Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod Kletí se bude hrát semifinále Samson Cupu!

čtvrtek, 21. září 2023, 15:58

Křemže – Prvním jarním semifinalistou krajského poháru se překvapivě stal účastník okresního přeboru. Sokol Křemže vyřadil dalšího papírového favorita. Po Bavorovu (4:1) a Čkyni (5:3) přešel i přes nováčka krajského přeboru Mirovice.

Čtvrtfinále krajského poháru bylo pro křemežskou jedenáctku historickou událostí. Pod Kletí nikdy účastník nejvyšší soutěže v kraji nestartoval.

Ambiciózní tým Sokola, který dal v létě dohromady velice silnou sestavu, má v plánu okamžitě postoupit z okresního přeboru Českokrumlovska a rád by atakoval čelo i v I. B třídě. 

Mirovičtí měli v první půli častěji míč na kopačkách, ale domácí šli v 17. minutě do vedení, kdy se po centru prosadil Čižmar. Za deset minut hosté vyrovnali povedenou ranou Pechara, ale v závěru poločasu se napodruhé prosadil kapitán Pliška a Křemže opět vedla.

Po přestávce domácí vsadili na zabezpečenou obranu a po dvou brejcích Trapla vytáhli stav až na 4:1. V poslední minutě Mirovice snížily exligistou M. Štochlem, který naskočil do druhé poloviny, na konečných 4:2.

O finále si to svěřenci trenéra Radka Linhy rozdají na domácím hřišti s vítězem utkání Dačice vs. Semice, které je na programu 1. prosince. Semifinále se uskuteční v průběhu jara.

„Zápasy v týdnu, ať už ve středu nebo v pátek, mi na této úrovni připadají, že pro tým, který musí přejíždět půlku kraje, jsou spíše nepříjemnost než radost,“ řekl k duelu uprostřed týdne hostující kouč Michal Čadek, jemuž se sestava nedávala dohromady zrovna lehce. „Nechci se na nic vymlouvat, užíváme status týmu, který hraje KP. Domácí hráli dobře, přehráli nás v koncovce a to rozhodlo o jejich postupu do dalšího kola poháru. Gratulujeme a přejeme jim, aby si cestu pohárem užívali co nejdéle,“ uvedl nedávný oslavenec padesátin Čadek, který musel naskočit na posledních 12 minut.

Sokol Křemže – SK Mirovice 4:2 (2:1)

Góly: 52. a 86. Trapl, 17. Čižmar, 41. Pliška - 27. Pechar, 90. M. Štochl. Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Zabilka. ŽK: 4:4. Diváků: 300.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama