Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenéři komentují zápasy krajského přeboru

 
úterý, 12. září 2023, 21:25

Jihočeský kraj – Fotbalisté Hluboké nezaváhali ve Strakonicích a pátou výhrou po sobě se dostali poprvé do čela tabulky. Nahrála tomu nečekaná ztráta Roudného, s Milevskem nevyužilo poločasovou přesilovku a přišlo o dva body. Počtvrté v řadě zvítězila třetí Třeboň, tucet bodů nasbíral i Rudolfov. Rekordních dvanáct žlutých a dvě červené karty padly v přestřelce v Protivíně. Ze zisku prvních domácích bodů se radoval Týn. Mirovický nováček obdržel již 18 gólů. Na chvostu se stále krčí bezbodové duo Dražice – Semice.

Výsledky 6. (5.) kola krajského přeboru


FK Olešník - SK Mirovice 5:2 (3:0)

Góly: 2. Vojta, 27. Lafata, 39. Toth, 64. Beko, 85 Vrážek - 55. Král, 74. M. Štochl. Rozhodčí: Vican ml. - Boček, Vican st. ŽK: 1:1 (Toth - Husar). Diváků: 150.

Olešník: Cihla – Miklík (67. Pavlík), Nohava, Kalášek, Vojta (67. Turek) – Toth (82. Vrážek), Beko, Szó, Martinec (76. Knietel) - Lafata, Řepa (76. J. Píša). Trenér Chlumecký.

Mirovice: Vlas – Viták, J. Štochl, Kocourek, Mařík – Janota (46. Mašek), R. Převrátil (80. Jelínek), Husar, Císař, J. Převrátil (46. Král) – M. Štochl. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: Szó - nikdo

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Přijel k nám další nováček KP. Předpokládal jsem, že by mu nemuselo vyhovovat naše větší hřiště, což se během zápasu potvrdilo. Určitě nám pomohl gól ve 2. minutě. Poté to bylo takové poznávání se, než jsme dali opět po rohu hlavou na 2:0. Do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Škoda v druhém poločase dvou obdržených branek, kdy se mohli hosté případně dostat do hry. Na to si musíme dát příště pozor. Jinak si myslím, že to bylo vítězství zasloužené.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Na parádním hřišti v Olešníku jsme v první půli předvedli výkon, který není hodný této soutěže. Nechali jsme domácím hodně prostoru a v podstatě jsme se jen koukali, jak s námi domácí točí. Ve druhé půli jsme začali hrát, dali jsme gól na 3:1, ale místo abychom snížili na 3:2, šance na to byly, dostaneme na 4:1. Druhá půle nebyla špatná. My jsme si ale za první poločas bodovat nezasloužili. Dostáváme laciné góly. Soupeři gratulujeme a nezbývá než se těšit na další utkání, které budeme hrát po 14 dnech doma.“


Malše Roudné - FC ZVVZ Milevsko 1:1 (1:1)

Góly: 42. (pen.) Kadlec - 27. Marvan. Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Pravda. ŽK: 3:1 (Míka, Kadlec, Vogl - Volf). ČK: 0:1 (42. Kotrba). Diváků: 200.

Roudné: Havlíček – Zíka (10. Malý), P. Cepák, Zachař, Vogl – Navrátil (72. Holý), Wohlgemuth, Míka, Šrámek – Kadlec, Vlk (59. Benda), Trenér P. Cepák st.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, Kotrba – Volf – F. Hadáček (81. Martin Hejl), Bártík (46. O. Kosobud), Souček (73. Sedláček, 90. Imbr), Kálal (82. Süsmilich) – Kortan.

Nejlepší hráči: nikdo - Michal Hejl, Kálal, Volf

Pavel Cepák, trenér Roudného: „Soupeř se u nás představil jako jeden z nejkvalitnějších, se kterými jsme doposud hráli. Organizovaná hra, bojovné, mladé a běhavé mužstvo. Dostalo se do vedení po naší chybě, když jsme nechali protihráče hlavičkovat a zapadlo to do branky. Laciný gól. Bušili jsme do nich. Příležitostí jsme do konce poločasu vypracovali dost na to, abychom skóre otočili. Druhý poločas hosté úplně zalezli a bránili v desíti. Soustředili se jenom na obranu a my až na pár závarů jsme se k brance nedostali. Nakonec jsme ještě mohli inkasovat z brejku. Jsem zklamaný, že jsme utkání nezvládli, nedali gól navíc. Hráčům ale nemůžu nic vytknout. Makali, jezdili.“

Tomáš Smrčina, trenér Milevska: „V průběhu týdne jsme viděli zápasy Roudného, v čem jsou nebezpeční, a tomu jsme upravili tréninkový plán. Chtěli jsme mít silnější střed zálohy a s ohledem na rychlé kraje Roudného mít možnost zajišťovat naše beky od defenzivních záložníků. Poslední zápasy nebyla naše hra směrem dozadu moc kvalitní, proto jsme chtěli hrát v bloku až od půlky a čekat na rychlé brejky nebo standardní situace. To se nám v první půli dařilo, ale je pravda, že jsme občas byli v hlubokém bloku tím, že jsme chtěli od našich beků větší zajištění stoperů. Dostali jsme se do vedení, ale před poločasem jsme inkasovali z penalty včetně červené karty. Klobouk dolů před kluky, jak dokázali zvládnout zápas v deseti a neodešli fyzicky.“


FC AL-KO Semice - FK Sokol Třebětice 0:3 (0:1)

Góly: 1. M. Kelbler, 79. F. Nehyba, 90. R. Nehyba. Rozhodčí: Dimitrov - Pečenka, Jeřábek. ŽK: 2:3 (Pohnán, Holub - Habr, M. Kelbler, F. Nehyba). Diváků: 150.

Semice: Dvořáček – P. Valach (75. Řezáč), Zborník, Holub, Hrdlička – Sádlo (82. Linhart), P. Keclík, J. Keclík, Pohnán, Forman (46. Císařovský) – M. Valach (53. Buchtele). Trenér Vondrášek st.

Třebětice: Pokorný – P. Švarc, Trávníček, O. Černoch, Novák – V. Švarc (75. Solař), Habr, F. Nehyba, R. Nehyba, Chvátal (66. Tříletý) – M. Kelbler (87. Štěpán). Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: Pohnán - M. Kelbler

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Po třiceti vteřinách jsme prohrávali 0:1 a zbytek zápasu jsme se marně snažili dobýt soupeřovu branku. Trefili jsme břevno i tyč, ale gól jsme nedali. V závěrečných dvaceti minutách jsme hráli vabank, otevřeli jsme obranu a vsadili na útok. Toho však soupeř využil a dvěma přesnými zásahy nás přišpendlil na dno tabulky. Herně jsme možná byli aktivnější, ale střelecká potence byla na straně soupeře.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Do utkání jsme tentokrát vstoupili velice dobře a už v první minutě jsme se dostali do vedení. Pomohlo nám to a uklidnilo nás to. Jinak se v první půli hrálo vyrovnané utkání. My jsme kombinovali a preferovali postupný útok, domácí vládli ve vzduchu a spoléhali na rychlé kontry. Vstup do druhé části nám opět moc nevyšel, kvůli velkým nepřesnostem a množství zbytečných ztrát nás dvacet minut Semice přehrávaly. Naštěstí jsme tuto část přečkali a postupně se vrátili k naší hře. Vytvořili jsme si asi pět gólových šancí, dvě z nich jsme využili a odvezli si ze Semic tři body.“


FK Protivín - TJ Dražice 5:3 (2:0)

Góly: 9. Kulík, 14. vlastní (Veselý), 53. Hrachovec, 61. Petr, 90. (+3) Kozák - 82. a 90. (+2) Běhoun, 78. (pen.) Mareš. Rozhodčí: Leiš - Kollmann, Petričák. ŽK: 4:8 (Hrachovec, Štěpka, Vorel, Petr - Horka 2, Veselý, Sváček, Štecher, Svojše, Fulei, Tůma). ČK: 1:1 (35. J. Hornát - 40. Horka). Diváků: 150.

Protivín: Váverka – Zach, Kulík (65. Kozák), Leroy Abawata, Zach – J. Hornát – Hrachovec, Z. Vorel, Štěpka (72. Urban), J. Vorel – Petr. Trenér Říha.

Dražice: Počinek – Sváček, Veselý, O. Hornát, J. Štecher – Fulei, Mareš, Studenovský (46. Běhoun), Svojše (77. J. Stuchlík) – Tůma (77. Böhm), Horka. Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: Kulík - Běhoun, Mareš

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Bojovné, nervózní utkání, které jsme sice dokázali urvat, ale o nějakém zlepšení v defenzivní činnosti a koncentraci nemůže být řeč. Za stavu 4:0 pro nás dostaneme v posledních 15 minutách tři góly a z jasného zápasu uděláme drama. Samozřejmě jsem rád za vítězství, ale s podobným výkonem bychom v dalších zápasech nebyli úspěšní.“

Vlastimil Stuchlík (trenér Dražic): „Je to pořád dokola, stále děláme stejné chyby. Nezvládli jsme opět začátek utkání a v 61. minutě prohrávali 0:4. Kluci se ale ještě na konci dokázali zvednout proměněným pokutový kopem Mareše a dvěma góly Běhouna, ale to už bylo příliš pozdě. Konečně jsme dali aspoň góly, tak to snad kluky povzbudí v dalších zápasech.“


TJ Spartak Trhové Sviny - TJ Jiskra Třeboň 0:1 (0:0)

Gól: 79. Tůma. Rozhodčí: Němec - Votava, Ondřej. ŽK: 1:0 (D. Kodras). Diváků: 100.

T. Sviny: Popovič – D. Kodras, L. Macák, Valut, Tomek – D. Brůha, Chromčák, M. Kodras, J. Macák (60. Graman) – Šafránek (83. Kolář), L. Gažák. Trenér Písko.

Třeboň: Kopecký – Širhal, Tůma, Pánek (46. Schneider), Zavadil (76. Kocanda) – Bicenc, Matoušek (90. Vranovský), Hromádka, Vrána (58. Andres), Činčura (76. Candra) – Průcha. Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: D. Kodras – Kopecký, celý tým

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Zápas o tom, kdo dá první gól, ten vyhraje. Naší hrou jsme odčinili propadák v Oseku, ale chyběl nám klid v zakončení. Měli jsme sice více gólových příležitostí než soupeř, ale v 79. min. jsme si nepohlídali roh a Třeboň si odvezla všechny body.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „První poločas se nesl v bojovném duchu. Hrálo se nahoru dolů a hodně zostra. Šance byly na obou stranách, ale gól nepadl. Druhý poločas měl podobný průběh, ale o trochu klidnější. V 79. minutě jsme rozhodli zápas po rohu hlavičkujícím Tůmou. Závěr jsme ubránili. V minulé sezóně jsme soupeře neporazili a jsme rádi, že se nám to povedlo teď. Podržel nás brankář Kopecký a celá obrana. Chválím celý tým.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - TJ Osek 2:1 (2:1)

Góly: 5. Gutwirth, 14. Mezera - 7. vlastní (Brom). Rozhodčí: Jeřábek - Dimitrov, Pečenka. ŽK: 4:2 (Podhradský, Račák, Hudeček, Dobal - Hoch, Matěj Čapek). Diváků: 150.

Týn: Milan Kubík – Račák, Maxa, Brom, Meidl – Stoklasa (18. Gondek), Dobal, Hudeček, Podhradský – Mezera (88. Herza), Gutwirth (69. Ullrich). Trenér Mareš.

Osek: Pokorný – Kuneš, Balogh (62. Zelenka), Carda, Martin Čapek – Němeček, J. Říský, Hoch, Matěj Čapek – Černý, Hosnedl. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Hudeček - Hoch

Václav Mareš (trenér Týna): „Určitě to nebyl náš optimální výkon. Před zápasem jsme si řekli, že chceme vyhrát a získat tak důležité tři body. Myslím si, že zápas to pro oko diváka určitě nebyl, ale hráči udělali pro výhru maximum. Dali jsme sice první branku tak, jak jsme chtěli, ale vzápětí jsme inkasovali vyrovnávací gól po nedorozumění naší obrany. Naštěstí pro nás se nám podařilo vstřelit Mezerou druhou branku, a jak se ukázalo, tak i rozhodující. Myslím si, že jsme byli opticky lepším mužstvem, ale naše finální hra směrem dopředu neměla velkou kvalitu. Pracujeme na tom a já doufám, že se do toho opět brzy dostaneme.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Další zbytečně ztracené body. Bylo to z naší strany utkání dvou poločasů. V prvém jsme propadli hlavně z důvodu, že jsme nesplnili nic z toho, co jsme si řekli v přípravě na utkání. Zaprvé, že nesmíme soupeři, který měl výškovou převahu, dovolit, aby si vytvářel poblíž našeho pokutového území standardní situace. To jsme nezvládli a umožnili jsme soupeři rozehrávat šest rohů do30. minuty Z jednoho z nich již v 5. minutě nám domácí dali tečovanou střelou hlavou první branku. V sedmé minutě došlo k vyrovnání, domácí si vstřelili vlastní gól. My ale pokračovali až na malé výjimky ve špatné hře, za což nás soupeř potrestal druhou brankou. O přestávce bylo v naší šatně hodně dusno. Mne ale nejvíce potěšila tvrdá debata mezi hráči, kteří si natvrdo vyříkali, že takto se o body nehraje. Ve druhém poločase se mužstvo po všech stránkách zvedlo a domácí se již po většinu času bránili. My jsme ale vyrovnávající branku nevstřelili a připravili jsme se minimálně o jeden bod. Jako nejlepšího našeho hráče bych vyhodnotil kapitána mužstva J. Hocha, který i v poločase v šatně tvrdě zhodnotil přístup mužstva k utkání, s čímž museli všichni souhlasit.“


SK Jankov - SK Rudolfov 0:4 (0:1)

Góly: 4. a 80. Vejvar, 50. Fischer, 59. Pouzar. Rozhodčí: Krčín – Brych, Šťastný. ŽK: 4:1 (Hájek, Hüttner, Jirkovský, Skála – Tyrpák). Diváků: 208.

Jankov: Skála – Borovka (74. Tůma), Jirkovský, Kočí, Cícha – Vokurka (80. Hütter), Hanzlík, Hüttner (71. Sklář), Točík, Lovička (66. Kocian) – Hájek. Trenér Táborský.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, Tyrpák – Boček (86. Bláha), Pouzar, Šindelář, Peiger, Vejvar – Fischer (65. Toman), Tlamsa (83. Štolba). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Herně to z naší strany nebylo až tak špatné, jak ukazuje konečný výsledek. Rudolfov dokázal patřičně potrestat naše chyby a z pěti vytěžil čtyři góly. Dostali jsme lekci. Možná jsme drželi míč víc než soupeř, byli první poločas i lepší, ale na to se fotbal nehraje. Nedokázali jsme si vytvořit kloudnou šanci. Jdeme dál. Už ve čtvrtek nás čeká dohrávka s Dražicemi a já doufám, že doma konečně zvítězíme.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Tentokrát nám vyšel vstup do zápasu a už ve čtvrté minutě nás dostal do vedení Vojta Vejvar. Po vstřelené brance jsme ale nechali hrát Jankov, a až do konce poločasu to nebyl z naší strany dobrý výkon. Směrem dopředu nám to až na pár výjimek moc nefungovalo, soupeř měl lepší držení míče a opticky nás přehrával, ale do žádné větší šance se nedostal. Druhý poločas už jsme zvládli daleko lépe. Pět minut po přestávce se trefil Martin Fischer, o deset minut později zvýšil na 3:0 Radim Pouzar. Závěr zápasu byl jednoznačně v naší režii. V 79. minutě přidal svou druhou branku Vojta Vejvar a o výsledku bylo rozhodnuto. Kluky musím pochválit, že se po nepovedeném prvním poločase dokázali zvednout a zaslouženě vyhráli.“


FK Junior Strakonice - TJ Hluboká nad Vltavou 0:4 (0:1)

Góly: 8. a 60. Pecka, 48. a 90. (+1) Tauber. Rozhodčí: Votava - Leiš, Pečenka. ŽK: 4:4 (Prajzler, Zahrádka, Bílý, Kubeš - Antoš, Hrachovec, Kadlec, Píša). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal – Fajtl, Legdan, Smola – Kubeš, Benedikt (77. Třeštík), Zahrádka (68. Horník), Prajzler (63. Štöger) – Bílý (81. Kafka), Krejčí (63. Máška), Váchal. Trenér Šroub.

Hluboká: Konečný – Hrachovec (85. Dohnal), Kössl, Antoš (85. M. Otepka), Krejčí – Kadlec, Rubick (77. Pilný), Škoda, Pecka (85. Křiváček I), Tauber – Píša (65. Kolafa). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo - Pecka, Tauber

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Hluboká byla nad naše síly. Chtěli jsme hrát na brejky a zavřít naši půlku. Bohužel jsme inkasovali hned na začátku zápasu. Hosté dobře drželi balon, ale do dalších šancí se nedostali. Měli jsme několik slibných standardních situací, ale neprosadili jsme se. Do druhé půle jsme vstoupili špatně. Hned v úvodu jsme dostali gól na 2:0 a proti tak kvalitnímu soupeři bylo prakticky po zápase. Ještě jsme to přeskupili a trošku otevřeli, ale do otevřené obrany nás Hluboká dvakrát potrestala. Jasné a zasloužené vítezství hostů. Musíme teď zabojovat v Mirovicích.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Do vedení jsme se dostali hned v úvodu utkání, ale do hlubokého bloku jsme se pak těžko prosazovali. Sice jsme drželi míč a soupeř se kromě několika nebezpečných standardek do příležitostí nedostával, ale naše hra tak nebyla příliš efektivní. Vstup do druhého poločasu se nám opět vydařil. Přidali jsme další branku, naše hra se zrychlila a v samotném závěru jsme domácím odskočili na konečný rozdíl čtyř gólů. Celkově zasloužené vítězství.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Michala Mikešová, Lenka Průchová, Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama