Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachatičtí boj o záchranu nevzdávají. Trhové Sviny porazily Táborsko

 
neděle, 2. dubna 2023, 14:58

Jihočeský kraj – 20. kolo krajského přeboru přineslo další překvapivé výsledky. Se sestupem se nehodlají smířit fotbalisté Prachatic. Tatran doma porazil Hlubokou a jeho situace na posledním místě tabulky už nevypadá tak beznadějně, jak se ještě před dvěma týdny zdála. Uspěl však i další konkurent v boji o udržení Junior Strakonice. Ten vyprovodil z nově zrekonstruované Křemelky s debaklem Protivín. Nečekala se ani výhra Trhových Svinů nad béčkem Táborska, kterému citelně chyběl pendl Oloko Ede. Nastoupil ale jiný člen A-týmu Luboš Tusjak. Po vydařeném vstupu do jara zřejmě padla jarní únava na hráče Semic. Ti prohráli podruhé za sebou, tentokrát doma s Třeboní. V duelu Osek – Týn branka nepadla a Olešník si podle očekávání hladce poradil s Dražicemi. V neděli odpoledne si lídr Hradec poradil s Rudolfovem, jehož konto zatížil po přestávce čtyři góly a sám stále drží čisté konto. Jankov prohrál těsně s Milevskem a posedmé v řadě nebodoval.

Vyrovnané utkání mezi Osekem a Týnem nad Vltavou skončilo spravedlivou remízou. Obě mužstva vsadila na kvalitní defenzívu a brankových příležitostí se tak mnoho neurodilo. V prvním poločase se do velké šance dostal Týn, na konci zápasu zase mohli strhnout vítězství na svou stranu domácí fotbalisté. Slušně hrané utkání, ve kterém rozhodčí udělili jen jednu žlutou kartu, tak skončilo dělbou bodů. „Bod z Oseku beru, mrzí mě ale zranění Lukáše Mravce,“ řekl k utkání trenér Týna Václav Mareš.

Semičtí své příznivce opět zklamali. Tentokrát podlehli doma Třeboni a nutno dodat, že zaslouženě. Hostující Jiskra byla po celý zápas lepším týmem a mohla vyhrát i vyšším rozdílem. Na první gól třeboňského Radosty stačil ještě do poločasu odpovědět domácí Pavel Keclík. Když na začátku druhé půle dal Zavadil na 1:2 a v 66. minutě byl vyloučený semický Pohnán, měli to domácí i vzhledem k průběhu utkání těžké. Tečku za utkáním udělal po jednoduché akci hostů znovu Filip Radosta. „Dnes mě hráči potěšili a hráli jako tým,“ byl spokojený třeboňský trenér Karel Bicenc.

Jedno z překvapení kola se zrodilo v Trhových Svinech, kam zavítalo béčko Táborska. Domácí Spartak poprvé na jaře naplno zabral a vyhrál 2:1. Ukazuje se, jak důležitým hráčem je pro táborskou rezervu Joseph Oloko Ede. Ten podruhé na jaře v sestavě chyběl a Táborsko po předchozích vysokých výhrách utrpělo druhou jarní porážku. Hosté se sice ujali ve 29. minutě vedení po brance Tolna, pak už se ale překvapivě prosadili pouze hráči Trhových Svinů, kteří brankami Hrušky a Brůhy zápas otočili. V závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen hostující Fišer.

Prachatičtí v utkání s Hlubokou potvrdili, že boj o záchranu ještě zdaleka nevzdávají. Tatran podal velmi dobrý výkon a Hluboká pod Libínem ztratila poprvé na jaře body. Fotbalisté Prachatic si před týdnem v Týně po dlouhé době připomněli vítězný pokřik a plni elánu se vrhli i do utkání s Hlubokou. Tatran šel v prvním poločase do vedení zásluhou Jakuba Rauschera a následně brankář Coufal chytil hostům pokutový kop. Razítko pod výhru Tatranu dal dvě minuty před koncem z brejku Jiří Fürbach. Prachatice v druhém utkání po sobě neinkasovaly gól.

Fotbalisté Strakonic se vrátili na Křemelku a nově zrekonstruovaný areál pokřtili vysokou výhrou nad Protivínem v poměru 6:1. Strakoničtí oplatili Protivínu vysokou porážku z podzimu. V září loňského roku totiž vyhrál Protivín 5:0. Na Strakonické se tentokrát usmálo střelecké štěstí a čtyři góly nasázeli už do poločasu. Domácí si malinko zkomplikovali situaci ve druhé půli, kdy byl vyloučen strakonický Jandera, to už ale Strakonice vedly 5:0. Protivín pak dokázal Říhou zaznamenat alespoň čestný úspěch. „Doufáme, že nám tahle výhra přinesla štěstí do dalších bojů,“ přál by si vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Olešník v minulém utkání prohospodařil vedení o tři góly nad Protivínem. Poučil se a v sobotním domácím duelu s Dražicemi nic podobného nedopustil. Také v tomto utkání Olešník po brankách Vojty, Lafaty a Martince v poločase vedl 3:0. Pomohlo mu i vyloučení Svojšeho ve 32. minutě zápasu. Se stejnou koncentrací nastoupili domácí i do druhého poločasu, ve kterém vstřelili také tři branky a po brance Jakuba Martince vedli v 85. minutě už 6:0. Posední slovo však měly Dražice. Z penalty korigoval na konečných 6:1 Michal Mareš.

V Precis aréně se překvapení nekonalo. Jankovští sice vstřelili svůj první jarní gól a uhlídali druhého nejlepšího střelce soutěže Petříka, ovšem jejich chyby v defenzivě potrestal Jarda Hadáček. Po dvou slibných šancích domácích začali po čtvrthodině hrozit Vzduchotechnici, jmenovitě právě Hadáček. Dvakrát ho Skála vychytal, jednou vysoký útočník zacílil nad branku, ale v 36. minutě se už hlavičkou trefil k tyči. Jankovu spadlo vyrovnání do klína v 51. minutě po ruce jednoho z hostujících fotbalistů ve vlastním vápně. Nařízenou penaltu proměnil Tomáš Kupka. Ovšem radost z vyrovnání ani neutichla, Kočí nechtíc namazal Hadáčkovi, a ten vrátil Milevsku vedení, které si už hosté ve zbytku zápasu pohlídali.

V druhém nedělním odpoledním utkání splnil Jindřichův Hradec ve druhém poločase roli favorita a získal tři body. A protože druhá Hluboká body naopak ztratila, je náskok mužstva od Vajgaru v čele tabulky už šestibodový. V prvním poločase a ještě na začátku toho druhého přitom bylo utkání vyrovnané.  Po devíti minutách druhého poločasu se ale prosadil hráč, od kterého se góly čekají, Martin Toman a s Rudolfovem to šlo od té chvíle z kopce. Toman přidal o šest minut později druhý gól a bylo jasno. Další góly přidali Janák, ten proměnil penaltu, a střídající Strejček.

Výsledky 20. kola krajského přeboru:


TJ Osek – FK Olympie Týn nad Vlt. 0:0

Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Lepič. ŽK: 0:1 (Štos). Diváků: 70.


FC AL-KO Semice – TJ Jiskra Třeboň 1:3 (1:1)

Góly: 42. P. Keclík – 30. a 75. Radosta, 50. Zavadil. Rozhodčí: Krčín – Vican, Šťastný. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:1 (Sádlo – Kubata). ČK: 1:0 (66. Pohnán). Diváků: 90.


FK Junior Strakonice – FK Protivín 6:1 (4:0)

Góly: 23., 39. a 84. Bílý, 10. Krejčí, 27. Chalupa, 57. Jandera – 83. Říha. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Němec. ŽK: 3:3 (Smola, Krejčí, Rybák – Petr, Hornát, J. Vorel). ČK: 1:0 (71. Jandera). Diváků: 120.


TJ Spartak Trhové Sviny – FC Silon Táborsko B 2:1 (1:1)

Góly: 36. Hruška, 55. Brůha – 29. Tolno. Rozhodčí: Cigáň – Boček, Kollmann. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (Novák, Tomek, Brůha – Pánek, Fišer, Neužil). ČK: 0:1 (90. Fišer). Diváků: 100.


FK Olešník – TJ Dražice 6:1 (3:0)

Góly: 25. a 41. Martinec, 40. a 47. Lafata, 80. Vrážek, 25. Vojta – 89. Mareš (pen.). Rozhodčí: Pečenka – Leiš, Albert. Delegát: Kučera. ŽK: 1:3 (Vojta – Novotný, Pražma, Mareš). ČK: 0:1 (32. Svojše). Diváků: 120.


FK Tatran Prachatice – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 23. Jakub Rauscher, 88. Fürbach. Rozhodčí: Dunovský – Pravda, Smola. Delegát: Bicek. ŽK: 5:5 (Legdan, Král, Jaroslav Rauscher, Luňáček, Kasík – Hájek, Otepka, Kadlec, Funda, Blažek). Diváků: 150.


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Rudolfov 4:0 (0:0)

Góly: 54. a 60. Toman, 77. (pen.) Janák, 86. Strejček. Rozhodčí: Nedvěd – Leiš, Albert. Delegát: Brož. Bez karet. Diváků: 100.


SK Jankov – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Góly: 52. (pen.) Kupka - 36. a 54. Hadáček. Rozhodčí: Boček – Cigáň, Kollmann. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:2 (Řehoř, Bláha - Hadáček, Souček). Diváků: 56.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Jan Klein, Michaela Mikešová
 


 
Reklama