Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek vystřídal v čele tabulky Český Krumlov, Čimelice poprvé na jaře vyhrály

 
neděle, 29. května 2022, 12:10

Jihočeský kraj - Hlavní událostí 27. kola krajského přeboru je změna na čele tabulky. Vůbec poprvé v sezoně se na první místo dostal Osek, který vyhrál na Rudolfově. Fotbalisty Českého Krumlova odsunula na druhou příčku ztráta v Prachaticích, kde Slavoj získal pouze bod. V sobotu padalo hodně branek a dařilo se hostujícím týmům. Šnůru porážek ukončily Dražice v Týně nad Vltavou. První jarní výhru zaznamenaly Čimelice, které uspěly v Blatné. V neděli odpoledne zvítězil Olešník ve Strakonicích a udržel se ve hře o titul přeborníka kraje.

Utkání Táborsko B – Jankov se hrálo v Malšicích a hráči Táborska, jako by si nemohli na náhradní domácí prostředí zvyknout. Jankov byl po celý první poločas lepší a po zásluze vedl po pětačtyřiceti minutách 1:2. Do druhé půle nastoupil na hřiště v dresu Táborska i samotný trenér Jelen, kýžená změna ale nenastala a Jankov dál ovládal hru. Když v 68. minutě zvýšil hostující Schönbauer z penalty na 1:3, zdálo se, že je rozhodnuto. Od té chvíle ale hosté odpadli a naopak Táborsko začalo šlapat. Nejprve Zeman snížil a tři minuty před koncem Kubovský dokonce vyrovnal. Utkání však mělo docela nečekané rozuzlení. Táborští mladíci se nespokojili v vyrovnávacím gólem a zdálo se, že jim ještě zbývá čas na vstřelení rozhodující branky. Ta skutečně padla, ale překvapivě na druhé straně. Bezprostředně po té, co Popelka dal čtvrtý gól, rozhodčí zápas ukončil.

Dražice se v Týně nad Vltavou utrhly ze řetězu. Ve 12. minutě se po tečované střele Jakuba Stuchlíka ujali vedení. Ve 20. minutě sice Vladimír Dobal po rychlé akci pohotově vyrovnal na 1:1, hosté ale ještě do konce poločasu přidali další dvě branky. Už o pět minut později Michal Mareš vrátil Dražicím vedení a do šatny zvýšil Šimák po rohu na 1:3. Po přestávce se Olympii podařilo po gólech Vařila z penalty a Maitaka pracně vyrovnat, závěr ale patřil Dražicím. Dva góly Tomáše Běhouna v posledních pěti minutách rozhodly o tom, že tři body poputují překvapivě do Dražic. Týn byl fotbalovějším týmem, Dražice ale byly velice efektivní při zakončení a zaslouženě tedy vyhrály. „Jsem zklamaný z výsledku i z předvedené hry,“ řekl trenér Olympie Václav Mareš.

Hodně gólů viděli i diváci v Blatné, kam přijely předposlední Čimelice, spokojeni ale nebyli, protože domácí tým prohrál 2:4. Domácí se mohli v případě výhry dotáhnout na Čimelice na rozdíl dvou bodů a s touto vidinou se vrhli do utkání. V 5. minutě jim Adam Bulka krásnou střelou zajistil vedení, které však Blatná udržela pouhé čtyři minuty. V 9. minutě totiž vyrovnal Martin Nekl a pak už domácí tahali za kratší konec. V 16. minutě již Čimelice zásluhou Daniela Petříka vedly, a v poločase byly ještě spokojenější, neboť tentýž hráč zvýšil těsně před odchodem do kabin na 1:3 pro hosty. Druhý poločas měl divoký začátek. Čimelický Daniel Petřík nejprve ve 47. minutě zasadil domácím dokonalé KO v podobě čtvrté branky, ale prakticky z protiútoku vrátil Blatné naději Ondřej Míka. Domácí fanoušci očekávali další nápor Blatné, ta ale třetí jarní výhru nepřidala.

Fotbalisté Rudolfova vstoupili do utkání s favorizovaným Osekem ve velkém stylu a už ve 3. minutě je dostal Radim Pouzar z penalty do vedení. Pak už ale dávali góly pouze hosté. Ve 35. minutě po rohovém kopu hlavou vyrovnal Martin Krejčí. Do přestávky už se hosté neprosadili a poločas skončil nerozhodně 1:1, ale hned po pauze David Říský poslal hosty z Oseku do vedení. Ve 47. minutě se hostující kanonýr dostal k odraženému míči a střelou umístěnou k tyči dal na 1:2 pro hosty. Osek už byl po přestávce lepším týmem a pojistka na 1:3 přišla v 72. minutě. To se rychlý Jan Hoch vřítil do vápna, kde byl faulován a podruhé v zápase se pískala penalta. Míč si postavil sám faulovaný kapitán a rudolfovskému Keřkovi v bráně nedal šanci.

Šlágr kola se hrál v sobotu na hřišti Tatranu Prachatice, kam přijel Český Krumlov. Duel měl být jedním z taháků celého jara, neboť obě mužstva měla po podzimu postupové ambice a jarní odveta mohla hodně napovědět, kdo se stane letošním králem krajského přeboru. Jenomže Tatran ze hry o krajský titul po sérii nepovedených výsledků prakticky vypadl. I tak ale šlo o nejzajímavější utkání kola. Hostům z Českého Krumlova se v prvním poločase dařilo více a ve 29. minutě poslal David Růžička Slavoj do vedení. Českokrumlovští sahali po třech bodech až do 87. minuty. Pak krásnou střelou vymetl pavučinu v pravém horním růžku Beránkovy svatyně Jakub Rauscher a zachránil Prachaticím alespoň bod. Na výhru ale Tatran čeká už od 9. dubna, kdy doma porazil Týn 5:2. "Druhá půle byla nahoru dolů a trochu se k nám přiklonilo štěstí, kdy hosté nevyužili několik brankových příležitostí a my v závěru hezkou brankou vyrovnali," uvedl prachatický kouč Josef Raušer.

Fotbalisté Jiskry Třeboň potěšili v neděli dopoledne své fanoušky výhrou nad Milevskem. Vzduchotechniky porazili 3:1 a v tabulce už jim šlapou na paty. V prvním poločase padly dva slepené góly na obou stranách. Na vedoucí gól domácího kapitána Jana Matouška ze 13. minuty bleskově odpověděl o pár vteřin později milevský Jakub Kortan. Utkání se lámalo ve druhém poločase. Důležitý gól na 2:1 vstřelil v 67. minutě domácí Jan Kubata. Zaslouženou výhru Jiskře pojistil pět minut před koncem po rychlém brejku Pavel Tůma. Třeboň potvrdila vzestupnou formu a zvítězila potřetí za sebou.

Trenér Junioru Luděk Cimrhanzl ml. musel kvůli početné marodce improvizovat a do sestavy nasadil hned tři dorostence, kteří si nevedli špatně. Hosté sice hned od úvodu převzali iniciativu a již v 9. minutě běžel Toth sám na Lízala a ten bravurním zákrokem udržel čisté konto. Domácí vyráželi do občasných protiútoků a ve 25 minutě mohl skórovat Nosek, když propálil obránce a Tomášek v brance stačil vyrazit na rohový kop. Deset minut po přestávce podnikl Olešník rychlý kontr a Szó překonal Lízala. Hosté měli převahu a šance, ale Szó zahodil i penaltu, kterou poslal v 83. minutě nad. Strakoničtí mohli srovnat trestným kopem Rozhoně, ale skvělý Tomášek vytáhl střelu na spojnici.

Výsledky 27. kola krajského přeboru:


FC MAS Táborsko B – SK Jankov 3:4 (1:2)

Góly: 4. Jansa, 74. Zeman, 87. Kubovský - 3. Klíma, 35. Benda, 68. Schönbauer (pen.), 89. Popelka.
Rozhodčí: Němec - Žemlička, Hanzlíková. ŽK: 1:3 (Jansa – Beránek, Klíma, Popelka). Diváků: 25.


FK Olympie Týn/Vlt. – TJ Dražice 3:5 (1:3)

Góly: 20. Dobal, 58. Vařil (pen.), 67. Maitak - 85. a 90. Běhoun, 12. J. Stuchlík, 25. Mareš, 44. Šimák.
Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Žemlička. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:2 (Houska, Vařil, T. Maxa – Veselý, D. Štecher). Diváků: 90.


SK Rudolfov – TJ Osek 1:3 (1:1)

Góly: 3. Pouzar (pen.) - 35. Krejčí, 47. D. Říský, 72. Hoch (pen.).
Rozhodčí: Jevčák - Vican, Leiš. Delegát: Tupý. ŽK: 1:2 (Hajný – Krejčí, Hoch). Diváků: 50.


TJ Blatná – SK SIKO Čimelice 2:4 (1:3)

Góly: 5. Bulka, 47. Míka - 16., 44. a 46. Petřík, 9. Nekl. 
Rozhodčí: Krčín - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (M. Sedláček, Kůst). Diváků: 150.


FK Tatran Prachatice – FK Slavoj Český Krumlov 1:1 (0:1)

Góly: 87. Jakub Rauscher - 29. Růžička. 
Rozhodčí: Panský - Polák, Ondřej. Delegát: Kureš. ŽK: 2:2 (Iliev, Hornát – V. Beránek, M. Švec). Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (1:1)

Góly: 13. Matoušek, 67. Kubata, 85. Tůma - 14. Kortan.
Rozhodčí: Ondřej - Boček, Nedvěd. ŽK: 1:0 (Kubata). Diváků: 189.


FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:1 (0:0)

Gól: 56. Szó.
Rozhodčí: Vican - Kaštánek, M. Pečenka. ŽK: 5:1 (Funda, Zahrádka, Lízal, Žáček, Máška – Vonášek). Diváků: 54.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein, Jan Škrle
 


 
Reklama