Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vedoucí Jindřichův Hradec poprvé na jaře klopýtl. Do brány Trhových Svinů se vrátil Karel Brůha

 
neděle, 23. dubna 2023, 12:01

Jihočeský kraj – Tři sobotní zápasy 23. kola krajského přeboru skončily remízou. Body se dělily v duelech Týn nad Vltavou – Jindřichův Hradec, Prachatice – Semice a Rudolfov – Protivín. V jednom případě se radoval hostující tým, Olešník si odvezl plný počet bodů z Tábora. Čest domácích zachraňovala v pátek Hluboká nad Vltavou, která si suverénně poradila s Trhovými Sviny. V neděli dopoledne uspěla Jiskra Třeboň, která zdolala Jankov. Odpoledne hrál Osek v okresním derby se Strakonicemi nerozhodně 2:2 a Milevsko porazilo Dražice po proměněné penaltě v závěru 1:0.

Na Hlubokou přijely už v pátek Trhové Sviny, které na jaře prokazují dobrou formu. Spartak sice podlehl v úvodním jarním duelu Dražicím, od té doby ale neprohrál a v posledních dvou utkáních zvítězil nad béčkem Táborska a také v Třeboni. Hluboká byla přesto favoritem a tuto roli také potvrdila. Trhové Sviny přehrála jasně 5:0, přičemž o pět gólů se podělilo pět různých střelců. Do brány Spartaku Trhové Sviny se po vážném zranění vrátil gólman Karel Brůha.  

Zajímavý souboj dvou předních týmů soutěže viděl stadion Viktorie v Táboře. Čtvrté Táborsko B hostilo druhý Olešník. Postavení obou celků v tabulce se odráželo i v kvalitě předvedené hry. Táborsko i Olešník prokazovaly, že na čelních příčkách nejsou náhodou. Domácí tým byl o něco aktivnější, góly ovšem dávali pouze hosté. V prvním poločase se po rohovém kopu trefil Robert Szó, ve druhé půli skóroval Lafata. Táborský Neužil mířil jen do tyče a body tak putovaly do Olešníku, který ve středeční dohrávce s Rudolfovem nastoupí i s exsparťanem Bořkem Dočkalem (34).

V utkání Prachatic se Semicemi diváci gól neviděli. V prvním poločase se toho na hřišti moc neudálo, o něco zajímavější byl druhý poločas. Hosté byli směrem dopředu o něco odvážnější, žádná jejich akce ale ke gólu nevedla. Velkou šanci měl Marek Valach, zakončil ale pouze do tyče. Tatran si notně zkomplikoval situaci v závěrečných minutách, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Jaroslav Rauscher, nakonec to ale byli paradoxně domácí, kteří mohli v nastaveném čase rozhodnout. To se ale nestalo a oba týmy braly po jednom bodu. "Byl to spíš boj, oko diváka muselo trpět," přiznal asistent prachatického mužstva Josef Hopfinger.

O překvapení se postaral Týn nad Vltavou, který připravil o plný bodový zisk vedoucí Jindřichův Hradec. Týn zřejmě není oblíbeným soupeřem jindřichohradeckých fotbalistů, neboť ti v tomto ročníku Olympii neporazili. Na podzim u Vajgaru skončil souboj těchto dvou mužstev také nerozhodně 2:2. Když dal v 81. minutě Völfel gól na 1:0 pro Hradec, zdálo se, že favorit si odveze všechny tři body. Týn ale bojoval až do konce a Dobal dvě minuty před koncem vyrovnal. „S lídrem tabulky jsme odehráli naprosto vyrovnané utkání,“ váží si získaného bodu trenér Týna Václav Mareš.

Spravedlivou remízou skončil také duel mezi Rudolfovem a Protivínem. Na vedoucí branku protivínského Martina Říhy ze 32. minuty odpověděl za devět minut po rohu Pouzara Ondřej Tlamsa. Stejný hráč otočil vývoj utkání ve prospěch Rudolfova v 56. minutě. Také Protivín ale dokázal brzy odpovědět. Už za dvě minuty bombou z pětadvaceti metrů málem protrhl síť kapitán hostů Jaromír Vorel. S remízou se nechtěl spokojit ani jeden tým a o zajímavé situace na obou stranách nebyla nouze ani v dalších minutách. Protivínský gólman Pícha měl velké štěstí v 78. minutě, kdy mu v náručí přistál míč odražený od tyče.

Třeboň hostila v neděli dopoledne Jankov a fanoušci Jiskry konečně odcházeli po dlouhé době z fotbalového zápasu spokojeni. Doma totiž Třeboň naposledy vyhrála vloni 13. listopadu se Strakonicemi. Proti Jankovu měla Jiskra v prvním poločase značnou převahu, kterou vyjádřila gólem Průchy. Ve druhém poločase se Jankov dokázal z domácího tlaku částečně vymanit, to ale Třeboni nezabránilo ke vstřelení dalších gólů. V 64. minutě zvýšil po rohu Tůma na 2:0. Hra do otevřenější obrany hráčům Jiskry vyhovovala a v 76. minutě udělal tečku za utkáním po rychlém brejku Jakub Vrána, který chvíli předtím na hřišti vystřídal autora druhé branky Pavla Tůmu. "Konečně jsme doma na jaře vyhráli," usmíval se šťástný trenér Jiskry Karel Bicenc.

Okresní derby hrané v Oseku mnoho krásy nenabídlo. Byl to zápas plný soubojů a boje o každý metr hřiště. V 21. minutě šťastně udeřili domácí Hosnédlem, když jeho střelu z úhlu nešťastně tečoval Smola. Vyrovnání přišlo po pěti minutách. Z trestného kopu zacílil Krejčí a utěšenou střelou nedal Vlkovi šanci. Ve 43. minutě si domácí vzali zpět vedení, když se po rohovém kopu trefil Hoch. Druhý poločas probíhal ve stejném duchu. V 53. minutě Krejčí poslal mezi beky přihrávku na Bílého, ten našel ve vápně volného Mášku, který střelou k tyči srovnal skóre na 2:2. Za zmínku stojí Zahrádkovo břevno z 25 metrů v 68. minutě a v závěru Lízalův zákrok na brankové čáře po střele ze skrumáže.

V posledním utkání kola hostilo Milevsko Dražice a soupeři chtělo oplatit podzimní porážku 0:1. To se vzduchotechnikům povedlo a stejným výsledkem Dražice na domácí půdě porazili. Milevsko bylo po celé utkání lepším týmem a jeho výhra byla zasloužená. Milevští se však trápí v koncovce a to se projevilo i v tomto utkání. Dražice se úspěšné bránily až do 85. minuty. Pak rozhodčí Nedvěd nařídil ve prospěch domácího týmu penaltu, kterou kapitán Tomáš Vakoč s přehledem proměnil a Milevsko vyhrálo 1:0. "Výhra byla utrápená, jelikož se trápíme v koncovce, ale body se v naší situaci počítají," uvedl milevský trenér Miroslav Strnad. 

Výsledky 23. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny 5:0 (2:0)

Góly: 8. Škoda (pen.), 35. Funda, 64. Krejčí, 75. Kadlec, 80. Rottenborn. Rozhodčí: Votava – Albert, Kollmann. ŽK: 1:4 (Kadlec – Hruška, Kodras, Chromčák, K. Brůha). Diváci: 100.


FC Silon Táborsko B – FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 23. Szó, 64. Lafata. Rozhodčí: Krčín – Votava, Albert. Delegát: Urban. ŽK: 2:2 (Ott, Jansa – Szó, Vrážek). Diváci: 85.


SK Rudolfov – FK Protivín 2:2 (1:1)

Góly: 41. a 56. Tlamsa – 32. M. Říha, 58. J. Vorel. Rozhodčí: Boček – Cigáň, Krčín. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:0 (D. Říha). Diváci: 134.


FK Tatran Prachatice – FC AL-KO Semice 0:0

Rozhodčí: Dimitrov – Leiš, Vítek. Delegát: Tůma. ŽK: 3:0 (Jaroslav Rauscher 2, Kováč). ČK: 1:0 (89. Jaroslav Rauscher). Diváci: 100.


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Jindřichův Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 88. Dobal – 81. Völfel. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Němec. Bez karet. Diváci: 250.


TJ Jiskra Třeboň – SK Jankov 3:0 (1:0)

Góly: 35. Průcha, 64. Tůma, 76. Vrána. Rozhodčí: Mach - Ondřej, Boček. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Kubata, Hromádka, Zavadil - Kupka, Bláha). Diváci: 150.


TJ Osek – FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)

Góly: 22. Hosnedl, 43. Hoch - 26. Krejčí, 57. Máška. Rozhodčí: Šťastný – Vican st., Vican ml. Delegát: Babka. ŽK: 4:4 (Carda 2, Hoch, Martin Čapek - Rybák 2, Krejčí, Benedikt). ČK: 1:1 (85. Carda - 68. Rybák). Diváci: 200.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 1:0 (0:0)

Góly: 85. Vakoč (pen.). Rozhodčí: Nedvěd - Leiš, Dunovský. ŽK: 3:5 (Vakoč, Kotrba, Petřík - Novotný, Běhoun, Studenovský, Mareš, Vačlena). Diváci: 100.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama