obou stranách se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1. V kabině jsme si řekli, jak chceme hrát a co děláme špatně, a přesný opak jsme převedli v druhé půli, kdy domácí třemi góly během  sedmi minut rozhodli.“


Malše Roudné - FK Olympie Týn n/Vlt. 0:0

Rozhodčí: Novotný - Dimitrov, Hrušková. ŽK: 5:4 (Míka 2, Kadlec, Zachař, Zíka - Meidl, Gutwirth, Podhradský, Dobal). ČK: 1:0 (75. Míka). Diváků: 200.

Roudné: Havlíček – D. Cepák, P. Cepák, Zachař, Zíka – Navrátil (68. Benda), Wohlgemuth, Míka, Šrámek – Kadlec, Vlk. Trenér: P. Cepák st.

Týn: Milan Kubík - Maruška, Brom, Gutwirth, Meidl - Račák, Podhradský, Dobal, Ullrich, Stoklasa - Gondek (90. Pešta). Trenér Mareš.

Nejlepší hráč: Havlíček – Dobal, Ullrich, celý tým  

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Musím Týnské pochválit, protože hosté hráli opravdu dobře. Byli disciplinovaní, dobře bránili a my jsme naopak zápas nezvládli. Nějaké šance jsme měli, těch tutových však bylo málo. Že jsme gól nedostali, za to můžeme poděkovat brankáři Havlíčkovi, který byl jednoznačně naším nejlepším hráčem.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Do Roudného jsme jeli s velkým respektem a v dost kombinované sestavě. Chyběli nám Maxa, Mravec a těsně před výkopem se omluvil Hudeček. Proto jsem se zápasu obával, ale hráči do toho dali všechno. Věděli jsme, že domácí mají směrem dopředu kvalitu, to se také ukázalo, ale my jsme v obraně hráli organizovaně. Důležité bylo, že jsme si pohlídali jejich rychlé náběhy za obranu. Myslím si, že si z Roudného odvážíme po zásluze zasloužený bod. Chtěl bych pochválit benjamínka Filipa Ullricha, který hrál dopolední zápas za dorost, poté po boku Vladimíra Dobala a byl jeden z nejlepších hráčů utkání.“


SK Rudolfov - SK Mirovice 6:1 (4:0)

Góly: 7. a 26. Šindelář, 32. vlastní (Vondrák), 39. Fischer, 52. Peiger, 70. Pouzar - 65. F. Čadek. Rozhodčí: Dunovský - Brych, Hanzlíková. ŽK: 2:2 (Šindelář, Pouzar - Král, Peterka). Diváků:100.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Novotný, Hajný I - Bláha, Pouzar, Šindelář, Boček (75. Hajný II), Peiger (86. Keřka) - Vejvar, Fischer. Trenér Nárovec.

Mirovice: Vlas - Vondrák, Kocourek, Mařík, M. Viták (70. Sláma) - Král (46. Mašek) r. Převrátil (70. Kvěch), Janota, Peterka (60. Huleš) - J. Převrátil, F. Čadek (70. Jelínek). Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: Šindelář, celý tým - nikdo

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Zápas se nám povedl po všech stránkách. Celých 90 minut jsme měli pod kontrolou, stejně jako v Protivíně jsme hráli zodpovědně a disciplinovaně. V poločase jsme vedli 4:0, další dva góly jsme přidali ve druhé půli. Škoda dalších neproměněných šancí a hlavně zbytečně obdržené branky.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Chtěl bych se omluvit jak našim, tak domácím fanouškům, tohle bylo prostě špatně.  Víme o soupeři skoro všechno a stejně nám to nijak nepomůže.  Stále stejné chyby, stále stejné góly. Pěkně jsme dnešní střetnutí podělali a to všichni. Naštěstí v sobotu se hraje nový zápas a my už budeme zase v plné síle.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Junior Strakonice 4:2 (1:2)

Góly: 28. Kortan, 59. (pen.) Volf, 73. F. Hadáček, 77. Kálal - 27. Zahrádka, 43. Kubeš. Rozhodčí: Barva - Krčín, Jarolím. ŽK: 1:3 (Bártík - Lízal, Bílý, Benedikt). Diváků: 100.

Milevsko: Michal Hejl - Pich, Vakoč, Marvan (59. Přibyl), Martin Hejl - Volf, Bártík (90. Jakeš) – F. Hadáček, Kortan (86. Imbr), Souček (65. Kálal) - J. Hadáček (82. Baštýř). Trenér Smrčina.

Strakonice: Lízal - Smola, Fajtl, Legdan, Prajzler - Kubeš (88. Třeštík), Benedikt (81. Horník), Pomej (81. Čibera), Máška (77. Štöger) - Zahrádka - Bílý (88. Kafka). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Volf, F. Hadáček, Kortan - nikdo

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Utkání bych si představoval jednodušší, než prohrávat o poločase 1:2. Ale jsem rád, že jsme to zlomili a ve druhé půli nám to tam napadalo. Stejně jako všechny domácí zápasy, také dneska to bylo hlavně o nás. Soupeře jsme pustili do hry vlastními chybami nebo neproměněnými šancemi a děláme z toho drama. Dneska to bylo podobné, u nás je to hodně o hlavě. Jak jsme šli do vedení, už se kluci dostali do pohody. Olešník bude v neděli určitě silnější soupeř. Ale třeba nám to zrovna bude více sedět, když nebudeme muset nikoho dobývat a využijeme hráče, které máme do rychlosti. Věřím, že to bude úplně jiné utkání.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V Milevsku jsme sehráli dva rozdílné poločasy. V prvním jsme se dostali opět do rychlého vedení, které bohužel vydrželo pouhou minutu. Hráli jsme v bloku a spoléhali na rychle brejky. Řekl bych, že nám to celkem vycházelo, i když nás několikrát podržel Lízal v bráně. Před poločasem se trefil krásné Kubeš a tak jsme šli do kabin šťastnější. Bohužel druhý poločas to domácí otočili. Měli jsme tam šanci Fajtlem po rohu dát na 3:1, ale místo toho vyrovnalo Milevsko z penalty. Pak jsme dvakrát nezachytili rychlé útoky a je z toho další porážka. Teď musíme porazit doma Semice.“


TJ Dražice - FC AL-KO Semice 1:0 (1:0)

Gól: 31. Běhoun. Rozhodčí: Pečenka - Votava, Ondřej. ŽK: 4:1 (Turek, Fulei, Studenovský, Mareš - Hrala). Diváků: 100.

Dražice: Žák - Veselý, D. Štecher, Sváček, Páša (34. Svojše) - Studenovský, Mareš, Fulei, Tůma (70. Horka), Turek - Běhoun (81. Jakub Stuchlík). Trenér Jaroš.

Semice: Dvořáček - Sádlo (74. Buchtele), Holub, Listopad, Pšenička (58. M. Valch) - Kačírek (58. Linhart), J. Keclík, Hrala, Hrdlička - P. Keclík, Forman. Vondrášek st.

Nejlepší hráči: Žák, Veselý, celý tým - Listopad

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „Konečně jsme v první části protrhli střeleckou nemohoucnost krásnou střelou Běhouna a ta se ukázala jako rozhodující moment utkání. Dalšími důležitými faktory zápasu byly zákroky gólmana Žáka, kdy v úvodu a na konci zápasu nás podržel i s potřebnou dávkou štěstí. Soupeř nebyl horším týmem, ale trápil se v koncovce a to nám pomohlo k prvním třem bodům. Musím ještě zmínit, že v honbě za vytouženými body je pro nás vždy přece jen na prvním místě zdraví hráčů a to je třeba, aby si uvědomili i naši mladí talentovaní rozhodčí.“

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Těžko se hodnotí antifotbal plný zdržování, nepřesností, povalování, hledání míče a nakopávání jak na tenise. Soupeř dal v prvním poločase gól, na který jsme celý zápas marně hledali odpověď. Když nedáš gól, nemůžeš chtít body, my tentokrát v koncovce propadli.“


TJ Osek - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (1:1)

Góly: 12. Hosnedl - 8. Kadlec. Rozhodčí: Kollmann - Vican, Smola. ŽK: 1:2 (Hoch – M. Otepka, Tauber). Diváků: 140.

Osek: Pokorný - Němeček, Kuneš, Carda, Matěj Čapek - Brabec, Hoch, J. Říský, Zhyhora (59. Černý) - D. Říský (88. Martin Čapek), Hosnedl. Trenér Dejmal.

Hluboká: Konečný - Krejčí, M. Otepka, Antoš, Kössl - Hrachovec (58. Sypal), Rubick, Pecka (58. Škoda), Tauber,  Kadlec - Píša (84. Křiváček). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: Hosnedl, celý tým - nikdo

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „V bojovném utkání se zrodila zasloužená remíza. Hluboká měla za stavu 1:1 dvě veliké šance, které trestuhodně spálila. Když jsme je přečkali, mohli jsme zase rozhodnout my. Potěšilo mě, že jsme navázali na výkon z druhé půle v Roudném a znovu jsme se přesvědčili, že v této soutěži může hrát každý s každým. Pochválil bych naše mužstvo za bojovnost, touhu po zisku bodů, ale vytkl bych jim nesoustředěnost na začátku utkání. Opět jsme obdrželi gól v úvodních minutách. Plnění taktických pokynů musíme plnit od první minuty. Za výkon chválím celý tým, jmenovitě bych vyzdvihl Hosnedla, který výstavním gólem vyrovnal.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Utkání se pro nás vyvíjelo dobře a hned v úvodu jsme se z rychlého protiútoku po standardce domácích prosadili. Domácí však vzápětí srovnali po povedeném nákopu, vyhraném hlavičkovém souboji a rychlým zaběhnutím Hosnedla. My jsme si vypracovali další šance, ale nedařilo se nám je v tomto utkání proměňovat. Domácí v hlubokém bloku tedy udrželi remízový stav až do konce utkání.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein, Lenka Průchová, Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama