Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice pošesté neuspěly, Roudné ovládlo derby s Rudolfovem. Lídr Semice nešetřil

 
neděle, 17. září 2023, 13:31

Jihočeský kraj – Tři zápasy krajského přeboru byly na programu v sobotu. Nejprve dopoledne si Osek poradil s Jankovem, síly po čtvrteční dohrávce došly ve druhé půlce i posledním Dražicím proti Olešníku. Rudolfov utržil v derby s Roudným krutou porážku. V pěti nedělních zápasech hosté nevyhráli. Strakonice remizovaly v Mirovicích, Protivín si odvezl bod z Milevska. Třeboň po změně stran udolala po standardkách Týn. Vedoucí Hluboká smetla trápící se Semice a nováček Třebětice vyřídil T. Sviny za čtvrt hodiny.

Jankovští museli kvůli absencím experimentovat s kádrem, trenér Táborský nominoval i dva pamětníky z první divizní éry, a to Martina Řezníčka a na lavičku Petra Maxu. První polovina úvodní 45minutovky patřila Jankovu, žádná šance se však neujala a tak se na konci poločasu parádně trefil osecký Kuneš a z první střely na branku otevřel skóre. „Kunešova branka nás postavila na nohy a soupeře jsme již začali celoplošně přehrávat, což vyústilo vstřelením dalších gólů,“ uvedl domácí trenér Jindřich Dejmal. Hosté zaspali i v úvodu druhého poločasu. Během deseti minut dvakrát inkasovali od Brabce a Hocha a bylo rozhodnuto. Střídající Bürger sice snížil, ale domácí Cardou s J. Říským z penalty vytáhli stav až na 5:1.

Celou hodinu Olešníku (bez Lafaty a Kaláška) vázla souhra a hledal skulinu v dražické obraně. Domácí doplatili na přílišnou tvrdost po půl hodině, kdy Bareš poslal k zemi Pavlíka a viděl rovnou červenou kartu. Dražice několikrát ohrozily hostující branku, ale vždy mířily mimo tyče. Po přestávce se hosté výrazně zlepšili a zaslouženě šli do vedení. Szó našel centrem Beka a ten se napodruhé už prosadil.  Rychlý brejk zastavili Dražičtí ve vápně jen za cenu faulu a Szó z penalty nezaváhal. V závěru pečetil výhru Martinec a body s prvním čistým kontem putovaly do Olešníka.

Rudolfov v derby s Roudným přes třicet minut držel bezgólový výsledek, ale nakonec odcházel z trávníku s vysokou prohrou 1:6. „Museli jsme se obejít bez dvou stoperů, takže jsme přeskupili obranu a v průběhu zápasu se to projevilo. Porážka je pro nás až příliš krutá,“ posteskl si po derby domácí kouč Jiří Nárovec. Souboj čtvrtého s druhým se lámal deset minut po přestávce za stavu 1:2. Domácí faulovali ve vápně Šrámka a Kadlec penaltu proměnil, byť si Keřka na střelu sáhl. Rudolfovským docházely síly, zaměřili se na obranu a nestačili odvracet útoky Roudného. „Domácí po přestávce snížili, my jsme k tomu přistoupili lehkovážně.  Z penalty jsme zvýšili na 3:1 a zbytek utkání měli pod kontrolou. Nakonec jsme mohli zvítězit ještě vyšším rozdílem,“ řekl trenér Pavel Cepák.

V Třeboni se první poločas nic zvláštního neudálo. Jediným zajímavým okamžikem byla nucená pauza k zasypání děr od zavlažování. Sotva se zahájila druhá polovina, začaly padat góly do týnské sítě. „Bohužel všechny naše plány zhatil začátek druhého poločasu, kdy jsme špatně vyhodnotili situaci, zbytečně jsme faulovali na rohu velkého vápna a z přímého kopu po tečované střele jsme dostali branku,“ mrzelo týnského kormidelníka Václava Mareše. Gól Tůmy hráče Jiskry uklidnil a zanedlouho přidali po další standardce druhou trefu.Po rohu se trefil Bicenc ml. „My jsme mohli v zápase pomýšlet na šťastnou remízu 0:0, protože jsme na víc bohužel neměli. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě,“ uznal Mareš. Třeboň zvítězila popáté za sebou a drží třetí místo. „Do druhého poločasu jsem poslal čerstvé hráče a věřil, že obranu Týna zlomíme,“ těšilo třeboňského lodivoda Karla Bicence st. Výhru stvrdil z penalty Hromádka po faulu na Radostu.

Mirovice poprvé na domácím hřišti ztratily. Už v 5. minutě Junior vedl, domácí však měli výraznou převahu, kterou korunovali dvěma góly Kocourka v samém závěru první půle. „Na našem hřišti jsme soupeři darovali bod. Za výsledek můžeme být rádi, ale po první půli jsme měli vést výrazněji. Bohužel nevedli a soupeř ve druhém poločase vyrovnal,“ sdělil mirovický trenér Michal Čadek. Strakonice o pauze přeskupily řady a výrazně přidaly. „Do druhé půle jsme vletěli jako vyměnění. Přicházely šance a po druhé standardce vyrovnal Legdan,“ poznamenal strakonický Přemysl Šroub. Několikrát zahrozil Krejčí, gól mohl vsítit i Bílý. „Tam jsme mohli zápas zlomit na svou stranu. Nakonec měli šanci i domácí a tak bod bereme,“ zmínil Šroub, jehož svěřenci zatím bodují jen venku.

Střetnutí dvou celků z opačných příček v tabulce se odehrálo v podzámčí. Vedoucí Hluboká nastupovala proti předposledním Semicím a podle očekávání navlékla na vítěznou šňůru další korálek. Po pěti minutách nebylo prakticky co řešit. V 15. minutě svítil na ukazateli stav 3:0. Po hodině přidal svou čtvrtou branku Tauber a v závěru úřadoval Kryštof Kadlec, který proměnil druhou penaltu a v poslední minutě završil 20 podzimním gólem Hluboké na půltucet. Lídr přeboru si vylepšil skóre a zůstává bez bodové ztráty. „Zápas hodnotí samotné skóre. Domácí vyhráli zaslouženě, byli výrazně lepší a moc nám toho nedovolili,“ povzdechl si kouč poraženého týmu Jaroslav Vondrášek, pro jehož tým byla ambiciózní Hluboká příliš velkým soustem.  

Souboj letošního s loňským nováčkem žádné drama nenabídl. Rozjeté Třebětice v poklidu dokráčely proti T. Svinům za třetím vítězstvím v řadě! Vynikal především Filip Nehyba, jenž měl blízko k hattricku a za pouhých osm minut vsítil dvě branky! Stejnou porci stihl i Vojtěch Habr. „Nechytili jsme začátek. Do 15. minuty jsme prohrávali 0:3 a bylo po zápase. Sice jsme dvěma góly zkorigovali výsledek, ale do poločasu jsme ještě inkasovali,“ popsal průběh první poloviny utkání, která skončila 4:2, kouč hostujícího Spartaku Martin Písko. I přes možnosti na obou stranách se stav již nezměnil. „I přes snahu s výsledkem ještě něco udělat, se druhý poločas odehrál bez branek. Domácí zaslouženě vyhráli,“ byl smířen Písko.

Poprvé v sezoně si vzduchotechnici zahráli na přírodním trávníku Letního stadionu, na němž se dokončila pokládka tartanového oválu, který budou za každého počasí využívat milevští atleti. Svěřenci Tomáše Smrčiny překvapili v minulém kole ziskem bodu za remízu v Roudném, ale navázat na ni nedokázali. Protivínská obrana v předchozích kolech „hořela jako papír“, když ve třech zápasech obdržela 15 gólů. V Milevsku se zaměřila na kvalitní defenzívu a přes hodinu držela čisté konto. Domácí o přestávce dvakrát prostřídali a brankáře Váverku překonal v 66. minutě po samostatné akci Kortan. Šok pro Milevsko nastal dvanáct minut nato, když po rohu překonal strážce branky Michala Hejla jeden z vlastních obránců (v zápise je uveden jako autor Hrachovec).  „Vyhrát nakonec mohly oba týmy. Domácí opět nastřelili tyčku a my v závěru nevyužili dvě dobré příležitosti. Pochválil jsem celý tým za odpracovaný a koncentrovaný výkon v celém utkání,“ řekl trenér Protivína Miroslav Říha. Milevští za tři utkání doma ztratili už sedm bodů z celkových devíti.

Výsledky 7. (6.) kola krajského přeboru


TJ Osek - SK Jankov 5:1 (1:0)

Góly: 42. Kuneš, 50. Brabec, 55. Hoch, 74. Carda, 79. (pen.) J. Říský – 70. Bürger.

SK Rudolfov - Malše Roudné 1:6 (0:2)

Góly: 51. Fischer - 31. a 56. (pen). Kadlec, 33. Šrámek, 70. Míka, 73. Vlk, 82. Benda.

TJ Dražice - FK Olešník 0:3 (0:0)

Góly: 60. Beko, 78. (pen.)  Szó, 82. Martinec.ČK. 1:0 (34. Bareš).

TJ Jiskra Třeboň - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:0 (0:0)

Góly: 48. Tůma, 60. Bicenc, 79. (pen.) Hromádka.

FK Sokol Třebětice - Spartak Trhové Sviny 4:2 (4:2)

Góly: 4. a 8. F. Nehyba, 14. a 41. Habr - 28. L. Macák, 45. Šafránek.

SK Mirovice - FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)

Góly: 44. a 45. Kocourek - 5. vlastní (Husar), 68. Legdan

FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín 1:1 (0:0)

Góly: 66. Kortan - 78. Hrachovec

TJ Hluboká nad Vltavou - FC AL-KO Semice 6:0 (3:0)

Góly: 76. (pen.) a 90. Kadlec, 3. Krejčí, 5. Píša, 15. (pen.) Pecka, 68. Tauber.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Jan Škrle