Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: V derby na Hluboké se radoval Olešník. Jediný gól obstaral Kalášek

 
pátek, 14. října 2022, 23:53

Hluboká nad Vltavou – Sousedské derby v podzámčí vyhráli nejtěsnějším rozdílem hosté z Olešníka, kteří v pátečním večeru odčinili dvě předchozí porážky po sobě znamenající propad ve vyrovnané horní polovině na osmou pozici. Olešničtí udeřili již po sedmi minutách, kdy se po Rožboudově rohu trefil hlavou Kalášek.

Po více než tříleté přestávce na sebe narazili dva blízcí nesmiřitelní rivalové. Poslední vzájemné střetnutí, hrané 25. 5. 2019, se neslavně zapsalo do podvědomí nešťastnou událostí, když exsparťan Lafata skončil v nemocnici se zlomenou nohou. Olešník tehdy vyhrál 4:0, Hluboká na tři sezony (dvě se nedohrály kvůli pandemii) sestoupila do A třídy.

Kádry obou mužstev se v porovnání se zápisem o utkání z pátečního derby za tu krátkou dobu výrazně obměnily. Podobně jako celá soutěž, ze které zmizelo sedm týmů! Na domácí straně byli pamětníky posledního souboje pouze Rubick, Hájek a Kadlec, u Olešníka dvojice Dudek – Kalášek, Rožboud tehdy zůstal jen na střídačce.

Emoce zůstaly stranou, derby hrané za umělého osvětlení a solidní návštěvy proběhlo bez problémů. Jediný gólový moment přišel už v 7. minutě, kdy hosté zahrávali roh a volný kapitán Jakub Kalášek hlavičkoval přesně za Konečného záda.

Domácí inkasovaný gól na nějaký čas zaskočil a až po čtvrt hodině začali získávat převahu. Olešník s řadou absencí poctivě bránil a ve 23. minutě měl i velké štěstí. Po průniku a střele domácího Krejčího mířil odražený míč Kaláškem do olešnické branky, brankář Tomášek stačil včas zasáhnout a zlikvidoval následnou Fundovu dorážku z malého vápna (viz. video). A když se neujaly ani hlavičkové pokusy Otepky a Hrachovce, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Po přestávce byl tlak hlubocké jedenáctky drtivý, uzamkla Olešník na vlastní polovině, ale s neprostupným blokem soupeře si neporadila. Centry do ohně hostující zadáci v čele s brankářem Tomáškem posbírali, a tak Hlubočtí zahrozili pouze dvakrát ze standardek. V 68. minutě Hájkovu střelu z přímého kopu k tyči Tomášek bravurně vyrazil na roh a trestňák v předposlední minutě jen proletěl kolem hostující branky. 

Tečku za jinak poklidným derby udělalo zcela zbytečné vyloučení Hájka ve čtvrté minutě nastavení, když viděl červenou kartu za oplácení po souboji s Vojtou. Hluboká sice měla převahu, ale tu nedokázala proti výborně fungující obraně Olešníka zužitkovat a po devítizápasové šňůře našla druhého přemožitele. V podzámčí to byla vůbec první ztráta.

V černém dresu Olešníka si odbyl premiéru teprve 17letý Kanaďan Eric Vida Normandeau, jehož stejně starý bratr Alex byl připravený na střídačce jako druhý gólman. Oba pocházejí z Ottawy a trénují v Akademii Dynama.


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 0:1 (0:1)

Gól: 7. Kalášek. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Lepič. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:2 (Hájek, Blažek, Otepka – Toth, Beko). ČK: 1:0 (94. Hájek). Diváků: 200.

Hluboká: Konečný – Krejčí (80. Šestauber), Otepka, Antoš, Rabiňák – Kadlec (74. Kössl), Funda, Škoda, Blažek, Hrachovec – Rubick (58. Hájek). Trenér Táborský.

Olešník: Tomášek – Rožboud (46. E. Normandeau), Nohava, Kalášek, Miklík – Toth, Vojta, Vonášek (69. Rajzl), Beko, Martinec (93. Heller) – Dudek (85. Vrážek). Trenér Chlumecký.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jihočeský fotbal, video: Michal Jiránek
 


 
Reklama