Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Blatné chtějí dokázat, že si setrvání v krajském přeboru zaslouží

 
pátek, 11. března 2022, 10:31

Blatná - Fotbalisté místní TJ jsou jediným týmem, který na podzim nezískal ani bod. Přesto po odstoupení Sezimova Ústí ze soutěže zřejmě nebudou mít v Blatné starosti se záchranou. Jak to změní cíle klubu pro jaro, o tom jsme hovořili s trenérem Jaroslavem Voříškem.

Jak jste spokojený se zimní přípravou a celkově průběhem?
Ano, jsem celkem spokojený. I když na této úrovni máme docházku hráčů limitovanou pracovními či studijními povinnostmi. Navíc přibývaly karantény a covidová onemocnění, ale na to jsme si už všichni zvykli. Na druhé straně máme v Blatné hřiště s umělým trávníkem a to je velká výhoda.

Odehráli jste také přátelské zápasy?
Sehráli jsme šest utkání. Podlehli jsme píseckému dorostu, vyhráli jsme ale nad Nepomukem, Horažďovicemi, Sousedovicemi, Čížovou a Bělčicemi.

Podařilo se vám přivést nějaké posily?
V současnosti obecně k velkým přestupům nedochází. Po půl roce se nám vrátil z Písku dorostenec Adam Bulka, který v áčku rozšíří kontingent mladých pušek.

Je něco nového u vás v klubu?
V klubu snad k výrazným změnám nedošlo.

Už víte, v jaké základní sestavě budete na jaře nastupovat?
Kádr není tak široký a vzhledem k drobným zdravotním komplikacím některých hráčů mám o nejbližší sestavě jasno.

Druhá polovina soutěže by měla být klidná, když o sestupujícím je rozhodnuto. Předpokládám, že právě Blatné se uleví nejvíc?
Na jedné straně je dobře, že vidina sestupu se vzdálila, hráči aspoň nebudou pod takovým tlakem. Na druhou stranu by měli ukázat, že si setrvání v soutěži zaslouží a mohou být konkurence schopní.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Již samotný pohled na tabulku naznačuje, kdo je favoritem soutěže, tak uvidíme.

Co očekáváte od jarní části soutěže? 
Přál bych si, aby nás v této složité době fotbal všechny včetně funkcionářů a fanoušků bavil, abychom řešili porážky a ztráty pouze na poli sportovním.

Jak se vy osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Já se těším moc.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle