Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník dal Protivínu lekci z produktivity, na konto Hluboké putují první body

 
neděle, 28. srpna 2022, 11:56

Jihočeský kraj - V dosavadních šesti odehraných duelech 4. kola krajského přeboru padalo hodně gólů, v průměru pět a půl na zápas. Ze třiatřiceti jich dali šestnáct domácí a sedmnáct hosté. Body si rozdělily Trhové Sviny s Rudolfovem a Osek s Třeboní. Suverénní jsou dál týmy Olešníku a Táborska B, které ještě neztratily ani bod. Olešník vyhrál nad obávaným Protivínem, béčko Táborska zase uspělo v Semicích. První tři body si připsala Hluboká, která zvítězila ve Strakonicích. V prvním nedělním odpoledním utkání mezi týmy Jindřichova Hradce a Milevska se úspěšný střelec nenašel a zápas tak skončil bez branek. Poslední duel Jankov – Dražice vyhráli domácí zásluhou agilního Kočera.

Fotbalisté Trhových Svinů se v páteční předehrávce přetahovali s Rudolfovem o vedení v zápase, utkání ale nakonec skončilo nerozhodně. Na rychlý gól domácího Lukáše Gažáka  z penalty odpověděl neméně rychle rudolfovský Marek Sládek. Už ve 4. minutě tak na ukazateli skóre svítil stav 1:1. Pak zase dvakrát dotahoval skóre domácí Spartak. Podruhé se mu to povedlo v poslední minutě zápasu, kdy Ondřej Hruška za obrovského jásotu vyrovnal na konečných 3:3. „Výsledek až tolik nevadí, i když vyrovnání v 92. minutě mrzí. Spíš mi vadí, že rozhodčí netrestají zákroky bez úmyslu hrát míč,“ zlobil se záložník Rudolfova Radim Pouzar.  

Fotbalistům Hluboké se podařilo odčinit porážku z Týna nad Vltavou a tentokrát naplno bodovali na hřišti Strakonic. Hluboká ale začala nešťastně, když hned v 8. minutě si dal vlastní gól Kolafa. Ve 22. minutě ale Matěj Otepka hlavou po trestném kopu vyrovnal na 1:1 a hosté byli od té chvíle lepším týmem. Ve druhém poločase se Hluboké povedl dokonat obrat. V 51. minutě překonal Lízala hlavou Škoda a v 70. minutě zvýšil Kadlec do odkryté brány na 1:3. Domácím se podařilo už jen snížit Chalupou. „Hosté byli fotbalovější, my jsme jim ale zadarmo nic nedali. V závěru se však Bílý ve velké šanci netrefil a Hluboká si tak odvezla tři body,“ řekl k utkání vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Nováček ze Semic se podruhé představil doma, tentokrát hostil B-tým Táborska. Při prvním domácím utkání s Milevskem praskal domácí areál ve švech, když se přišlo podívat tři sta diváků, duel s Táborskem už ale tolik netáhl. Utkání přihlíželo „jen“ 91 diváků o tentokrát odcházeli domácí fanoušci zklamaní. Domácím se podařilo skórovat až v 58. minutě Radkem Velemanem, to už ale Semice prohrávaly 0:3. V prvním poločase poslala hosty do vedení posila z druholigového áčka Martin Šplíchal. Kromě něho se v sestavě hostů objevil na hřišti i další pendl z A - mužstva Kristaps Liepa. Táborsko prokázalo větší kvalitu a v Semicích nakonec zvítězilo 1:3. „Utkání nám vyšlo po všech stránkách. Pokud se budeme takto prezentovat, nemám o naše výkony strach," uvedl kormidelník Táborska Miroslav Jelen.

Výbornou formu prokázal Olešník, který tentokrát porazil Protivín jednoznačně 5:0. Domácí byli velice produktivní, hosté naopak jako by veškeré náboje vystříleli v předchozích dvou zápasech. V Olešníku se obávaný protivínský útok neprosadil a hosté tak odjížděli s nulou na kontě vstřelených branek i s nulovým bodovým ziskem. Smůla se Protivínu lepila na paty, hosté nedali ani penaltu. Olešník naopak využil okének v zadních řadách soupeře a krásnými góly Hezoučkého, Totha, Lafaty a navrátilce Nýdla nakonec zvítězil přesvědčivě 5:0. „Zápas přitom klidně mohl skončit 4:4 nebo 5:5,“ podotýká trenér Olešníku Roman Chlumecký. „Když z penalty a pěti vyložených šancí nejsme schopni dát gól, nemůžeme pomýšlet na úspěch proti jakémukoliv soupeři, natož proti Olešníku," posteskl si protivínský kouč Miroslav Říha.

Brankové hody viděli diváci v Oseku, kde se činili střelci na obou stranách. V utkání Osek – Třeboň padlo osm gólů, které si oba týmy rozdělily rovnoměrně. Gólová přetahovaná začala už ve 14. minutě, kdy Jiskru poslal do vedení Průcha, hned v následující minutě však domácí Hoch vyrovnal. Po půlhodině hry však Osek prohrával 1:3, když jeden gól si dal sám a druhý přidal Leoš Hromádka. Jan Hoch ale ještě do poločasu snížil na rozdíl jednoho gólu. Ve druhé půli Jakub Říský z penalty vyrovnal, hostům ale deset minut před koncem vrátil vedení Filip Radosta. Osek ale nakonec vydoloval z utkání alespoň jeden bod, když se v 84. minutě trefil hlavou po standardní situaci Martin Carda.

Tatran Prachatice se v této sezóně trápí a ukázalo se to i v jeho domácím utkání proti Týnu nad Vltavou.  Olympie položila základ k vítězství již v prvním poločase, kdy dala dva góly a další šance neproměnila. Tatran se před hrstkou nejvěrnějších fanoušků nevzdal a po přestávce si vytvořil několik šancí na snížení. Žádnou však neproměnil. Pak dalšími dvěma góly dokonal hattrick vltavotýnský Maksym Maitak a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Prachatice zaznamenaly alespoň jeden čestný úspěch a zápas tak skončil 1:4. Výhra Týna byla zasloužená, i když trenér Václav Mareš měl výhrady. „Jsem spokojený s výsledkem, s předvedenou hrou především v druhé půli ale tolik spokojený být nemohu.“  

Utkání v Jankově nabídlo souboj doposud bezbodových domácích a Dražic. Zápas tomu odpovídal. O fotbale se mluvit nedalo. Během prvního poločasu byli blíže k vedoucí brance hosté, kteří měli tři slušné příležitosti, ale nedali. A když neuspěl na druhé straně ani Voráček, bezbrankový poločas nepřekvapil nikoho. Po změně stran bůhví jaké zlepšení nepřišlo, ale Jankovští dokázali dvakrát skórovat. Po dvou krásných akcích se v 70. a 80. minutě prosadil Daniel Kočer a zajistil Jankovu první body. „O pohledný zápas rozhodně nešlo, ale my musíme tuto výhru brát všema deseti. V poločase to totiž mohlo být úplně opačně,“ poznamenal vedoucí týmu Petr Maxa.

V utkání Jindřichův Hradec - Milevsko gól nepadl a diváci tak ze zápasu odcházeli zklamaní. V minulém domácím utkání nastřílel domácí exdidivizní tým Protivínu pět gólů, proti Milevsku se ale vůbec neprosadil. Vzduchotechnici si počínali v obraně zodpovědně a jejich gólman Dvořák v utkání moc práce neměl. Příliš se nezapotil ani jeho protějšek Jakub Hulík v jindřichohradecké bráně. V prvním poločase ale musel vytasit skvělý zákrok při trestném kopu milevského Málka. Na druhé straně těsně minul tyč domácí Toman a mezi tři tyče se nevešla ani hlavička Jaroše. Moc vzruchu nenabídl ani druhý poločas. Ani jeden tým si kloudnou šanci nevypracoval a tak výsledek 0:0 nakonec odpovídal průběhu zápasu nejlépe. 

Výsledky 4. kola krajského přeboru


Spartak Trhové Sviny – SK Rudolfov 3:3 (2:2)

Góly: 2. (pen.) Gažák, 41. Valut, 90. Hruška - 4. Sládek, 25. Peiger, 71. Šindelář.

Rozhodčí: Kollmann - Albert, Vican. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (Brůha, Šemro, Gažák – Pouzar). Diváků: 150. Předehráno v pátek 26. 8. 2022.


FC AL-KO Semice – FC MAS Táborsko B 1:3 (0:1)

Góly: 58. Veleman - 36. a 57. M. Šplíchal, 56. Trantýr.

Rozhodčí: Novotný - Albert, Votava. ŽK: 2:1 (Řezáč, Veleman – M. Šplíchal). Diváků: 91. FOTO ZDE


FK Junior Strakonice – TJ Hluboká nad Vltavou 2:3 (1:1)

Góly: 8. Kolafa (vlastní), 79. Chalupa - 22. Otepka, 51. Škoda, 70. Kadlec.

Rozhodčí: Lepič - Němec, Smola. ŽK: 2:1 (Míčka, Děd – Hrachovec). Diváků: 100. FOTO ZDE


FK Tatran Prachatice – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:4 (0:2)

Góly: 88. Jaroslav Rauscher - 7., 72. a 79. (pen.) Maitak, 23. Dumbrovský.

Rozhodčí: Dunovský - Kollmann, Herzog. Delegát: Grobár. ŽK: 2:2 (J. Pravda, Linhart – Dumbrovský, Mezera). Diváků: 50. FOTO ZDE.


TJ Osek – TJ Jiskra Třeboň 4:4 (2:3)

Góly: 15. a 34. Hoch, 69. (pen.) J. Říský, 84. Carda - 14. Průcha, 25. Hromádka, 30. Šrámek (vlastní), 80. Radosta.

Rozhodčí: Němec - Lepič, Smola. ŽK: 2:1 (Hoch, Šrámek – Kubata). Diváků: 120.


FK Olešník – FK Protivín 5:0 (3:0)

Góly: 32. a 89. Hezoučký, 12. Toth, 16. Lafata, 89. Nýdl.

Rozhodčí: Albert - Vican, Boček. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:4 (Miklík, Lafata – J. Vorel, Říha, Petr. Hrachovec). Diváků: 85. FOTO ZDE


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC ZVVZ Milevsko 0:0

Rozhodčí: Nedvěd - Boček, Vican. ŽK: 1:1 (Hauser - Málek). Diváků: 130.


SK Jankov - TJ Dražice 2:0 (0:0)

Góly: 70. a 80. Kočer.

Rozhodčí: Krčín - Votava, Pečenka. ŽK: 2:2 (Borovka, Mizera - Novotný, D. Štecher). Diváků: 188.

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Jan Klein
 


 
Reklama