Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: První letošní výhra Rudolfova. Líbilo se utkání v Protivíně. Čtyřgólové manévry Votavy s Bílým

 
neděle, 30. dubna 2023, 19:01

Jihočeský kraj – Ve 24. kole krajského přeboru završili úspěšně „anglický týden“ fotbalisté Olešníku, kteří proti Třeboni zaznamenali třetí výhru během sedmi dní. O záchranu dál bojují fotbalisté Prachatic, kteří připravili první jarní domácí porážku Spartaku Trhové Sviny. Divákům se líbilo utkání v Protivíně, byť jejich tým podlehl béčku Táborska. Semice vyhrály nad Osekem a Dražicím nevyšel domácí zápas s Rudolfovem. V neděli odpoledne bodovali pouze domácí. První Hradec v taháku kola rozstřílel v první půli třetí Hlubokou a do přestávky vedl jednoznačně 6:0. Čtyřmi góly během 29 minut se blýskl kapitán Filip Votava. Ze čtyř zásahů se radoval také strakonický forvard Tom Bílý, jehož zásluhou porazil Junior Milevsko 4:2. Podruhé v odvetách naplno bodoval Jankov. Po Rudolfovu získal body nad další okresním rivalem, vltavotýnskou Olympií.

V Semicích šli do vedení hosté z Oseku. Ti se v první půli soustředili na bránění a hned první příležitost využili ke vstřelení vedoucího gólu. Z penalty se trefil ve 24. minutě Jakub Říský. Domácí se ještě do konce poločasu dočkali zaslouženého vyrovnání, ve 39. minutě se hlavou trefil Pavel Keclík. Ve druhé půli tlak Semic sílil a vítězný gól domácích vstřelil v 73. minutě Petr Listopad. Hosté pak vrhli všechny síly do útoku, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Fotbalisté Protivína doma s béčkem Táborska prohráli, přesto si za svůj výkon vysloužili od diváků potlesk. Utkání v Protivíně se líbilo, k čemuž rovnou měrou přispěly oba týmy. Táborsku zařídil výhru jeho nejlepší hráč Emmanuel Tolno, z jehož úniků po křídle a přesných přihrávek těžili v páté minutě David Neužil a ve třicáté Matyáš Ott. Protivín hrál výborně, dostal soupeře pod tlak, gól dal ale pouze Jakub Kozák, když vyrovnával v prvním poločase na 1:1. „Celý zápas bylo na co koukat,“ potvrdil šéf protivínského klubu Václav Křišťál.

Olešník se drží na vítězné vlně, už bez Bořka Dočkala, který debutoval ve středeční dohrávce s Rudolfovem, porazil v kvalitním utkání Jiskru Třeboň 2:0. Mladý a běhavý tým z lázeňského města se na hřišti favorita představil v dobrém světle, Olešník byl ale o něco lepším mužstvem a zaslouženě vyhrál. Vedoucí branku vstřelil v prvním poločase z penalty za stažení Lafaty ve vápně Robert Szó. Druhý gól pak přidal ve druhém poločase sám David Lafata. Skóroval v pěti posledních zápasech, tentokrát zakončil pěknou akci Davida Tomáška a Jakuba Totha. Olešník zvítězil popáté v řadě a těší se na odvetu k derby do Týna, jemuž chce oplatit podzimní porážku.

Pro fotbalisty Dražic začal zápas s Rudolfovem nešťastně. Hosty povzbudil gól jejich nejlepšího střelce Marka Sládka, který padl už ve druhé minutě utkání. Střelecké kopačky obul v posledních zápasech také další rudolfovský hráč Ondřej Tlamsa. Ten zvýšil ve 28. minutě na 0:2 a zaznamenal čtvrtou úspěšnou trefu v posledních šesti utkáních. Dražičtí se už několikrát přesvědčili, že bojovat se vyplatí i za nepříznivého stavu. Ve finiši si ale opět zkomplikovali situaci vlastní nedisciplinovaností, když byl vyloučen Marian Horka, i v oslabení ale dokázali gólem Tomáše Běhouna závěr zápasu zdramatizovat. Rudolfov ale náskok udržel a potvrdil, že se mu proti Dražicím daří bodovat.

Doma jsou fotbalisté Trhových Svinů silní, tentokrát ale spartakovci své fanoušky nepotěšili. Duel s posledními Prachaticemi se jim nepovedl a nováček poprvé na jaře doma prohrál. Dlouho se hrál fotbal bez šancí, góly začaly padat až po hodině hry. Pak během dvou minut skórovali za domácí Jiří Macák a za hosty Ivo Horák a David Kováč. Zaslouženou výhru Tatranu stvrdil třetím gólem v 84. minutě Jiří Pravda. „Byl to náš nejhorší výkon na domácím hřišti, chybělo nám všechno,“ byl k výkonu svých svěřenců kritický domácí kouč Martin Písko.

Jankov za velice důležitými body nasměroval už ve 4. minutě premiérovou trefou exdačický Matěj Votava, jemuž přiklepl balón Točík a Votava tváří v tvář Vachutu překonal. Dvoubrankový náskok zajistil domácím chytrou střelou na zadní tyč Daniel Kočer po půlhodině hry. Olympie byla více na míči, ale do šancí se dostávala velmi těžce. Vyloženou měl v 76. minutě na kopačce Mezera, ale Skála svůj tým výrazně podržel. Snižující branka nepřišla ani šest minut před koncem, kdy zelenobílé zachránil obránce Jirkovský. „Dnes jsme tomu šli hodně naproti. Kluci si ověřili, že když bojují, výsledek se dostaví i proti kvalitnějšímu soupeři," hodnotí domácí vedoucí mužstva Petr Maxa. "Naše trápení v koncovce pokračuje," dodal trenér Týna Václav Mareš.

Fotbalisté Hluboké byli na podzim jedním ze dvou přemožitelů jinak suverénního Jindřichova Hradce. V případě úspěchu u Vajgaru mohli lídra tabulky ještě trochu znejistit, to se ale nestalo. Jindřichohradečtí se na svého soupeře dobře připravili a Hluboké vrátili podzimní porážku i s úroky. Mimořádnou střeleckou formu prokázal autor čtyř gólů Filip Votava, pátý si po jeho centru dali hosté sami. Jasno bylo po dvaceti minutách hry, kdy domácí tým vedl 3:0. Hluboká se dostala ke slovu až na začátku druhého poločasu za stavu 6:0, kdy se Antoš trefil i do správné branky. Hradec neponechal nic náhodě a na cestě za krajským titulem ho může ohrozit už jen Olešník.

Výrazné zlepšení potvrdili fotbalisté Strakonic i v utkání proti Milevsku. Junior zdolal vzduchotechniky na svém hřišti 4:2 a bodoval v pátém utkání v řadě. Zdá se, že na zrekonstruované Křemelce našli Strakoničtí skutečné domácí prostředí, kde se cítí jako ryby ve vodě. Od 1. dubna, kdy se Junior vrátil na Křemelku, vyhrál všechny tři domácí zápasy a celkem v nich nastřílel úctyhodných třináct gólů! Ten stejný tým, který v prvních třech jarních zápasech dal jen jeden gól. Proti Milevsku zářil autor čtyř branek Tom Bílý.

Výsledky 24. kola krajského přeboru:


FC AL-KO Semice – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 39. P. Keclík, 73. Listopad – 42. J. Říský (pen.).

Rozhodčí: Vican – Boček, Šťastný. Delegát: Jodl. ŽK: 2:0 (Blažek, P. Keclík). Diváků: 120.


FK Protivín – FC Silon Táborsko B 1:2 (1:2)

Góly: 18. Kozák – 5. Neužil, 30. Ott.

Rozhodčí: Vítek – Albert, Průchová. ŽK: 5:3 (Zach, Vojta, Nedvěd, Hrachovec, Štěpka – Chotovinský, Tolno, Neužil). Diváků: 160.


TJ Dražice – SK Rudolfov 1:2 (0:2)

Góly: 87. Běhoun – 2. Sládek, 28. Tlamsa.

Rozhodčí: Vican – Cigáň, Kollmann. Delegát: Lovětínský. ŽK: 8:3 (Horka, D. Štecher, Svojše, Novotný, J. Štecher, Stuchlík, Tesař, Běhoun – Říha, Peiger, Pouzar). ČK: 1:0 (80. Horka). Diváků: 80.


FK Olešník – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (1:0)

Góly: 20. Szó (pen.), 52. Lafata.

Rozhodčí: Pečenka – Dimitrov, Krčín. ŽK: 2:5 (Tomášek, Lafata – Kubata, Schneider, Průcha, Zavadil, Hromádka). ČK: 0:1 (85. Hromádka). Diváků: 150.


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Tatran Prachatice 1:3 (0:0)

Góly: 67. Macák – 67. Horák, 69. Kováč, 84. Pravda.

Rozhodčí: Pravda – Barva, Smola. Delegát: Krauskopf. ŽK: 0:2 (Jakub Rauscher, Jaroslav Rauscher). Diváků: 150.


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Hluboká nad Vltavou 7:1 (6:0)

Góly: 3., 7., 28., 32. Votava, 43. a 57. Janák, 20. Antoš (vlastní) - 50. Antoš.

Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Nedvěd. Delegát: Šafránek. Diváků: 120.


SK Jankov – FK Olympie Týn n. Vlt. 2:0 (2:0)

Góly: 4. Votava, 30. Kočer.

Rozhodčí: Leiš – Dunovský, Hanzlíková. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Hanzlík, Borovka - Procházka, Dobal, Maxa). Diváků: 108.


FK Junior Strakonice – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Góly: 23., 45., 58. a 63. Bílý - 61. Petřík, 83. Marvan.

Rozhodčí: Kaštánek - Pravda, Lepič. Bez karet. Diváků: 201.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle