Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jindřichův Hradec se rozloučil se soutěží výhrou nad Olešníkem. Sestupující Prachatice padly s Rudolfovem

 
neděle, 18. června 2023, 10:32

Jihočeský kraj – Krajský přebor vyvrcholil v pátek a v sobotu závěrečným 16. kolem. O přeborníkovi kraje i o sestupujících již bylo rozhodnuto a téměř na všech stadionech tak byli diváci svědky ofenzivních manévrů a viděli hodně branek. V závěrečných osmi utkáních jich padlo dohromady rovných padesát. Parádní závěr sezóny zažili fotbalisté Třeboně, kteří vyhráli 7:2 v Týně. Podobně se dá hovořit o Semicích, které zaznamenaly rekordní výhru s Dražicemi. Ve šlágru kola mezi prvním Jindřichovým Hradcem a druhým Olešníkem padlo osm gólů a domácí vyhráli 5:3. V zajímavém utkání prohrála Hluboká s rezervou Táborska. Osek podlehl Milevsku, výhrou se naopak rozloučily doma Trhové Sviny, které si poradily 3:2 s Protivínem. Strakonice porazily stejným výsledkem Jankov a Prachatice potvrdily svůj sestup, když doma nestačily v posledním utkání na Rudolfov.

Hluboká mohla v případě výhry nad béčkem Táborska teoreticky pomýšlet na celkové druhé místo. Hlubočtí ale s rezervou Táborska nebodovali a zůstala jim konečná třetí příčka. V pohledném utkání se Táborsko ujalo v prvním poločase vedení, když se pět minut před koncem poločasu uvolnil uvnitř vápna Alozie a přízemní střelou k tyči dal na 0:1. V 60. minutě si dal ukázkového vlastence Šuba a hosté vedli 0:2. Střídající Blažek záhy vykřesal gólem na 1:2 pro domácí jiskru naděje. Hlubočtí dřeli, v závěru si vynutili značný tlak, Táborsko však i s trochou štěstí tři body uhájilo.

Ve šlágru kola přivítal u Vajgaru čerstvý přeborník kraje Jindřichův Hradec druhý Olešník. V uvolněné atmosféře se hrálo rušné utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Diváci se nenudili a celkově viděli osm gólů. Pět z nich dali Jindřichohradečtí a s krajským přeborem se rozloučili výhrou. Olešník nebyl horším týmem, doplatil ale na slabší efektivitu a lacině obdržené branky. Zejména v první půli měli hosté víc ze hry, gól však dal pouze Robert Szó z penalty. Jindřichův Hradec získal rozhodující náskok na začátku druhé půle, kdy se po gólech Völfela, Janáka a Tomana dostal do tříbrankového vedení. Hosté sice dokázali odpovědět, ale na domácí půdě a také v celé jarní části neporažený Jindřichův Hradec nakonec zvítězil 5:3. Do divize míří i hradečtí dorostenci.

Jednoznačnou výhrou nad Dražicemi se rozloučili se sezónou fotbalisté Semic a při své premiéře v krajském přeboru obsadili 10. místo. Hned z prvního útoku vybídl Blažek ke skórování Pavla Keclíka, jenž otevřel účet utkání už po pár vteřinách hry. Po třiadvaceti minutách bylo jasno. Pár minut po vedoucím gólu Pavla Keclíka proměnil penaltu Blažek a ve 23. minutě posadil Listopad balón přesně na hlavu Pavla Keclíka a semický střelec zvýšil na 3:0. Dražice vstoupily do druhého poločasu aktivně a Pražmou se jim podařilo ve 49. minutě snížit na 3:1. Obdržený gól však byl pro domácí dostatečným varováním a Semičtí svou výhru pojistili dalšími třemi góly.

Osek tahal v utkání proti Milevsku za kratší konec provazu a vzduchotechnikům podlehl 2:5. Produktivita milevské fotbalisty zrovna nezdobí a v počtu nastřílených branek patří Milevsko v soutěži do podprůměru. V Oseku si ale vzduchotechnici s chutí zastříleli a v závěrečném kole vytvořili vlastní střelecký rekord sezóny. Do vedení šli hosté už ve druhé minutě zásluhou Součka. Osek sice dokázal skóre v krátkém čase otočit, Milevsko ale bylo lepším týmem a ještě v prvním poločase si vzalo vedení nazpět. Ve druhém poločase hosté své vítězství potvrdili dalšími dvěma góly. Sezóna však skončila nešťastně pro milevského Viktora Přibyla, který v samém závěru utkání utrpěl zlomeninu ruky.  

Fotbalisté Prachatic se zápasem proti Rudolfovu rozloučili s krajským přeborem. Duel se hrál v Záblatí a všechno podstatné se odehrálo v prvním poločase. První poločas se musel divákům líbit, neboť se hrálo nahoru, dolů a padaly i góly. Šance si vytvářely oba týmy, Rudolfov byl ale produktivnější. Hosté vedli po gólech Tlamsy a Šindeláře ve 14. minutě 0:2. Tatran pak dvěma góly v rozmezí pěti minut vyrovnal, dvě minuty po vyrovnávající brance Luňáčka se však prosadil rudolfovský benjamínek Toman a bylo to 2:3. Když dal ve 33. minutě ho Vojtěch Vejvar na 2:4, málokdo čekal, že je to poslední gól utkání. Druhý poločas se dohrál už jen z povinnosti a o zajímavé situace byla nouze.

Konec sezóny zřejmě přivítali fotbalisté Protivína. Ti z posledních sedmi zápasů brali jen dva body za remízy s Hlubokou a Prachaticemi. Ani zápas posledního šestnáctého kola v Trhových Svinech Protivínským nevyšel, byť po proměněné penaltě Štěpky vedl Protivín ve 35. minutě nad domácím Spartakem 2:0. Trhovosvinenští se chytli ještě v prvním poločase po gólu Macáka na 1:2. Ve druhé půli pak Trhové Sviny dokonaly obrat. Jiří Macák se znovu prosadil v 73. minutě a jeho úspěšná trefa znamenala vyrovnání na 2:2. Vítězný gól Spartaku dal devět minut před koncem Ondřej Hruška. "I přes prohru jsem kluky pochválil, ve velmi omlazené sestavě podali poctivý výkon," řekl k zápasu protivínský kouč Miroslav Říha.

Fotbalisté Jankova vydřeli minulý týden důležitý bod v souboji s favorizovaným týmem Jindřichova Hradce, získali jistotu záchrany a k sobotnímu utkání do Strakonic mohli odjíždět v klidu. Strakonicím se v závěru sezóny přestalo dařit a poslední tři domácí zápasy na Křemelce prohráli. Tomu chtěli v utkání s Jankovem učinit přítrž a od 20. minuty Strakoničtí vedli po vlastním gólu Borovky 1:0. Když ve 35. minutě Tom Bílý zvýšil na 2:0 pro domácí, zdálo se, že Strakonice jsou na nejlepší cestě protrhnout domácí smůlu. Strakoničtí však dvoubrankový náskok ztratili. Jankovský Fajtl gólem do šatny snížil na 2:1 a v 73. minutě Jirovský vyrovnal. V předposlední minutě ale Ondřej Chalupa rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou na Křemelce.

Vltavotýnská Olympie inkasovala podruhé v řadě sedm gólů a trochu si tak pokazila dojem z jinak velice povedené sezóny. V sobotu Týn podlehl v přímém souboji o konečné páté místo ve skvělé formě hrající Třeboni 2:7. Jiskra se může pochlubit skvělou bilancí z posledních sedmi zápasů. V nich získala devatenáct bodů při celkovém skóre 33:7. V sobotu Olympie držela s Třeboní krok jen v prvním poločase. Hned po pauze rozjeli hosté svůj brankostroj a dostali se do vedení 7:1. Poslední slovo měl v 88. minutě domácí Petr Dvořák a Týn tak Třeboni podlehl nakonec 2:7. Díky výhře přenechala Třeboň Týnu šestou příčku a sama se posunula na páté místo. O autora tří gólů Martina Průchu se zajímá nyní již divizní Jindřichův Hradec.

Výsledky 16. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – FC Silon Táborsko B 1:2 (0:1)

Góly: 67. Blažek – 40. Alozie, 60. Šuba (vlastní). Rozhodčí: Krčín – Novotný, Švec. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Rubick, Hrachovec, Hájek – Fulei, Chotovinský, Neužil). Diváci: 90.


TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 2:5 (2:3)

Góly: 5. Carda, 20. Němeček – 2. Souček, 34. Přibyl, 45. Málek (pen.), 60. Marvan, 76. Hadáček. Rozhodčí: Boček – Kollmann, Vican. Delegát: Grobár. ŽK: 3:2 (Hoch, Maroušek, Martin Čapek – Kosobud, Vakoč). Diváci: 100.


FK Jindřichův Hradec – FK Olešník 5:3 (1:1)

Góly: 59. a 71. Toman, 5. Votava, 49. Völfel, 53. Janák – 62. a 73. Toth, 9. Szó (pen.). Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Hrušková. Bez karet. Diváci: 150.


FC AL-KO Semice – TJ Dražice 6:1 (3:0)

Góly: 1. a 23. P. Keclík, 7. Blažek (pen.), 54. Valach, 57. J. Keclík, 62. Buchtele – 49. Pražma. Rozhodčí: Brych – Hanzlíková, Filípek. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Hrala – Svojše, Mareš, V. Stuchlík. ČK: 0:1 (84. Novotný). Diváci: 105.


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Protivín 3:2 (1:2)

Góly: 41. a 73. Macák, 81. Hruška – 27. Kozák, 35. Štěpka (pen.). Rozhodčí: Novotný – Dimitrov, Pečenka. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Tomek). Diváci: 85.


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Jiskra Třeboň 2:7 (1:1)

Góly: 27. Štos, 88. Dvořák – 52., 58. a 86. Průcha, 47. a 84. Hromádka, 14. Radosta, 70. Schneider. Rozhodčí: Smola – Lepič, Votava. Delegát: Třeštík. ŽK: 1:1 (Mezera – Kubata). Diváci: 200.


FK Tatran Prachatice – SK Rudolfov 2:4 (2:4)

Góly: 21. Král, 26. Luňáček – 4. Tlamsa, 14. Šindelář, 28. Toman, 33. Vejvar. Rozhodčí: Vican – Kollmann, Boček. Bez karet. Diváci: 55.


FK Junior Strakonice – SK Jankov 3:2 (2:1)

Góly: 20. Borovka (vlastní), 35. Bílý, 89. Chalupa – 45. Fajtl, 73. Jirkovský. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Hrušková. ŽK: 2:0 (Rybák, Chalupa). Diváků: 120.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle