Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň po skvělém jaru pokukuje po předních příčkách

 
sobota, 12. srpna 2023, 16:50

Třeboň – Jiskra se v jarní části dostala do výborné formy. Od května neprohrála a nasbírala 19 z 21 možných bodů. Finiš ji vynesl v tabulce jara na třetí místo, celkově na šesté. S jídlem roste chuť, říká se, a na Hliníku se chtějí držet v popředí krajského přeboru delší dobu. Třeboňským může hodně ukázat už premiérový duel, v němž zajíždí na Hlubokou. „Půjdeme do nové soutěže s pokorou a odvahou hrát atraktivní fotbal,“ sdělil kouč Karel Bicenc.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

Celkově se mi hodnotí sezóna dobře. Když jsem v červenci nastoupil k týmu, chtěl jsem změnit hru a skončit do 6. místa. Věděl jsem, že to nepůjde hned. Během podzimu jsem zjistil další atributy, na kterých musíme zapracovat, aby se hra změnila. Podzim se herně lepšil, ale výsledkově to nebylo znát. Výborná hra mezi vápny, ale ve vápně jsme se trápili. V zimě jsem naordinoval do přípravy divizní týmy a se všemi jsme prohráli o dva góly, žádný propadák, žádné bránění, ale otevřený fotbal. Stále nás sráželo neproměňování šancí, finální a předfinální přihrávky. To nás trápilo i v první polovině jara. V posledních 7 utkáních už jsme neprohráli. Díky podařenému jaru jsme skončili na pěkném 5. místě. Máme ještě před sebou kus práce. Musím, ale zdůraznit, že jsme přes vysoké vítězství v závěru sezony viděli řadu nedostatků, na nichž musíme zapracovat. Rozhodně nemůžeme usnout na vavřínech, ale dále pracovat na detailech, abychom se zlepšovali.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Příprava začala 11. 7. Trénujeme třikrát týdně v třeboňském fotbalovém areálu Hliník. Sehráli jsme čtyři přátelská utkání - Dynamo U18, J. Hradec, Žirovnice, Meteor Tábor.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Přípravná utkání se nám výsledkově nepovedla. Po vydařeném jaru jsme zpátky na zemi. Začínáme od začátku. Spokojen nejsem, dostali jsme hodně gólů a šance vyložené opět neproměnili. Těší mě rozšíření kádru z 13 na 20 hráčů, zvýšila se tím konkurence a cítím u hráčů větší nasazení v trénincích.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Odešel pouze Michal Rezek (J. Hradec), do týmu v létě přišli Daniel Andres (Netolice), Václav Wimmer (Loko ČB), Miroslav Pánek (Táborsko), Jan Činčura (Táborsko  - návrat ze školního přestupu), Jan Divoký (dorost Třeboň), Matyáš Kocanda (dorost Třeboň). Očekávám od nováčků, že se co nejdříve adaptují na naši hru a začlení se do týmu.

Máte prázdnou marodku?

Dva hráče máme zraněné.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Půjdeme do nové soutěže s pokorou a odvahou hrát atraktivní fotbal.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Na letošního favorita tipuji Hlubokou, Olešník nebo Roudné. Věřím, že i Třeboň se bude pohybovat na předních příčkách.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Na první utkání se těšíme. Hlubokou jsme nedokázali v minulé sezóně porazit. Chtěli bychom samozřejmě do nové sezóny vstoupit vítězstvím, ale nebude to lehké.

Kádr TJ Jiskra Třeboň


Brankáři: Jakub Kopecký, Josef Flaška

Obránci: Pavel Tůma, David Širhal, Jan Zavadil, Vojtěch Týnavský, Matyáš Kocanda, Miroslav Pánek, Václav Wimmer

Záložníci: Jan Matoušek, Daniel Andres, Leoš Hromádka, Jan Kubata, Jan Činčura, Jan Divoký, Jakub Schneider, Karel Bicenc

Útočníci: Martin Průcha, Filip Radosta, Jakub Vranovský, Jakub Vrána, Miroslav Franěk

Realizační tým: Karel Bicenc – trenér, Tomáš Hanes – asistent trenéra, Zdeněk Šmejkal – vedoucí týmu, Daniel Kerl – trenér brankářů, Jan Kubata – manažer, Ivo Skála – lékař.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Jiskra Třeboň
 


 
Reklama