Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrát v klidném středu a zapracovat mladíky, má za úkol kormidelník Strakonic Šroub

 
sobota, 12. srpna 2023, 21:13

Strakonice – Na střídačce Junioru během účinkování v krajském přeboru budeme vídat v pořadí třetího trenéra. K postupu jej dovedl Luděk Cimrhanzl ml., vloni zaskočil z manažerského postu Tomáš Čakrt. Po umístění na 13. místě však bylo ke spokojenosti hodně daleko. Novým trenérem se stal Přemysl Šroub, který v předchozích letech působil v Katovicích. Strakonickému fotbalu má do budoucna vrátit zašlou slávu.

Po vašem konci v Katovicích se angažmá ve Strakonicích, které zrovna hledaly trenéra, přímo nabízelo. Nakonec k němu také došlo. Musel jste se dlouho rozmýšlet?

Abych řekl pravdu, tak nabídek na angažmá jsem měl plno a všechny jsem odmítal. Pak se ozvaly Strakonice, vzal jsem si den na rozmyšlenou a nakonec jsme se domluvili. Mám to doma a ve Strakonicích jsem odehrál plno zápasů a tak jsou moje srdeční záležitost.

Stačil jste se za ten měsíc s mužstvem sžít?

Některé hráče jsem znal a ty co ne, jsem za měsíc přípravy poznal. Myslím, že je tu dobrá parta a je na čem stavět.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Letní příprava je krátká a tak jsme se připravovali třikrát v týdnu plus zápas. Vše v domácích podmínkách, kde máme vynikající podmínky.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Sehráli jsme pouze tři přípravné zápasy. Hráče jsem poznával. Čerpají se dovolené a někteří byli značně pracovně vytížení, takže jsme to trosku lepili. I přes to musím říci, že mohu být spokojen.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Odešli Jandera, Chalupa, Rybák a přišli Váchal (Štěkeň), Legdan (Prachatice) a Fajtl (Jankov). Od všech očekávám zvýšení konkurence a přidáni trosku zkušeností do našeho mladého týmu.

Máte prázdnou marodku?

Někteří hráči mají šrámy, ale snad se do začátku soutěže dají všichni dohromady.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Chceme se vyhnout problémům se záchranou. Hrát v klidném středu, zapracovat mladíky a bavit se fotbalem. Také diváky bychom chtěli vrátit na tribuny Křemelky. Vždy chodili a doufám, že letos zase začnou. Hráči si to zaslouží.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Netroufám si odhadovat, kdo bude hrát na čele. Přál bych si, aby to co nejdříve byly právě Strakonice.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Těším se. Čeká nás nepříjemný Rudolfov a máme mu co z loňska oplácet. Doufám, že zápas zvládneme za tři body.

Kádr FK Junior Strakonice


Brankáři: Jakub Kozlík, Lukáš Lízal

Obránci: Jaroslav Váchal, Stanislav Legdan, Jiří Benedikt, Tomáš Prajzler, Jakub Smola, Ondřej Kafka, Michal Boukalík

Záložníci: Bohuslav Kubeš, Roman Zahrádka, Lukáš Fajtl, Filip Horník, Zdeněk Třeštík, Jiří Máška, Maxim Štöger, Dominik Míčka

Útočníci: Karel Krejčí, Tom Bílý, Sebastian Tipanic

Realizační tým: Přemysl Šroub – trenér, Jiří Kříž – asistent, Martin Linhart – asistent, Jiří Cibulka – vedoucí mužstva, Martin Šobor – masér.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama