Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zrenovované prostředí na Křemelce fotbalistům Strakonic svědčilo

 
pondělí, 3. dubna 2023, 17:03

Strakonice - Po více než roce jsme odehráli na nově zrekonstruovaném stadionu na Křemelce první mistrovské utkání proti Protivínu a samozřejmě jsme chtěli pokřtít stadion výhrou, což se nám po třech smolných porážkách v řadě se soupeři z popředí tabulky podařilo.

Doufáme, že nám to přineslo štěstí do dalších bojů o body. Podařilo se nám oplatit Protivínu vysokou porážku z podzimu. Již v 8. minutě Benedikt napřáhl z pětadvaceti metrů a brankář měl velké starosti. V 10. minutě pěkná akce začala u Rybáka, pokračovala přes Chalupu, který centrem našel ve vápně Janderu a jeho přiklepnutí proměnil Krejčí - 1:0.

Ve 14. minutě zahrozili hosté Říhou, ale Kozlík se zaskočit nenechal. Ve 22. minutě pěkná spolupráce Bílého s Krejčím skončila gólem Bílého na 2:0. Ve 28. minutě po trestném kop z půlky zahrávaném Bublíkem se míč odrazil za vápno a Chalupa ho uklidil k tyči na 3:0. Ve 38. minutě vybojoval Bílý balon, narazil si s Krejčím a rozvlnil síť počtvrté 4:0. Ve 43. minutě trestný kop Vorla Kozlík vytáhl na rohový kop. Ještě ve 45. minutě po rohovém kopu Krejčího Bublíkova bomba trefila na čáře golmana.

Ve druhém poločase v 52. minutě Jandera pronikl do vápna, jak se říká, nalil Chalupovi na vápno a ten přestřelil. V 54. minutě podnikli hosté hezkou akci po níž se dostal do tutovky Nedvěd, ale Kozlík výborným zákrokem gólovku chytil. V 57. minutě akci domácích rozjel Krejčí, vyslal Bílého, který pronikl do vápna, naznačil střelu a přesně přihrál Janderovi, který dal gól do prázdné branky 5:0.

V 71. minutě přišla kaňka zápasu, kdy byl vyloučen domácí Jandera. V 82. minutě hosté korigovali Říhou stav na 5:1. Po rozehrání ze středové čáry se dostal do šance Bílý a svým třetím gólem uzavřel na konečných 6:1.

FK Junior Strakonice – FK Protivín 6:1 (4:0)

Góly: 23., 39. a 84. Bílý, 10. Krejčí, 27. Chalupa, 57. Jandera – 83. Říha. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Němec. ŽK: 3:3 (Smola, Krejčí, Rybák – Petr, Hornát, J. Vorel). ČK: 1:0 (71. Jandera). Diváků: 120.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama