Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhá sezóna bývá vždy těžší, uvědomují si v Trhových Svinech

 
sobota, 12. srpna 2023, 07:32

Trhové Sviny – Do třetice už to svinenskému Spartaku vyšlo a účast v krajském přeboru protáhl déle než na jednu sezonu. Mladé mužstvo složené až na pár výjimek z vlastních odchovanců se vyšší soutěže nezaleklo a od začátku se drželo v klidných vodách. Ve stejných kolejích hodlají jet i ve druhé sezoně. „Rádi bychom hráli střed tabulky a skončili zase o nějakou příčku výše než loni,“ sdělil plány spartakovců trenér Martin Písko.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

První rok v KP jsme zvládli dobře. Cíl jsme splnili a tím byla záchrana. Podzim jsme herně zvládli lépe než jaro, ale v celkovém součtu 8. místo je slušné umístění na nováčka.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Letní příprava začala 10. července, do toho jsme měli mít dvě přátelské utkání, ale jedno se zrušilo z důvodu nedostatku hráčů v týmu soupeře. Jsou dovolené, tak to není jednoduché.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Jak už jsem uvedl, hráli jsme jen jedno utkání se Slavií ČB a skončilo 2:2. Moc se toho hodnotit z jednoho zápasu nedá, ale spíš jsme chtěli, aby si kluci zaběhali a zahráli.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Z kádru nikdo neodešel a povedlo se nám oslovit tři hráče, kteří měli zájem u nás hrát a vlastně u nás kopali jako malí kluci. Lukáš Macák tu začínal v přípravce a prošel dorostem Dynama ČB, Roudným a Lokomotivou ČB. Lukáš Zídek zase v žácích a prošel dorostem Dynama ČB a Lokomotivou ČB. A Petr Graman, který přišel z Nové Vsi, kde rušili 1. A třídu. Rád bych, aby tito kluci oživili kádr a aby byla v týmu větší konkurence než doposud.

Máte prázdnou marodku?

Marodku bohužel prázdnou nemáme. Po roce začal trénovat F. Pavel po přetržení achilovky, ale zase nám chybí Novák a kapitán Kolář.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Druhý ročník v nové soutěži je vždycky nejtěžší. Pro nás bude důležitý vstup do sezóny. Jinak bychom rádi hráli střed tabulky a skončili zase o nějakou příčku výše než loni.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Novinky z klubu nějak velké nejsou. To je spíš otázka pro pana Gažáka, ale stále se něco buduje, teď třeba se dělají nové záchody pro hráče i diváky a uvidíme, co se bude dělat dále.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

V této sezóně aspirantem na přední příčky bude Hluboká, Roudné jako nováček a myslím Třeboň, která na jaře hrála velice dobře, a samozřejmě Olešník.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Je to něco jiného než loni. Soupeře známe, oni zase nás, tak víme, co můžeme očekávat. A jsem hodně zvědavý, jak letošní ročník dopadne.

Kádr TJ Spartak Trhové Sviny  


Brankáři: Karel Brůha, Michal Vrábek

Obránci: Dominik Kodras, Martin Valut, David Brůha, Dan Tomek, Marek Chromčák, Petr Graman, Michal Popovič

Záložníci: Marek Kodras, Ondřej Hruška, Ota Šafránek, Lukáš Macák, Jakub Borek, Luděk Rolínek

Útočníci: Lukáš Gažák, Jiří Šemro, Jiří Macák, Lukáš Zítek, Milan Fatura

Realizační tým: Martin Písko - trenér, Jan Gažák st. - vedoucí týmu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama