Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tom Bílý byl mimořádně produktivní a dovedl Strakonice k vítězství nad Milevskem

 
pondělí, 1. května 2023, 19:59

Strakonice - Junioru se na zrekonstruované Křemelce daří a dokázal to i proti Milevsku. Tom Bílý zaznamenal čtyři góly, po dvou v obou poločasech, a Strakoničtí i díky jeho gólovému příspěvku vyhráli 4:2.

Úvod utkání a vlastně celý první poločas byli hosté více aktivní a nenechávali domácí tým rozvíjet akce. Už v 5. minutě po rohovém kopu Vakoč trefil tyč. Hosté sice Junor přehrávali, ale ve 23. minutě si na středu hřiště převzal balón Bílý, postupoval s ním až k vápnu a utaženou střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0. Byl to gól, jako když udeří blesk z čistého nebe.

Ve 25. minutě trestný kop Vakoče Lízal vytlačil na rohový kop. Ve 45. minutě se domácím podařila pěkná akce, když Krejčí poslal balón do křídla na Janderu a ten přesnou přihrávkou do vápna našel Bílého, který navýšil skóre na 2:0.

Druhý poločas už byl do 75. minuty vyrovnanější a opět domácí udeřili v 58. minutě po skvělé přihrávce Zahrádky na Bílého, který ji zúročil na 3:0. V 60. minutě koncentrace domácích nebyla dobrá a toho využili hosté, kteří se prokombinovali až před Lízala a snížili Petříkem na 3:1.

To samé se mohlo říct o hostech, když v 61. minutě si vyměnili balon Krejčí s Bublíkem, který přihrál Bílému a ten měl v neděli v podvečer pořádně nabito - 4:1. V 73. minutě měli velkou šanci hosté, ale lob Hadáčka skončil těsně vedle Lízalovy branky. Od této chvíle hosté domácí přitlačili, ale stačilo to jen na snížení skóre v 84. minutě Marvanem na 4:2.

FK Junior Strakonice – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Góly: 23., 45., 58. a 63. Bílý - 61. Petřík, 83. Marvan. Rozhodčí: Kaštánek - Pravda, Lepič. Bez karet. Diváků: 201.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle