Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník bude opět patřit mezi favority. Napoprvé otestuje sílu nováčka

 
sobota, 12. srpna 2023, 07:13

Olešník – V předchozích třech sezonách se mateřský oddíl internacionála Davida Lafaty umístil nejhůře na druhé příčce. O další medaile přišel kvůli dvěma covidovým nedohraným sezonám. Mezi hlavní aspiranty na nejvyšší pozice se řadí i v právě začínajícím ročníku. Mužstvo se doplnilo o mladíky, kteří se budou učit od zkušených plejerů. „Letos to bude nejvyrovnanější ročník jak nahoře, tak dole v tabulce,“ tipuje kouč Roman Chlumecký, jehož tým hostí v sobotu Třebětice.

Můžete v krátkosti a s odstupem času shrnout poslední sezonu.

V minulé sezoně jsme skončili na krásném druhém místě. Jaro jsme měli jako každý rok bodově lepší než podzim. Na to, že jsme to hráli ve 13 lidech a musel jsem občas nastoupit, jsem byl spokojený. Ale bylo to varování do nové sezony, že potřebujeme nějaké hráče udělat.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Příprava byla krátká, ale to jsme věděli. Samozřejmě, že někdo má tréninků více a někdo méně. Vždycky do toho vstoupí např. dovolená nebo zranění. Na to už jsem si zvykl.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Odehráli jsme celkem dost přáteláků tak, abych viděl nové a testované hráče v utkání.  Něco nám to ukázalo a musíme na tom zapracovat. Je vidět, že někteří hráči potřebují čas a někteří potřebují zabrat a navázat na minulou sezonu.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Nikdo z kádru v létě neodešel, za což jsem rád. Udělali jsme hodně mladíků a druhého gólmana – Jan Turek (Loko ČB), Pavel Knietel (SKP ČB), Adam a Jakub Píšové (SK Jankov), Jan Řepa a Marek Pavlík (SK Čt. Dvory), Ondřej Cihla (Albrechtice nad Vltavou). Od nováčků očekávám nadšení, dravost, učenlivost od zkušených a vytvoření konkurence pro ostatní.

Máte prázdnou marodku?

Nějaké zraněné máme, ale věřím, že se do soboty nebo do čtrnácti dnů dají dohromady.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Jako každý rok. Hrát pohledný fotbal tak, aby nás to všechny bavilo. Na jaké umístění to bude stačit, se ukáže až na hřišti.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Zrekonstruovali se kabiny a pravidelně k nám jezdí v létě žáci SKP ČB na soustředění a letos dorazí i SK Čt. Dvory. Za zmínku stojí naše přátelské utkání v Poděbradech, kam nás pozval Bořek Dočkal a přišlo celkem 700 diváků.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Letos si myslím, že to bude nejvyrovnanější ročník KP jak nahoře, tak dole v tabulce. Favorit by mohla být Hluboká, ale i další (Třeboň, Milevsko, Roudné, Olešník, Týn nad Vltavou).

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Už se těšíme a naši diváci také. Všechny přáteláky jsme hráli u soupeřů.

Kádr FK Olešník


Brankáři: Pavel Tomášek, Ondřej Cihla

Obránci: Jakub Kalášek, Martin Miklík, Lukáš Vojta, Tomáš Vrážek, Pavel Nohava, David Tomášek, Marek Pavlík, Jan Turek

Záložníci: Jakub Martinec, Robert Szó, David Lafata, Dominik Heller, Matúš Beko, Jan Řepa, Adam Píša, Stanislav Rožboud

Útočníci: Pavel Knietel, Jakub Píša, Jakub Toth, Lukáš Dudek

Realizační tým: Roman Chlumecký - trenér, Tomáš Řehoř - asistent trenéra, Václav Pekárek - vedoucí týmu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama