Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Svinenští vyřídili Dražice za šest minut, Protivín úřadoval v Týně. Hluboká se nadřela

 
neděle, 13. srpna 2023, 20:12

Jihočeský kraj – Nový ročník krajského přeboru otevíral duel na půdě nováčka Mirovic s Osekem. Domácí udolali Dejmalův tým poločasovým výsledkem 2:1. Dvě červené karty udělil rozhodčí Votava ve Svinech. Na obou stranách se hrálo o desíti. Spartak během šesti minut vsítil tři góly a ve 30. minutě bylo jasno. Olešník otáčel stav s třebětickým nováčkem, Semice po přestávce nestačili tempu Milevska. Protivín se vytáhl na neoblíbený Týn a na jeho hřišti vyhrál rozdílem třídy. V neděli bodovala z domácích týmů jen favorizovaná Hluboká těsnou výhrou s Třeboní.

Mirovice si na druhý start v krajském přeboru musely počkat předlouhých 77 let. Na úvod hostily Osek a vše podstatné se událo do poločasové přestávky. Už po pěti minutách proměnil Radek Převrátil penaltu, v 11. minutě vyrovnal Jakub Říský. V poslední minutě vrátil nováčkovi vedení Ševr. Domácí ale pojistku nepřidali a výsledek byl na vahách až do závěrečného hvizdu. „Gól do šatny bohužel do našich řad klid nepřinesl. Sice jsme šli asi třikrát sami na bránu, ale o výsledek jsme se strachovali až do konce,“ uvedl po vítězné premiéře nový trenér Michal Čadek.

Semice si vloni dvakrát s Milevskem poradily, ale tentokrát vyšly naprázdno. Už v 1. minutě skončil na nosítkách zkušený stoper Holub, za něhož naskočil Hrdlička, posila z Písku. Ve 13. minutě potrestal špatnou rozehrávku vzduchotechniků kapitán Jakub Keclík. Hosté kontrovali dvěma nastřelenými břevny. Krátce po přestávce Milevsko vyrovnalo, převzalo iniciativu a dvěma zásahy Kortana zaslouženě vyhrálo. „Nakonec jsme se prosadili,“ oddechl si kouč Tomáš Smrčina. „Zatímco my máme dobře naběháno a ještě jsme do hry poslali čerstvé síly, tak semickým klukům pomalu docházelo. Měli jsme dost šancí a zaslouženě výsledek otočili,“ pochvaloval si novic na milevské střídačce.

Vicemistr Olešník hostil nováčka Třebětice. V atraktivním utkání měli domácí otickou převahu, ale do vedení šli po dvaceti minutách hosté, když Filip Nehyba z protiútoku propálil brankáře Tomáška. Za šest minut bylo vyrovnáno. Po rohu vyrovnal hlavou kapitán Heller. Flip Nehyba ještě do přestávky nastřelil tyč. „V druhém dějství nás domácí přitlačili, a i když jsme odolávali, svou kvalitní hrou našli skulinku v naší obraně a zápas otočili ve svůj prospěch,“ uvedl třebětický kouč Marek Černoch. V 77. minutě zakončil kombinační akci debutující Řepa, který sám proti brankáři Zejdovi nezaváhal.

Dražice jsou pro svinenský Spartak ideální soupeř na rozehrání. Při startu minulého ročníku si připsal jasnou výhru 5:1, letošní start skončil vítězstvím 3:0. Oběma aktérům na to stačilo úvodní půlhodina, které přinesla vyloučené na obou stranách a tři góly v síti Dražic, které od 24. do 30. minuty postupně zaznamenali Chromčák, Macák a Gažák. První vyloučeným nového ročníku se stal svinenský Ota Šafránek, který během jediné minuty obdržel dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. Za čtyři minuty jej následoval i dražický kapitán Jiří Štecher. Hosté měli po přestávce šance na korekci, ale brankář Brůha udržel čisté konto.

Na lavičce Týna chyběl z rodinných důvodů trenér Mareš a jeho svěřenci tahali po celých devadesát minut za kratší konec. „Podle informací od mého asistenta byl především první poločas z naší strany strašidelný. Ve druhém jsme se sice zlepšili, ale na dobře hrající Protivín jsme tentokrát neměli,“ uvedl Mareš k vysoké porážce. Protivín zaslouženě dokráčel za třemi body, ale přišel o Tomáše Zemana, který si při pádu před penaltou zlomil klíční kost a podzimní sezóna pro něj skončila. „Radost z vítězství nám kazí Tomášovo zranění,“ mrzelo protivínského trenéra Říhu. Výborně zahrál 48letý kapitán Miroslav Zach. „Tleskali mu i diváci soupeře,“ podotkl na adresu veterána.

Favorizovaná Hluboká přivítala v podzámčí Třeboň. Před 250 diváky do 38. minuty nasadila k třígólovému trháku. Skóre otevřel již v 5. minutě zblízka kapitán Antoš, po půlhodině se trefili parádním lobem Kadlec a Pecka a pro hosty to vypadalo hrozivě. Hlubocké zřejmě slibný náskok ukolébal a Hromádka gólem do šatny udržel Jiskru ve hře o body. A když novou hlubockou jedničku Pavelce překonal „angličanem“ opět Hromádka, bylo utkání na vážkách až do samého závěru. „Ve druhém poločase jsme hráli dobře. Hluboké jsme toho už moc nedovolili. Nebyli jsme horším týmem, ale ukázala se zkušenost Hlubockých, kteří si výsledek pohlídali,“ poznal kormidelník porážených Karel Bicenc.

Strakonice si v domácí premiéře Na Křemelce vybraly kopec smůly. Rudolfovu nabídly jediný gól fatální chybou gólmana, zahodily penaltu a v poslední minutě nastřelily tyč! Klíčový okamžik, pro hosty směrem dopředu ojedinělý, přišel v 19. minutě. Brankář Lízal vyběhl mimo šestnáctku, při odkopu minul míč a rudolfovský Tlamsa měl snadnou práci. „Druhy poločas jsme prostřídali a přikovali Rudolfov na jeho polovinu. Vytvářeli jsme si šance, ale v koncovce jsme selhali. Největší šanci jsme dostali z penalty po faulu na Bílého, ale Horník ji nedal,“ shrnul své první střetnutí ve službách Junioru kouč Přemysl Šroub.

Derby Jankova s Roudným diváky zklamalo. Z opatrného a nudného prvního poločasu vybočil jen moment ze 45. minuty, kdy se trefil Viktor Kadlec, který si pohrál s obránci Jankova a přesnou ranou překonal brankáře Skálu. Do té doby toho domácí improvizovaná sestava Roudnému moc nedovolila, dobře bránila, malšané se jim přizpůsobili nakopávanými míči. Když pět minut po přestávce prostřelil domácího brankáře i síť (byla v ní díra!) Wohlgemuth, hosté jasně směřovali za vítězstvím. Gólovou tečku učinil nejlepší hráč na hřišti Kadlec, po úniku na levém křídle naservíroval přihrávku před prázdnou branku a střídající Goretki snadno zvýšil na konečných 3:0. Od větší porážky zachránil domácí brankář Skála.

Výsledky 2. (1.) kola krajského přeboru


SK Mirovice – TJ Osek 2:1 (2:1)

Góly: 5. (pen.) R. Převrátil, 45. Ševr - 11. J. Říský

FC AL-KO Semice – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:0)

Góly: 13. J. Keclík - 75. a 86. Kortan, 52. Petřík.

Spartak Trhové Sviny – TJ Dražice 3:0 (3:0)

Góly: 24. Chromčák, 27. Macák, 30. Gažák.

FK Olešník – FK Sokol Třebětice 2:1 (1:1)

Góly: 28. Heller, 77. Řepa - 22. F. Nehyba.

FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Protivín 0:4 (0:2)

Góly: 13. (pen.) Petr, 41. Kulík, 79. P. Hrachovec, 90. Kvasnička.

SK Jankov - Malše Roudné 0:3 (0:1)

Góly: 45. V. Kadlec, 50. Wohlgemuth, 80. Goretki.

FK Junior Strakonice - SK Rudolfov 0:1 (0:1)

Gól: 19. Tlamsa.

TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Jiskra Třeboň 3:2 (3:1)

Góly: 5. Antoš, 30. K. Kadlec, 38. Pecka - 45. a 67. Hromádka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miroslav Jánský, Lenka Průchová