Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabený Jankov má před sebou náročnou sezonu

 
sobota, 12. srpna 2023, 18:08

Jankov – Velká vlna odchodů zapříčinila, že se dlouholetý účastník krajského přeboru v předchozím ročníku namočil do sestupových vod až po uši, nakonec se na úkor posledních Prachatic udržel. Klid však neměli Jankovští ani během parného léta. Nový trenér Ladislav Táborský musel oželet další odcházející hráče a jednu chvilku to vypadalo, že snad nedá dohromady ani základní jedenáctku. „Příprava určitě nebyla ideální,“ posteskl si Táborský.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

K týmu jsem přišel teď v létě, takže hodnotit loňskou sezonu mi nepřísluší. Nicméně jelikož jsem byl s vedení v nějakém kontaktu, několik zápasů jsem viděl. Určitě pomýšlel klub na lepší představení, ale nakonec se v soutěži zachránil. Nyní se začne od nuly a je na nás, abychom společně s mužstvem a fanoušky zažili povedenější ročník.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Připravovali jsme se třikrát v týdnu v domácím prostředí. Bohužel účast nebyla stoprocentní. Kádr se utvářel celou přípravu, hráči přicházeli i odcházeli, určitě to nebylo ideální. Zdaleka se příprava nezrealizovala tak, jak jsem si plánoval a představoval.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

První utkání s Dolním Dvořištěm sneslo přísnější parametry. Z obou stran se jednalo o poměrně dobré utkání. My měli v týmu některé hráče na zkoušku, kteří se jevili velmi dobře, ale jejich příchod nakonec nedopadl. V Neplachově se nám povedl především první poločas, ovšem výhru 5:1 nepřeceňujeme. Se Zlatou Korunou jsme řešili velkou řadu absencí, tým jsme dávali dohromady napůl s B-mužstvem. Soupeř se představil ve skvělém světle, přehrál nás a zaslouženě zvítězil.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Kádr doznal razantních změn. Odešla celá řada hráčů, naopak příchodů je méně, ale vedení stále pracuje a snaží se některé hráče přivést. Velkou posilou je Pavel Hájek, kterého znám už z působení na Hluboké. Jeho kvalita v útočné fázi, schopnost udržet míče a střílet góly určitě pomůže celému mančaftu. Povedlo se přivést Matěje Skláře z Loko ČB. Bohužel přišel na poslední chvíli a neviděli jsme ho v zápase, ale v tréninku se jeví dobře. Po zranění se vrací Tomáš Tůma a mužstvo se doplnilo nadějnými mladíky z béčka.

Máte prázdnou marodku?

Marodku máme víceméně prázdnou, když nepočítám Vojtu Bürgera, který se snaží vrátit po operaci kolena, ale zatím to není na to, abychom s ním mohli pravidelně počítat.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Především chceme konsolidovat kádr, mít z fotbalu radost a tu dělat i fanouškům Jankova.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Nevím o ničem zásadním, co by stálo za zmínku.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Určitě Hluboká je favorit číslo jedna, za černého koně považuji Roudné. Kvalitu očekávám i od Třeboně a Olešníku.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Osobně se těším určitě, já se těším na každé utkání. Doufám, že natěšeni jsou i hráči. Byť nás čeká silný soupeř, uděláme vše pro to, abychom začali dobře, lépe než loni.

Kádr SK Jankov


Brankáři: Jan Komárek, Jakub Skála

Obránci: Václav Jirkovský, Tomáš Tůma, Lukáš Kočí, Jan Kotnauer, Petr Borovka, Milan Bláha

Záložníci: Martin Hüttner, Matěj Votava, Jakub Vokurka, Tomáš Hüttner, Petr Řehoř, Vojtěch Bürger, Matěj Sklář, Aleš Hanzlík

Útočníci: Pavel Hájek, Daniel Točík, Marek Kocián

Realizační tým: Ladislav Táborský - trenér, Václav Maxa st. - asistent trenéra, Vojtěch Bürger - vedoucí mužstva, Pavel Beránek - zdravotník.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama