Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Základem úspěchu byla dobrá práce v tréninku, říká trenér Jindřichova Hradce

 
úterý, 6. června 2023, 09:31

Jindřichův Hradec - Tři kola před koncem mají fotbalisté Jindřichova Hradce jistotu, že už je z prvního místa nikdo nesesadí a stanou se krajskými šampiony.

Jasno bylo už po sobotní porážce Olešníku v Semicích. „Nějaké individuální oslavy proběhly v sobotu. Po nedělním utkání se Strakonicemi se pak konala taková menší společná oslava,“ říká trenér Roman Lukáč. Do zápasu proti Strakonicím už mohli jít hráči Jindřichova Hradce s klidnými hlavami. „Jsem si však jistý, že tým by utkání zvládl, i kdyby Olešník svůj zápas vyhrál,“ nepochybuje Lukáč.

Jistota konečného prvenství se ale na výkonu Jindřichova Hradce přece jenom podepsala. „Bylo to z naší strany takové příliš uvolněné. Zejména ve vápně jsme si počínali laxně a chyběla tentokrát větší kvalita v ofenzivě. Spoustu šancí jsme kvůli tomu neproměnili,“ přiznává kouč. Jeho svěřenci nicméně duel se Strakonicemi zvládli vítězně a potvrdili svou dominanci v soutěži.

S postupem do divize u Vajgaru počítají. Mužstvo se chce vrátit do republikové soutěže, kterou po minule sezóně opustilo. Takový cíl si ostatně tým Jindřichova Hradce stanovil už před začátkem soutěže. Vedení klubu ví, že pokud chce Jindřichův Hradec v divizi zakotvit natrvalo, je potřeba tým posílit.

Na posilách klubové vedení usilovně pracuje. Jisté je však zatím pouze to, že v týmu už nebude pokračovat zkušený kanonýr Martin Toman. Jeden z nejlepších střelců krajského přeboru chtěl skončit už po skončení podzimní části této sezóny, klub ho ale přemluvil, aby jaro dohrál. Nyní už je ale Tomanův konec u Vajgaru definitivní a v divizi se bude mužstvo muset obejít bez svého elitního střelce.

I po postupu do divize mužstvo dál povede Roman Lukáč. Ten už si triumf v krajském přeboru vychutnal před lety se Želčí, ta ale na postup do vyšší soutěže tehdy nereflektovala.  Nyní Lukáč zažívá radost z krajského titulu v Jindřichově Hradci.

Čerstvý přeborník kraje si za sezónu dovolil jediný výpadek. Vloni na přelomu září a října nezvládli Jindřichohradečtí tzv. anglicky týden, kdy prohráli v Olešníku a následně v Hluboké nad Vltavou. Závěr podzimu už měl Jindřichův Hradec výborný a stabilně skvělou formu si Jindřichův Hradec drží i na jaře. Dosud ztratil na jaře jen čtyři body za remízy s Týnem nad Vltavou a Semicemi. I když to ještě není konečná bilance, může být trenér už nyní spokojený. „Tým pracoval dobře především v tréninku, v tom byl základ úspěchu,“ tvrdí kouč Roman Lukáč.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák