Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hlavní favorité bodovali naplno. Gólu se nedočkali v Semicích. Osek je z nejhoršího venku

 
neděle, 7. května 2023, 12:19

Jihočeský kraj – Na jaře neporažený vedoucí Jindřichův Hradec pokračoval ve vítězném tažení. Osmé vítězství v odvetné části si připsal v Prachaticích, byť s posledním promrhal dvougólový náskok a tři body zachraňoval až sedm minut před koncem. Druhý Olešník před 300 diváky oplatil Týnu podzimní porážku z domácího trávníku zásluhou agilního Totha, který byl u všech tří gólů. Derby se hrálo i v Táboře na stadionu Viktorie. Béčko Táborska v něm nedalo šanci Dražicím. Důležitý krok k záchraně udělal Osek vítězstvím s T. Sviny a s pondělním důležitou dohrávkou s Prachaticemi nasbíral plný počet bodů. V jediném nedělním duelu udělil sudí Votava domácí Třeboni dvě červené karty, ale Jiskra v oslabení udeřila kanonýrem Průchou a Protivín odjížděl s prázdnou.

Hráči Hluboké vstoupili do páteční předehrávky proti Jankovu výborně a po čtvrthodině hry vedli po gólech Otepky a Kössla 2:0. Velké vášně vzbudil ve 26. minutě faul Matěje Otepky na hostujícího Řepu, po němž vyfasoval domácí obránce červenou kartu. Jankovu se tak naskytla nová šance se zápasem něco udělat, jeho početní převaha ale nebyla na hřišti vůbec znát. Ve druhé půli se emoce uklidnily a domácí výhru naopak zvýraznil v 61. minutě Kryštof Kadlec. „Prokázali jsme kvalitu, akorát by mohli mít hráči větší sebekázeň,“ stručně zhodnotil vystoupení domácího celku trenér Hluboké Radim Kokeš.

Fotbalisté Milevska odehráli během tohoto týdne tři zápasy na hřištích soupeřů. Po prohrách ve Strakonicích a Protivíně naplno zabodovali v sobotu dopoledne v Rudolfově. Vzduchotechnici odehráli výborný první poločas a po zásluze vedli 2:0. Ve druhém poločase se Rudolfov zlepšil a nakonec sahal po vyrovnání. V 76. minutě vyšla domácím pěkná kombinace, na jejímž konci byl zakončující Marek Sládek a už to bylo jen o gól. Závěrečný nápor už Rudolfovští ke vstřelení vyrovnávací branky nevyužili. Blízko gólu byl Radim Pouzar, který v 83. minutě orazítkoval z trestného kopu tyč. Rudolfov zůstává po porážce nejhorším mužstvem jara s pouhými 5 body na kontě. 

Očekávaný průběh mělo utkání mezi béčkem Táborska a Dražicemi. Zápas se hrál na stadionu Viktorie zcela v režii domácího celku, který mohl vstřelit i víc branek. Hosty několikrát zachránil výbornými zákroky brankář Počinek, pomohla mu i branková konstrukce. Pěti balónům ve své síti ale zabránit nemohl. Dva góly dal jeden z nejlepších střelců soutěže David Neužil. Po delší odmlce se dvěma góly připomněl také Afričan Joseph Ede Oloko. Ten se prosadil z dorážky na začátku druhého poločasu, kdy dával gól na 3:0. V 90. minutě pak Oloko ustál souboj jeden na jednoho a pečetil na konečných 5:0.

Ani jednoho gólu se nedočkali diváci v Semicích, kam přijely Strakonice. Domácí měli hlavně díky výškové převaze v prvním poločase mírně navrch, byli ale málo nebezpeční. Na začátku druhého poločasu si tlak vynutili hosté, ale také Strakoničtí se potýkali se slabou koncovkou. Celkově měly Semice o něco více střeleckých pokusů, na bránu jich ale mířilo minimum. Na střeleckou formu z předchozích kol nenavázali ani hráči Strakonic a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. „Remíza byla spravedlivá, my jsme byli spokojenější,“ konstatoval vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Pěkný fotbal viděli diváci v Týně nad Vltavou, kteří sledovali místní derby s Olešníkem. Hosté byli v první půli lepším týmem. Toth trefil hlavou břevno, gólově se ale hosté prosadili až těsně před koncem poločasu z penalty po faulu na aktivního Totha. Týn ve druhém poločase zapnul, vypracoval si tři gólové šance, ani jednu však nedal. Toho zkušeně využili hosté z Olešníku a výborně hrající Jakub Toth dvěma góly v 55. a v 66. minutě zápas rozhodl. „Místo, abychom vyrovnali na 1:1, dostali jsme gól na 0:2 a bylo po zápase. Aspoň jeden gól jsme ale dát mohli,“ smutnil po utkání trenér Olympie Václav Mareš.

Osek přehrál zejména zásluhou velmi dobrého výkonu v prvním poločase Trhové Sviny 4:1. Dobře hrající Osek vedl od šesté minuty brankou Jana Hocha 1:0, do šatny pak přidal druhý gól Lukáš Němeček. Do druhého poločasu vstoupili domácí poněkud laxně a hostující Dominik Kodras vykřesal pro Spartak jiskérku naděje. Tu ale vzápětí uhasil gólem na 3:1 Jakub Říský. Trhové Sviny pak měly ještě jednu velkou šanci, gól ale vstřelil opět domácí kapitán Hoch a Osek si pak výhru v klidu pohlídal. „Po celý zápas jsme byli lepší a naše vítězství bylo naprosto zasloužené,“ byl rád za zisk tří bodů trenér Oseku Luboš Vašica.

Duel posledního s prvním vyzněl podle očekávání pro Jindřichův Hradec, vedoucí celek to ale v Prachaticích neměl vůbec jednoduché. Tatran byl Jindřichovu Hradci velice důstojným soupeřem již na podzim u Vajgaru a favorita dokázal potrápit i v sobotu na domácím hřišti. Hradec sice vedl v poločase 2:0 po brankách Janáka a Völfela, domácí ale nerezignovali a na začátku druhého poločasu dvěma góly v rozmezí šesti minut vyrovnali na 2:2. Za Tatran dávali góly Makoš a Jakub Rauscher. Jindřichohradečtí se ale mohli spolehnout na výborný individuální výkon Michala Völfela, který v 83. minutě strhl vítězství na jejich stranu.

Kolo se dohrávalo v neděli dopoledne v Třeboni, kam zavítali fotbalisté Protivína. Jiskra svůj úvodní nápor korunovala gólem v 17. minutě, kdy Rezek vybojoval míč u pravé postranní čáry, posunul ho Candrovi, ten přihrál Matouškovi a třeboňský kapitán přízemní střelou k tyči otevřel skóre. Do kabin šly ale týmy za nerozhodného stavu, neboť ve 34. minutě zaúřadoval také protivínský kapitán Jaromír Vorel a vyrovnal na 1:1. Zápas se rozhodl v poslední čtvrthodině. V 79. minutě byl vyloučen po faulu na gólmana a druhé žluté kartě domácí Zavadil, v oslabení se ale vzápětí prosadil Martin Průcha a dal vítězný gól Třeboně. V 87. minutě byl vyloučen další domácí hráč, Protivínu ale nepomohla k vyrovnání ani dvojnásobná přesilová hra.  

Výsledky 25. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 12. Otepka, 16. Kössl, 61. Kadlec. Rozhodčí: Novotný – Dimitrov, Vejčík. ŽK: 1:4 (Kössl – Kočí, Votava, Točík, Hanzlík). ČK: 1:0 (26. Otepka). Diváků: 150. Předehráno v pátek.


FC Silon Táborsko B – FK Dražice 5:0 (2:0)

Góly: 9. a 76. Neužil, 51. a 90. Oloko, 32. Ott. Rozhodčí: Cigáň – Albert, Toman. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (D. Štecher, Pražma, Novotný). Diváků: 60.


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:2)

Góly: 76. Sládek – 34. Přibyl, 44. Málek. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 0:1 (Petřík). Diváků: 50.


FC AL-KO Semice – FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Mach – Pečenka, Jarolím. Delegát: Babka. ŽK: 2:3 (J. Keclík, Valach – Bílý, Míčka, Rybák). Diváků: 120.


TJ Osek – TJ Spartak Trhové Sviny 4:1 (2:0)

Góly: 6. a 68. Hoch, 40. Němeček, 50. J. Říský – 49. D. Kodras. Rozhodčí: Kollmann – Němec, Herzog. Delegát: Grobár. ŽK: 2:4 (J. Říský, Carda – Chromčák, Tomek, D. Kodras, Popovič). Diváků: 100.


FK Tatran Prachatice – FK Jindřichův Hradec 2:3 (0:2)

Góly: 50. Makoš, 56. Jakub Rauscher – 39. a 83. Völfel, 17. Janák. Rozhodčí: Krčín – Boček, Leiš. ŽK: 0:1 (Janák). Diváků: 150.


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Olešník 0:3 (0:1)

Góly: 55. a 66. Toth, 45. Szó (pen.). Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Dunovský. Delegát: Kureš. ŽK: 1:1 (Maxa – Miklík). Diváků: 300.


Jiskra Třeboň - FK Protivín 2:1 (1:1)

Góly: 17. Matoušek, 81. Průcha - 34. J. Vorel. Rozhodčí: Votava - Vican, Ondřej. Delegát: Kučera. ŽK: 5:3 (Zavadil 2, Radosta 2, Průcha - Bečvář, Petr, Hrachovec). ČK: 2:0 (79. Zavadil, 87. Radosta). Diváků: 80.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Jan Klein,