Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Miroslav Strnad končí v Milevsku. Jde k mladšímu dorostu do Táborska

 
sobota, 17. června 2023, 09:29

Milevsko - Domácí duel s Prachaticemi byl pro milevského trenéra Miroslava Strnada u A mužstva tím úplně posledním. Vzduchotechniky trénoval v krajském přeboru šest roků.

Už v lednu Strnad avizoval, že po sezoně v Milevsku skončí a po vítězném utkání nad Tatranem se tak skutečně stalo. K závěrečnému utkání do Oseku již Strnad necestuje, neboť bude na turnaji s přípravkou. „V Milevsku jsem trénoval šest let a nyní nastal čas na změnu,“ vysvětluje své rozhodnutí Miroslav Strnad.

Na pouhé čtyři zápasy ho před dvěma roky u kormidla vystřídal kolega Martin Petr. Jinak Strnad zažil s hráči na hřišti, v kabině i mimo ní spousty krásných chvil, na které nezapomene. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi to šestileté období pomáhali zvládnout. Společně jsme se dokázali radovat a oslavit každý náš sebemenší úspěch,“ napsal Miroslav Strnad ve svém dopise adresovaném vedení milevského klubu. K radostem občas přibyly i vrásky na čele, to ale k fotbalu podle jeho slov patří.

Současné i předchozí vedení se snažilo stavět především na odchovancích milevského klubu. „Myslím, že je na čem stavět,“ má Strnad pocit z dobře rozdělané práce.

Miroslav Strnad bydlí a pracuje v Milevsku a od příští sezóny bude trénovat v Táborsku mladší dorost. Jeho vazby na milevský klub však zůstanou zachovány, zkušený kouč se bude v Milevsku i nadále věnovat přípravkám. „Měl bych to zvládnout, manželka mě v mém rozhodnutí podpořila  a do Tábora na Soukeník je to maximálně čtyřicet minut cesty. I šéftrenér táborské mládeže Kamil Tobiáš ví, že v Milevsku trénuji děti, takže by to neměl být problém,“ těší se na nové výzvy v druholigovém klubu Strnad a zároveň tímto děkuje všem hráčům i svým asistentům za spolupráci.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák