Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek vyhrál nad Prachaticemi díky dvěma gólům z poslední minuty utkání

pondělí, 1. května 2023, 21:50

Osek – V pondělí byla na programu další dohrávka 22. kola krajského přeboru. Hrálo se v Oseku, kam zavítal Tatran Prachatice. Tatran byl velice blízko k zisku tří bodů, ale zápas ztratil jako už několikrát v této sezóně. Osek získal díky výhře klid do dalšího průběhu sezóny, Tatranu porážka ještě více zkomplikovala již tak složitou situaci. Ještě ale není zdaleka dobojováno a už ve středu 3. května je na programu další dohrávaný zápas 22. kola. Protivín v něm hostí od 17 hodin Milevsko.

V pondělní dohrávce 22. kola zdolal Osek Tatran Prachatice 2:1. Domácí byli po celý zápas lepším týmem, tři body však vybojovali až díky dvěma trefám v poslední minutě zápasu. Osek dvakrát v zápase trefil břevno a měl i další šance, gól ale daly v 63. minutě po jedné z mála šancí Prachatice.

Osečtí pak vrhli všechny síly do útoku a v závěru utkání se k nim přiklonilo štěstí. V poslední minutě hosty rozesmutnil vyrovnávacím gólem Martin Carda a o pár sekund později je poslal do kolen rozhodujícím gólem na 2:1 Jan Hoch. „Po gólu na 0:1 jsme vysunuli dopředu stopera a hru zjednodušili. Nakonec jsme měli štěstí,“ spadl domácímu kouči Luboši Vašicovi kámen ze srdce.   

TJ Osek – FK Tatran Prachatice 2:1 (0:0)

Góly: 90. Carda, 90. Hoch – 63. Kovář. Rozhodčí: Albert – Vítek, Pečenka. Delegát: Přibyl. ŽK: 1:2 (Hosnedl – Pravda, Jakub Rauscher). Diváků: 120.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle