Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakoničtí proti Táborsku výhodu jednoho hráče v poli navíc nevyužili

 
pondělí, 29. května 2023, 22:10

Strakonice - Hosté z Táborska hráli od 10. minuty bez vyloučeného brankáře Hňupa. Přesto ve Strakonicích nastříleli pět gólů a odvezli si plný počet bodů.

Hosté začali hned od začátku velmi aktivně, zatímco Strakoničtí pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Jeden z nich se jim povedl hned v 10. minutě, kdy Krejčí vysunul za obranu Bílého, který byl faulován před vápnem brankářem a následovala červená karta. Do branky Táborska nastoupil stoper Chotovinský.

Trestný kop zahrávaný Rozhoněm domácí nevyužili. Aktivita hostí pokračovala i v deseti hráčích. V 15. minutě Krejčí obešel vyběhnuvšího brankáře, ale jeho střela jen těsně minula branku. Ve 21. minutě hosté zacentrovali do vápna, Lízal míč vyboxoval k hostujícímu Jansovi, který balon vrátil pohotově do sítě 0:1.

Ve 30. minutě se po rohovém kopu Krejčího dostal k hlavičce Rozhoň a jeho dobře mířenou střelu brankář Chotovinský parádním zákrokem vytáhl. Ve 36. minutě pěkná kombinace ve vápně vyústila střelou Míčky těsně vedle. Ve 38. minutě Štoger se uprostřed hřiště zbavil dvou hráčů, přesně přihrál Bílému, ten mazácky přehodil brankáře a skóre srovnal na 1:1.

Ve 43. minutě se Bílý odhodlal metr za vápnem ke střele, která mu sedla náramně a poslal domácí do vedení 2:1. Ve 44. minutě u domácích ještě asi vládla eufórie z vedoucího gólu a toho hosté využili Neužilem, který dal domácím šaťňáka na 2:2.

Ve druhém poločase chtěly Strakonice pokračovat ve stejné taktice jako v prvním poločase, tedy pozorně bránit a vyrážet do rychlých brejků. To ale v 54. minutě pokazila obrovská chyba Bublíka, když váhal s odkopem a hostující Neužil toho náramně využil - 2:3.

V 56. minutě přišel další zmatek ve strakonické obraně a Činčura dal na 2:4. Domácí museli hru otevřít, ale žádnou gólovou příležitost si nevytvořili. V 90. minutě chytrou hru hostí pečetil na konečných 2:5 Pajer.

FK Junior Strakonice – FC Silon Táborsko B 2:5 (2:2)

Góly: 39. a 43. Bílý – 44. a 53. Neužil, 21. Jansa, 56. Činčura, 90. Pajer. Rozhodčí: Dimitrov – Albert, Nedvěd. ŽK: 3:2 (Bublík, Máška, Rybák – Praveček, Jansa). ČK: 0:1 (10. Hňup). Diváků: 77.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle