Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká v Oseku pouze remizovala, ztrácely Roudné i Třeboň. Dražice už nejsou poslední

čtvrtek, 28. září 2023, 20:21

Jihočeský kraj – Vložené dohrávané kolo na čtvrteční státní svátek nabídlo několik překvapení na úkor favoritů. Vedoucí trio uhrálo jen nerozhodné výsledky. Souboj o černého Petra zvládly lépe šťastnější Dražice a přenechaly chvost tabulky poraženým Semicím. S chutí hrající Rudolfov si lehce poradil s nováčkem Mirovice, Protivín po nevydřených výkonech porazil T. Sviny. Málo vídané gesto fair play předvedl olešnický Robert Szó úmyslně zahozenou penaltou v Jankově!

Vložené úvodní kolo krajského přeboru odstartovalo už ve středu v jankovské Precis aréně, kam zavítal Olešník. Ten se mohl ujmout vedení ve 4. minutě, kdy mu rozhodčí daroval penaltu po souboji Komárka s Vojtou. Naštěstí pro fotbal hostující fotbalisté, jmenovitě exekutor pokutového kopu Robert Szó, předvedl úžasné gesto fair play a penaltu záměrně neproměnil. Mužstvo kolem Davida Lafaty dobývalo domácí obranu, jenže v první půli se to nepodařilo. Kýžený a uklidňující gól Olešník vstřelil až v 55. minutě zásluhou Vojty. O deset minut později se prosadil střelou uvnitř pokutového území sám Lafata a na konečných 3:0 pro hosty upravil Toth. Jankov Olešníku nedokázal vstřelit gól už více jak tři roky!

Skvělá návštěva sledovala okresní derby v Třeboni. Třebětice tu ještě předloni hrály o body s béčkem Jiskry v B třídě. Takový udělaly skok za dva roky. Oba soupeře provázela dobrá forma. Třeboňští vyhráli šestkrát po sobě, třebětický nováček čtyřikrát v řadě neprohrál.Už v 8. minutě se prosadil po rohu hlavou Filip Nehyba a rozjásal třebětické fans. V závěru vyrovnané partie nastřelili domácí tyč a po přestávce si vytvořili velkou převahu, ale končila na dobře pracující obraně Třebětic. V 70. minutě byl po strkanici připomínající pražské derby „S“ vyloučen pouze hostující Habr a Třeboň v přesilovce stupňovala svůj tlak, který zúročila v 86. minutě Průchou. „Třeboň má aktuálně vynikající formu a předvádí výborný fotbal. Proto jsem rád, že jsme urvali bod,“ poznamenal po druhé venkovní remíze třebětický kouč Marek Černoch. „Pro nás to je ztráta bodů, ale i tak máme velice dobrý začátek sezóny,“ dodal třeboňská lodivod Karel Bicenc.

Čtvrteční dohrávka na sv. Václava nezastihla malšany v optimální formě. Byť měli proti zraněními zdecimovanému Týnu stálou převahu, vyzrát na zkušenou obranu Olympie nedokázali. Už v první minutě zahodil velkou šanci Vlk, D. Cepák nastřelil tyč, ale jinak se domácí dostávali do koncovky jen zřídka. Po přestávce několikrát zahrozili i Týnští, hlavička Dobala letěla jen těsně nad. Na druhé straně mohl rozhodnout Vlk, dostal se za obranu, ale z voleje střílel mimo. Posledních 15 minut dohrávali domácí bez vykartovaného Míky. „Myslím si, že si z Roudného odvážíme po zásluze zasloužený bod. Chtěl bych pochválit benjamínka Filipa Ullricha, který hrál dopolední zápas za dorost, poté po boku Vladimíra Dobala a byl jeden z nejlepších hráčů zápasu,“ vyzdvihl trenér Václav Mareš výkon 16letého dorostence. Další dva seděli na střídačce.

Milevsko se ve čtvrtém domácím střetnutí konečně dočkalo tříbodového zisku. Výhra proti Strakonicím se ale nerodila lehce. Junior šel v poločasové přestávce do kabin za vedení 2:1. Skóre otevřel hostující Zahrádka ve 27. minutě, vzduchotechnici vzápětí srovnali Kortanem. Hosty několikrát podržel brankář Lízal. Na konci první půle se parádně trefil Kubeš a Strakonice znovu vedly. Po změně stran už skórovali jen domácí. „Bohužel, druhý poločas to domácí otočili. Měli jsme tam šanci Fajtlem po rohu dat na 3:1, ale místo toho vyrovnalo Milevsko z penalty. Pak jsme dvakrát nezachytili rychlé útoky a je z toho další porážka. Teď musíme porazit doma Semice,“ uvedl Přemysl Šroub, trenér Strakonic, které čekají na první body Na Křemelce.

Po fiasku s Rudolfovem si Protivínští trošku napravili reputaci u domácích diváků, kteří se dostavili v hojném počtu, přišlo jich téměř 200. Hrál se vyrovnaný zápas. Domácí se prosadili přízemní střelou Nedvěda. Svinenští po tradičním zaváhání domácí obrany první střelou na branku vyrovnali tečovaná ranou Jiřího Macáka. Rozhodujícím úsekem zápasu bylo prvních deset minut druhé části, ve které domácí vstřelili tři rychlé branky za sebou. „Soupeř pak snížil na rozdíl dvou branek, ale zbytek zápasu jsme zodpovědně odpracovali a zaslouženě vyhráli,“ řekl domácí trenér Miroslav Říha. Spartakovci nebodovali popáté za sebou. „V kabině jsme si něco řekli, jak chceme hrát a co děláme špatně, a přesný opak jsme předvedli v druhé půli, kdy domácí třemi góly během sedmi minut rozhodli,“ mrzelo svinenského kouče Martina Píska.

Poslední Dražice se představily potřetí v řadě před vlastními fanoušky a po dlouhém domácím čekání, přesně 391 minutách, poslaly míč za brankářova záda a dočkaly se prvních bodů v sezoně. „Poslední tři zápasy naznačovaly, že se zvedáme a že to mužstvo je na dobré cestě,“ zdůraznil po utkání dražický trenér Jiří Jaroš. „Konečně jsme prolomili smůlu jednak střeleckou, ale i herní, což jsme zužitkovali a vyhráli jsme. Věřím, že to bude pro nás velký impuls do budoucna,“ komentoval duel Jaroš. O osudu utkání rozhodla 31. minuta a jediná trefa domácího Tomáše Běhouna. Semičtí rozhodně nebyli horším týmem, ale žádnou příležitost nevyužili. „Když nedáš gól, nemůžeš chtít body. A my dneska v koncovce propadli,“ povzdechl si semický kouč Jaroslav Vondrášek, jehož tým se propadl na poslední příčku.

Rudolfov prožívá povedený vstup do sezony. Potvrdil to i proti mirovickému nováčkovi a v polovině podzimní části mu patří páté místo s 18 body. Hosty (chyběli jim bratři Štochlové) načal už v 7. minutě budoucí čtyřicátník Jan Šindelář, po dvaceti minutách přidal druhý gól. Pak si dal Vondrák „vlastence“ a Fischer uzavřel skvělou první půli čtvrtým zásahem. Sedm minut po přestávce si vzal slovo domácí Peiger a bylo to 5:0. „Chtěl bych se omluvit jak naším, tak domácím fanouškům, tohle bylo prostě špatně. Víme o soupeři skoro všechno a stejně nám to nijak nepomůže,“ sdělil mrzutý trenér Mirovic Michal Čadek. Jeho jmenovec Filip sice korigoval, ale poslední slovo patřilo rudolfovskému špílmachrovi Pouzarovi, který uzavřel na půltucet.

V Oseku se zrodilo překvapení kola. Suverénní Hluboká tu po sedmi vítězstvích poprvé v sezoně klopýtla a musela se spokojit jen se ziskem jednoho bodu. Lídr přeboru pokořil oseckou obranu už po osmi minutách, kdy se sám před brankářem Pokorným objevil Kadlec a nezaváhal. Jenže zakrátko zúročil protiútok domácí Hosnedl a ve 12. minutě bylo vyrovnáno. Hluboká měla převahu, střelecky však selhala, domácí bojovali a obrali favorita o dva body. Ve víkendovém kole hostí Osek Protivín a na Hlubokou přijede k derby Týn.

Výsledky dohrávek 1. kola krajského přeboru


SK Jankov - FK Olešník 0:3 (0:0)

Góly: 55. Vojta, 65. Lafata, 76. Toth.

TJ Jiskra Třeboň - FK Sokol Třebětice 1:1 (0:1)

Góly: 86. Průcha - 8. F. Nehyba. ČK: 0:1 (70. Habr).

FK Protivín - Spartak Trhové Sviny 4:2 (1:1)

Góly: 22. Nedvěd, 49. Petr, 52. Říha, 55. vlastní (D. Kodras) - 44. a 64. J. Macák.

Malše Roudné -  FK Olympie Týn n/Vlt. 0:0

ČK: 1:0 (75. Míka po 2 ŽK).

SK Rudolfov - SK Mirovice 6:1 (4:0)

Góly: 7. a 26. Šindelář, 32. vlastní (Vondrák), 39. Fischer, 52. Peiger, 70. Pouzar - 65. F. Čadek.

TJ Osek - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (1:1)

Góly: 12. Hosnedl - 8. Kadlec.

FC ZVVZ Milevsko - FK Junior Strakonice 4:2 (1:2)

Góly: 28. Kortan, 59. (pen.) Volf, 73. F. Hadáček, 77. Kálal - 27. Zahrádka, 43. Kubeš.

TJ Dražice - FC AL-KO Semice 1:0 (1:0)

Gól: 31. Běhoun.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Jan Klein, Petr Vlasák, Lenka Průchová
 


 
Reklama