Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrát v soutěži důstojnou roli, přeje si roudenský kouč Cepák

 
sobota, 12. srpna 2023, 19:26

Roudné – Malšané se po čtyřech letech vrací do krajského přeboru. Povedlo se jim to po famózní jarní jízdě I. A třídou. Nováček soutěže, který v minulosti dvakrát přebor vyhrál a několik let startoval v divizi, se bude chtít mezi krajskou smetánkou zabydlet a do sezóny vstupuje s pokorou. O tom, jak je Malše na novou sezónu připravena, jsme si popovídali s jejím koučem Pavlem Cepákem.

V Roudném jste expertem na postupy. Kolikátý už to byl?

Když budu počítat postupy s dorostem, béčkem a nyní i áčkem, tak je to asi osm postupů. Ani to pořádně nepočítám.

Novým asistentem se stal Ladislav Bernát. Jak se vám se zkušeným trenérem spolupracuje?

S Láďou Bernátem jsme se osobně seznámili už během našeho působení v Dynamu. Proto jsem si ho po odchodu Jana Rezka vybral za asistenta. Věřím, že jeho zkušenosti se budou hodit.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Začali jsme až 18. července, tedy asi o týden později než jiné manšafty. Trénovali jsme třikrát týdně a s průběhem přípravy můžeme být spokojeni. V létě jsme sehráli tři přípravné zápasy. Nejprve jsme na Složišti porazili 5:0 osmnáctku Dynama. Pak jsme se utkali doma s Prachaticemi a tento duel jsme vyhráli 8:0. Generálkou byl zápas v Kaplici a ten jsme vyhráli 2:1.

Co vám ukázala generálka s Kaplicí…

Musím říct, že Kaplice mě příjemně překvapila. Vhodně doplnila mužstvo a podle mě bude patřit v I. A třídě k hlavním favoritům. V přípravě Kaplice porazila i Olešník, a to není náhoda. I proti nám odehrál Spartak výborné utkání.

Přivítali jste v týmu nějaké nové fotbalisty?

Z Rakouska se nám vrátil Filip Navrátil a z Nové Vsi přišel Zbyněk Holý. Jinak z našeho dorostu jsme do A mužstva přeřadili Martina Zacha a brankáře Jiřího Lercha. Nikdo neodešel, takže jsme vlastně rozšířili stávající kádr.

Co očekáváte od posil?

Navrátil tady nebyl pouze půl roku, což je relativně krátká doba. Dobře tedy víme, co od něho můžeme čekat. Je to rychlostní typ s výborným tahem na bránu. Zbyněk Holý je zkušený fotbalista, který prošel roudenským dorostem, kde jsem ho sám trénoval. I v jeho případě vím, co od něho můžu očekávat. Jeho hlavní devizou je zkušenost.

Po zdravotní stránce je mužstvo v pořádku?

Matyáš Zachař si v utkání s Prachaticemi natáhl sval a svalové zranění si přivodil i Dominik Cepák. Snad to nebude nic vážného, je ale otázkou, jestli budou oba k dispozici už v neděli proti Jankovu.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Jsme rádi, že jsme do krajského přeboru postoupili, protože tato soutěž do Roudného patří. Těšíme se na derby s Hlubokou a Rudolfovem. Nemáme žádné konkrétní cíle, do soutěže jdeme s pokorou a budeme chtít hrát důstojnou roli. Se soutěží se budeme postupně seznamovat a hlavně chceme přitáhnout diváky. Chceme se v krajském přeboru zabydlet.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita..

Hlavním aspirantem na prvenství bude tutově Hluboká, která má výborné mužstvo a zkušené trenéry. Mezi top trojkou se dlouhodobě pohybuje i Olešník. Tyto dva týmy považuji za hlavní kandidáty na postup.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Hráči se těší, protože budou nastupovat proti kvalitnějším týmům než v I. A třídě. To je pro ně nová motivace. Zápasy v krajském přeboru budou těžší a vyrovnanější. Neznáme sílu našich soupeřů, ale znovu opakuji, že budeme chtít hrát v soutěži důstojnou roli.

Co ještě si do nové sezóny přejete?

Přejeme si, aby i nadále fungovala spolupráci mezi áčkem a B týmem. To je rovněž priorita našeho klubu. Jsme nováčkem soutěže, musíme být skromní a jít do toho s pokorou.

Kádr TJ Malše Roudné


Brankáři: Daniel Havlíček, Jiří Lerch, Michal Graman

Obránci: Pavel Cepák, Dominik Cepák, Daniel Vogl, Daniel Zíka, Dominik Malý, Martin Zach, Filip Pazourek, Lukáš Skála

Záložníci: Artur Goretki, Dominik Šrámek, Lukáš Wohlgemuth, Filip Navrátil, Matyáš Zachař, Zbyněk Holý, Václav Míka

Útočníci: Viktor Kadlec, Martin Vlk, Martin Benda

Realizační tým: Pavel Cepák – trenér, Ladislav Bernát – asistent trenéra.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama