Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice udržely naděje. Trápící se Dražice porazily 3:0

 
středa, 7. června 2023, 10:03

Prachatice – Do konce krajského přeboru schází poslední dvě kola a prachatický Tatran vykřesal v předposledním domácím utkání jiskřičku naděje na udržení. Dražice prožívají bídné jaro. Naposledy zvítězily 25. března s Jankovem a od té doby neuhrály ani bod. Deset zápasů v řadě! Rázem se namočily do sestupových vod.

Prachatice zahájily tlakem, od úvodních minut byly aktivnější a zejména hra na zkušené Kováče a Jar. Rauschera vycházela. Oba také vyzkoušeli kvality Počinka v brance Dražic.

V 18. minutě jeden z hostujících hráčů zahrál v pokutovém území rukou a hlavní rozhodčí Pavel Rejžek odpískal pokutový kop. Ten proměnil Makoš a Tatraňáci po zásluze vedli.

Prachatičtí se uklidnili a pokračovali v nátlakové hře. Hosté dokázali zahrozit jen z větší vzdálenosti a s tím neměl Hopfinger v brance Tatranu velkou práci. Po půlhodině hry se na hranici dvaceti metrů dostal k míči Kováč a jeho parádní trefa skončila v levém rohu brankáře Počinka.

Druhý poločas byl stále v režii domácích, kteří drželi míč i skóre. V 78. minutě svůj dobrý výkon korunoval proměněnou penaltou Jaroslav Rauscher a domácí vedli tříbrankovým rozdílem. Jenže nekoncentrovanost při rozehrávce Tatranu stála Hopfingera čisté konto a hostující Daniel Štecher upravil výsledek na 3:1.

Pro poslední Tatran to byla důležitá výhra, musí však naplno bodovat ve zbývajících dvou zápasech a ani to nemusí stačit.

KDO S KÝM NA ZÁVĚR

TJ Dražice

So 10. 6. 17:00 Dražice - Osek

So 17. 6. 13:30 Semice - Dražice

SK Jankov

Ne 11. 6. 17:00 Jankov – J. Hradec

So 17. 6. 17:00 Strakonice - Jankov

Tatran Prachatice

Ne 11. 6. 17:00 Milevsko - Prachatice

So 17. 6. 17:00 Prachatice - Rudolfov

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran