Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani doma Strakonice neskórovaly a prohrály i druhý jarní zápas

 
pondělí, 20. března 2023, 16:19

Strakonice - Ve druhém jarním mistrovském zápase hostily Strakonice jednoho z lídrů soutěže, Olešník.

V prvním poločase byli hosté lepší na míči, ale Strakoničtí hráli soustředěně a vyráželi do nebezpečných brejků. První šanci si vytvořili ve 13. minutě domácí, když trestný kop Krejčího do vápna zakončoval Rybák na zadní tyči, mířil ale vedle. V 15. minutě Lafata z vápna trefil branku, Lízal byl ale připravený.

Ve 23. minutě po centru Bublíka z poloviny hřiště si ve vápně dobře zpracoval míč Bílý, ale vyslal slabou střelu, kterou brankář chytil. Za pět minut po rohu Krejčího Bublík hlavou orazítkoval břevno. Ve 30. minutě Lafata hlavou trefil tyč.

Ve 36. minutě po rohu Lafata orazítkoval druhou tyč. Ve 42. minutě Krejčí z trestného kopu z dvaceti metrů jen těsně minul branku.

Ve druhém poločase se čekalo na brankovou příležitost do 69. minuty, která skončila gólem Lafaty a Strakonice prohrávaly 0:1. V 81. minutě zahráli ve vápně domácí rukou a nařízenou penaltu Miklík poslal vedle. V 85. minutě se v šanci objevil opět Lafata a mazácky ji proměnil na 0:2. V závěru ještě mohli domácí korigovat výsledek Bílým, ale ten trefil jen brankáře.

„Již ve druhém zápase po sobě nás můžou mrzet neproměněné šance! Za přístup k zápasu, enormní nasazení a odvedený výkon ale musím všem svým hráčům poděkovat! Když takhle budeme hrát v dalších zápasech, výsledky se dostaví,“ uvedl při hodnocení kouč Strakonic Tomáš Čakrt.

FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:2 (0:0)

Góly: 69. a 85. Lafata. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Smola. ŽK: 0:2 (Szó, Beko). Diváků: 100.

Junior: Lízal – Smola, Rozhoň, Bublík, Rybák (64. Děd) – Benedikt, Míčka (8. Boukalík) - Chalupa, Bílý, Zahrádka (17. Máška) – Krejčí.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Petr Vlasák