Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chceme jít postupnými krůčky nahoru, říká nový trenér Jankova Táborský

 
pátek, 28. července 2023, 15:25

Jankov – Do další sezony fotbalisté Jankova vstoupí, respektive už vstoupili pod vedením Ladislava Táborského. Dvaašedesátiletý kormidelník v zimě skončil na lavičce Hluboké a jaro strávil na Vysočině v Pacově, se kterým postoupil do krajského přeboru. I přesto ale v létě přišel do Jankova, se kterým byl v kontaktu už právě od konce na Hluboké.

Jak došlo k tomu, že jste se stal novým trenérem Jankova?

Během jara jsem byl v Pacově na Vysočině, kde jsem po konci na Hluboké trénoval I. A třídu. Požádali mě, jestli bych jim nepomohl. S Jankovem jsem byl v kontaktu už od zimy, jenže tam šel Ota Matouš. Byli jsme tedy domluvení, že se spojíme v létě. S Pacovem jsme sice postoupili do kraje, oni pak řekli, že si to tam zkusí udělat sami a já stejně Jankovu slíbil, že se ozvu. Martin Řezníček s Petrem Maxou mi pak zavolali, sešli jsme se a dali jsme to dohromady.

Kromě Hluboké a Jankova, které krajské soupeře jste ještě trénoval?

Teď už v krajském přeboru nejsou, ale trénoval jsem Planou nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí, byl jsem v Olešníku (zamyslí se)…, ještě v Dražicích… Je toho dost, je toho hodně (směje se).

Kdy vám začala příprava na novou sezonu?

Začali jsme 12. července a první přípravu jsme hráli doma 2:2 nerozhodně s Dolním Dvořištěm.

Co vám ten zápas ukázal?

Určitě nemáme špatný mančaft, ale ti kluci, kteří tady byli na zkoušce, tak u jednoho z nich je škoda, že se rozhodl, že už nebude dál pokračovat. To je velká škoda, ale tak to je, nedá se nic dělat. Stáhl jsem si z Hluboké Pavla Hájka, ještě mám rozjednaného něco z Táborska. Uvidíme, jak to dopadne. Příští týden to musíme ještě doladit. Věřím, že to ale s Martinem Řezníčkem dotáhneme do konce. V Jankově nejsou špatní kluci, ale v tom kádru je nějakých třináct čtrnáct lidí, a to je prostě málo.

Sledoval jste Jankov už tedy během jara?

Samozřejmě, v zimě jsme spolu mluvili, a i když jsem trénoval Pacov, tak jsem jejich výsledky sledoval.

Jaké máte v Jankově plány?

Jankov byl vždycky mančaft, který hrál v minulých sezonách divizi, hrál špici krajského přeboru. Momentálně odešlo ale opravdu hodně kluků, to se jen tak nestává. Těch lidí je vážně strašně moc. Budu se snažit dát Jankov trochu dohromady. Chceme začít od začátku. Nechci, aby si lidé mysleli, že hned budeme hrát vršek tabulky. Nemyslím to špatně vůči klukům, ale chceme pomalinku zase krůček po krůčku jít výše a výše.

A do nadcházející sezony máte jaké ambice?

Letošní sezona bude asi v té druhé polovině tabulky, ale chceme to dobře zachytit a být na tom co nejlépe. Věřím tomu, že když potáhneme za jeden provaz a když třeba dopadnou nějací kluci, které máme v hledáčku, tak by to mohlo jít. Neříkám hned během měsíce, ale během určité doby ano.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Michaela Mikešová