Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fakta, ohlasy, sestavy a nejlepší hráči z víkendového krajského přeboru

 
úterý, 26. září 2023, 22:42

Jihočeský kraj – Na začátku „anglického“ týdne se mimořádně dařilo hostujícím celkům, které si odvezly 13 bodů. Výhodu domácího hřiště dokázaly využít pouze Olešník s Roudným. Na špici je stále bez ztráty Hluboká a na chvostu s nulou na kontě Dražice. V tabulce střelců odskočil s tuctem gólů roudenský šutér Viktor Kadlec.

Výsledky 8. (7.) kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné - TJ Osek 5:3 (4:1)

Góly: 12. a 54. Wohlgemuth, 9. Kadlec, 22. Navrátil, 27. Vlk - 65. a 73. Carda, 21. J. Říský. Rozhodčí: Šťastný - Kollmann, Jarolím. ŽK: 3:2 (Kadlec, Šrámek, Zíka - Říský J., Maroušek). Diváků: 100.

Roudné: Havlíček – D. Cepák, P. Cepák, Zach, Zíka – Navrátil, Zachař, Wohlgemuth (90. Král), Šrámek (62. Goretki) – Vlk (57. Benda), Kadlec (90. Skála). Trenér P. Cepák st.

Osek: Pokorný – Kuneš, D. Říský, Carda, Martin Čapek (46. Černý) – Němeček, Hoch, J. Říský, Maroušek, Matěj Čapek (73. Zelenka) – Zhyhora. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Kadlec, Wohlgemuth, Zachař – J. Říský, Hoch, Carda

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme excelovali, zatlačili soupeře, dali dva rychlé góly a do přestávky přidali další. Vedli jsme 4:1 a hráče jsem upozorňoval na to, co se nám stalo na Rudolfově. Místo abychom si utkání užili, stal se pravý opak. Paradoxně jsme z té bídy dali na začátku druhé půle na 5:1 a vypadalo to, že si soupeř odveze debakl. Sami jsme si utkání zkomplikovali naší nekoncentrovaností hlavně při standardních situacích. Osek po dvou rozích snížil na 5:3 a ve finále z toho ještě mohlo být drama. Důležitý je zisk tří bodů. Ze tří obdržených gólů doma jsem rozčarovaný. To je hodně špatné. Musíme na tom zapracovat, přijdou těžší zápasy.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „V prvé polovině utkání jsme propadli hlavně po taktické stránce, především v obranné činnosti. Věděli jsme o silných stránkách některých jednotlivců a přesto jsme soupeři dle mého soudu umožnili vstřelit v úvodu utkání dvě velice laciné branky. I nadále jsme se nevyvarovali zbytečných chyb a pustili domácí k náskoku 5:1. Mužstvo ve druhém poločase nesložilo zbraně a bylo domácím více než vyrovnaným soupeřem. Vstřelili jsme Cardou dva góly po perfektně provedených rohových kopech kapitánem mužstva Hochem. První branku našeho mužstva vstřelil J. Říský, který patřil spolu s Cardou a Hochem k nejlepším hráčům utkání. Druhý poločas hráčům potvrdil, že když se zlepší v taktickém myšlení, jsou schopni potrápit v této soutěži každé mužstvo. Každopádně bych chtěl hráčům hlavně za výkon ve druhém poločase poděkovat.“


FK Protivín - SK Rudolfov 1:5 (0:3)

Góly: 50. vlastní (Vejvar) - 17. a 41. Pouzar, 62. (pen.) a 82. Fischer, 8. Vejvar. Rozhodčí: Dimitrov - Pečenka, Švec. ŽK: 3:2 (David Bečvář 2, V. Pícha - Peiger, Pouzar). ČK: 1:0 (82. David Bečvář). Diváků: 125.

Protivín: V. Pícha – J. Pícha (46. Martin Říha), Kulík, Zach, Nedvěd (78. Sháněl) - Hrachovec (65. Kozák), Z. Vorel (70. Leroy Abawata), David Bečvář, Daniel Bečvář, J. Vorel – Petr. Trenér Mir. Říha.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Hajný, Tyrpák – Boček, Pouzar, Šindelář, Vejvar, Peiger – Tlamsa, Fischer. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Zápas se nám vůbec nepovedl, asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám a ke spoustě nepřesností jsme přidali i lehkovážnost, za kterou jsme byli potrestáni. Nezbývá nám než se našim fanouškům omluvit a v dalším domácím zápase již tento čtvrtek ve vloženém kole předvést úplně jiný výkon.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Vyšel nám vstup do zápasu a už v 8. minutě jsme vedli 1:0. Ještě do poločasu se dvakrát trefil z přímého kopu Radim Pouzar a do kabin jsme šli s třígólovým náskokem. Druhý poločas začal Protivín náporem a díky nešťastnému vlastnímu gólu Vojty Vejvara snížil na 1:3. Za pár minut nás ještě při vyložené šanci podržel brankář Keřka, a to bylo ze strany soupeře vše. Byl sice častěji v držení míče, měl optickou převahu, ale kluci hráli celý zápas zodpovědně a disciplinovaně, a do žádné další šance jsme ho už nepustili. V 62. minutě zvýšil z penalty Martin Fischer na 4:1, deset minut před koncem přidal svůj druhý gól a bylo rozhodnuto. S Protivínem se nám v poslední době moc nedařilo, proto si výhry a navíc na jeho hřišti velmi vážíme, a já musím kluky za předvedený výkon pochválit.“


FK Olešník - FK Junior Strakonice 5:1 (5:1)

Góly: 38., 40. a 43. Lafata, 29. Kalášek, 32. Szó (pen.) - 5 Bílý. Rozhodčí: Votava - Leiš, Ovčáček. ŽK: 1:1 (Řepa - Máška). Diváků: 100.

Olešník: Tomášek - Miklík, Nohava, Kalášek, Vojta (73. Knietel ml.) - Toth, Beko (60. Heller), Szó, Martinec (60. Pavlík) - Řepa (60. Vrážek), Lafata (81. A. Píša). Trenér Chlumecký.

Strakonice: Kozlík - Kubeš, Benedikt, Legdan, Prajzler - Bílý, Fajtl (46. Horník), Zahrádka (79. Kafka), Třeštík (46. Čibera), Máška - Krejčí (69. Štöger). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Szó, Lafata - nikdo

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Do páté minuty jsme měli dvě šance, které jsme neproměnili a byli za to potrestáni brankou hostů. Poté jsme se rozkoukávali, než jsme začali hrát. Vyrovnávací gól nám pomohl a poté jsme předvedli snovou patnáctiminutovku a bylo po zápase. Škoda, že jsme ve druhém poločase nepřidali nějakou branku. Čekají nás dva zápasy venku a je třeba se na ně pořádně připravit.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V Olešníku jsme začali dobře a hned ve 3. minutě jsme šli do vedení. Pěkný centr Mášky proměnil Bílý. Měli jsme ještě jednu šanci, když Bílý pěknou střelou olízl břevno. Půl hodiny byl solidní výkon. Pak přišla hrůzostrašná čtvrthodina, kdy jsme pětkrát inkasovali. Třikrát jsme nechali volného Lafatu. Druha půle se jen dohrávala a jsem rád, že už jsme neinkasovali. To, že bude Olešník lepší, jsem věděl, ale že mu to takhle lehce darujeme, mě strašně štve. Odchození některých hráčů je do nebe volající...“


FK Olympie Týn nad Vltavou - FK Sokol Třebětice 1:1 (1:0)

Góly: 36. Gondek – 67. Cech. Rozhodčí: Dunovský - Brych, Hanzlíková. ŽK: 3:3 (Gutwirth, Podhradský, Maxa - Habr, R. Nehyba, Chvátal). Diváků: 120.

Týn: Milan Kubík - Mravec (78. Liška), Brom, Maxa, Meidl - Račák, Dobal, Podhradský (84. Vařil), Gutwirth, J. Hudeček - Gondek (67. Maruška). Trenér Mareš.

Třebětice: V. Zejda – V. Novák, O. Černoch, Trávníček, Tříletý - Habr - V. Švarc (82. P. Švarc), Cech, R. Nehyba, Chvátal (75. Solař) - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: Račák – celý tým

Václav Mareš (trenér Týna): „Hráli jsme doma, chtěli jsme zvítězit a získat tři body. Bohužel se nám to nepodařilo, protože jsme narazili na velice kvalitní tým.  My jsme v prvním poločase nepředvedli výkon, který bych si představoval, přesto jsme ho vyhráli 1:0 i díky neproměněným šancím hostů. V přestávce jsem musel zvýšit v kabině hlas, vůbec se mi nelíbila hra směrem dopředu. Ve druhém poločase jsme se sice herně zlepšili, přesto jsme inkasovali vyrovnávací branku. V závěru jsme měli tutovku Liškou, ale nedali jsme. Třebětice hrály dobře a určitě si u nás nezasloužily prohrát. V tom rozpoložení, ve kterém se od samého začátku sezony nacházíme, musíme být nakonec s bodem spokojeni. Máme velkou marodku a já budu doufat, že alespoň Lukáš Stoklasa bude do příštího zápasu připraven.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Myslím si, že jsme viděli zajímavý a vyrovnaný zápas, aktivita se střídala na obou stranách. Bohužel dali jsme dva góly, nebyly nám uznány, přesto jsme hráli dál svoji hru a nakonec jsme se dočkali spravedlivé remízy. Na klukách vidím trochu nespokojenosti, ale nedá se nic dělat, takový je fotbal. Nicméně máme bod venku a pro tuto chvíli ho bereme.“


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 0:1 (0:0)

Gól: 87. (pen.) Volf. Rozhodčí: Vican - Boček, Jeřábek. ŽK: 3:2 (Veselý, Pražma, Běhoun - Kotrba, Vakoč). Diváků: 120.

Dražice: Žák – Sváček, Veselý, D. Štecher, Pražma (46. Turek) – Fulei, J. Štecher, Studenovský (88. Horka), Tůma (73. Jakub Stuchlík) – Mareš (84. Böhm), Běhoun. Trenér Jaroš.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, Kotrba – Volf, Bártík – F. Hadáček (94. Baštýř), Kálal (67. Souček), Kortan (92. Süsmilich) – J. Hadáček (90. Martin Hejl). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: celý tým – Michal Hejl, Kálal, Kortan

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „Další zápas, ve kterém jsme herně nebyli horším týmem a prohrajete v posledních minutách gólem z penalty. To mrzí. Nicméně musíme kluky pochválit za předvedený výkon, i když potřebné body nemáme. Jdeme dál a věříme, že to v dalších zápasech prolomíme.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Byli jsme šťastnějším týmem. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a v první čtvrthodině si vytvořili dvě, tři dobré šance. Poté se hra začala přelévat ze strany na stranu. Dražice hrály jednoduše, poměrně jim to vycházelo a dostávaly se k nám do vápna, kde byly hodně nebezpečné. Měly tam po centrech dost nebezpečných situací, kdy nás podržel Michal Hejl v brance. Od 20. minuty prvního poločasu jsme neměli vůbec žádnou mezihru. Dražice nás dobře dostupovaly, nedaly nám metr prostoru a nám se nedařilo dostat do hry záložní řadu. Po přestávce začali domácí standardními situacemi, které byly zase nebezpečné. Posledních třicet minut jsme se dostali více do hry a vytvářeli si optickou herní převahu, ale bez větších šancí. Naopak Dražice měly dva, tři závary v našem vápně. Aktivita v závěru nám přinesla tři body díky tlaku do vápna a faulu od domácího hráče. Nicméně co jsem viděl domácí zápasy Dražic, tak oni sice nemají body a nedávají góly, ale jejich hra a šance, co mají, kolikrát neodpovídají výsledku.“


TJ Spartak Trhové Sviny - TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (1:2)

Góly: 4. L. Macák - 28. a 56. Tauber, 35. Kadlec, 78. M. Otepka. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Smola. Bez karet. Diváků: 100.

T. Sviny: K. Brůha - Popovič, D. Kodras, L. Macák (80. Kolář), Chromčák - Valut, Tomek, Zítek (64. M. Kodras), Graman (70. Šafránek) - L. Gažák, Hruška. Trenér Písko.

Hluboká: Pavelec - Krejčí (71. Sypal), Otepka, Antoš, Kössl - Kadlec, Rubick, Pecka (86. Pilný), Tauber,  Hrachovec - Píša (84. Křiváček). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Přijel k nám lídr krajského přeboru a na hřišti to bylo také vidět.  Chtěli jsme hrát zezadu a pomýšlet na brejky a to se nám ve 4. minutě podařilo, když utekl Macák a poslal nás do vedení.  Bohužel se nevyvarujeme osobních chyb a i přesto dobře hrající obranu jsme inkasovali dva góly do pauzy. Druhý poločas jsme chtěli hrát trpělivě a bez chyb, ale proti dobře hrající Hluboké jsme neměli šanci zápas otočit a inkasovali ještě dva góly.“

Petr Kadlec (asistent Hluboké): „Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale do vedení šli po naší standardce a následném brejku domácí. To nás naštěstí nijak nerozhodilo a pokračovali jsme dál v aktivní hře. Do poločasu jsme vývoj utkání otočili a ve druhém jsme přidali další dvě branky. Náš výkon byl kvalitní a zaslouženě jsme venkovní zápas zvládli.“


FC AL-KO Semice - SK Mirovice 2:2 (1:1)

Góly: 34. J. Keclík, 63. P. Keclík - 38. a 77. M. Štochl. Rozhodčí: Leiš - Dimitrov, Pečenka. ŽK: 2:1 (J. Keclík, P. Keclík - Převrátil). Diváků: 80. Hráno v Protivíně.

Semice: Vondrášek - P. Valach, Listopad, Holub, Pšenička - Pohnán, J. Keclík, Hrala (70. Buchtele), Hrdlička - P. Keclík, Veleman (50. Forman). Trenér Vondrášek st.

Mirovice: Čejdík - Huleš (64. Vondrák) Kocourek, J. Štochl, Mařík – Peterka (60. Král), R. Převrátil, Janota, J. Převrátil, Císař – M. Štochl. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: Holub, P. Keclík, celý tým – M. Štochl

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Podali jsme výborný výkon. V prvním poločase měl sice soupeř převahu a několik výborných příležitostí, my jsme vše úspěšně ubránili, držel nás brankář a po výborně zahraném rychlém protiútoku jsme skórovali. Bohužel, po velmi špatném odkopu brankáře hosté stačili v první půli vyrovnat střelou do prázdné brány. Do druhého poločasu jsme nastoupili s vyšším důrazem, soupeře jsme zatlačili a po zásluze strhli vedení na naši stranu. Mirovice to ovšem nevzdaly, naopak přidaly a dostávaly se do střeleckých šancí. Vše jsme poctivě odbránili a brankář se blýskl několika výbornými zákroky. Deset minut před koncem si však vybral druhou slabou chvilku, když pustil mezi prsty centr a hosté vyrovnali. I v závěrečných minutách jsme mohli skórovat, ale již jsme míč nedokázali protlačit do sítě. Hráli jsme s plným nasazením a chtěli vyhrát, výkonu si cením a své mužstvo chválím za celkový projev a vůli. Výborně zahrál celý manšaft, skvělý výkon podali Petr Valach s Kubou Keclíkem, absolutně nejlepší byli Lukáš Holub a Pavel Keclík.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Přes veškerou snahu jsme se v utkání nedostali do vedení, a tak jsme body podle mého ztratili. Přes spoustu šanci jsme proměnili jen dvě, které nám byly vlastně darovány. Matěj Štochl obě proměnil a to určilo konečný stav utkání. Poslední příležitost domácí neproměnili, takže nakonec bod z venku je slušný, ale měli jsme na víc. Je to škoda, z výsledkové mizérie se musíme dostat sami. Hned ve čtvrtek hrajeme znovu.“


SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:1)

Góly: 31. Průcha, 55. Hromádka, 89. Kubata. Rozhodčí: Krčín - Nedvěd, Ct. Novotný. ŽK: 3:0 (Vokurka, Hájek, Bürger). Diváků: 108.

Jankov: Komárek – Lovička (46. Tejko), Jirkovský, Kočí, Borovka – Vokurka (78. Hütter), Votava, Hanzlík, Bürger, Kocian (71. Sklář) – Hájek (85. Stráda). Trenér Táborský.

Třeboň: Kopecký – Zavadil (46. Schneider), Tůma, Širhal, Pánek – Kubata, Hromádka, Bicenc, Činčura (46. Radosta) – Průcha (78. Andres), Matoušek (82. Vranovský). Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: Komárek – celý tým

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Zápas nebyl z naší strany nejhorší, ale Třeboň je momentálně někde jinde, kam bysme se chtěli také časem dostat. Po fotbalové stránce byla Třeboň lepší a zaslouženě vyhrála. My se musíme z chyb poučit a jít dál. Čekají nás těžcí soupeři. Už ve středu hostíme Olešník. U nás bych chtěl i přes obdržené góly vyzdvihnout brankáře Honzu Komárka, který nastoupil po dlouhé době.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Jeli jsme do Jankova s povinností vyhrát. Bylo důležité nepodcenit soupeře. V zápase jsme měli herní převahu, vytvářeli jsme si šance, ale proměnili jenom tři. První gól padl po pěkné kombinaci, kdy ve 31. min. otevřel skóre Průcha. Dobývali jsme obranu Jankova a další gól přidali v 55. min., Tůma napřáhl a tečovaná střela Hromádkou skončila v bráně. Poslední branku zápasu v 89. min pěkně trefil Kubata s poza vápna technickou střelou. Hráli jsme dobře a soupeři nedovolili vstřelit gól. Chválím celý tým.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Michaela Mikešová
 


 
Reklama