Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínského trenéra mrzí, že se v zimě více nepodařilo doplnit kádr

 
pátek, 11. března 2022, 10:26

Protivín - Ještě před dvěma roky panovala v Protivíně euforie. Protivínští drželi krok s čelem tabulky a před začátkem jara pomýšleli fotbalisté na mety nejvyšší. Pak ale udeřil covid, a až nyní se zdá, že dohrání sezony nebude již nic stát v cestě. I protivínský klub však v uplynulém období dostihly problémy a současné postavení Protivína už není tak optimistické jako po předloňském podzimu. O vyhlídkách na jaro jsme hovořili s koučem Miroslavem Říhou.

Jak jste spokojený se zimní přípravou?
Ano, celkem jsem byl spokojený, sehráli jsme, co jsme si naplánovali. Máme dobré podmínky pro přípravu v domácím prostředí, takže kdo chtěl, mohl se dobře připravit. Jediné co mě mrzí, že se nám nepodařilo více doplnit kádr.

Jak se Protivínu dařilo v přípravných utkáních?
Sehráli jsme pět utkání s rozdílnými výsledky i výkony. Doufám, že se z chyb poučíme a navážeme na dobré momenty. Celkově nás tlačí bota v defenzivní činnosti celého týmu.

Podařilo se vám získat nějaké posily? 
Hlavně nám odešla naše dlouholetá opora mezi tyčemi Marek Hanus. Naopak se nám podařilo získat Václava Píchu, který dříve působil v Prachaticích a Čimelicích. Dále přišel do ofenzívy Tomáš Zeman a z dorostu Tomáš Sháněl a Matěj Janeš. Všechno to jsou mladí kluci, kteří dostanou prostor se ukázat.

Prozradíte nějaké další novinky z klubu?
Neustále pracujeme na vylepšení zázemí. Prezident klubu Václav Křišťál má novou kancelář a možná budeme mít vřetenovou sekačku.

Máte jasno o základní sestavě?
O nějaké ideální sestavě nepřemýšlím, chci dát prostor všem hráčům, kteří si to zaslouží. A hlavně doufám, že budu mít na každém postu možnost určitého výběru.

Jaká bude druhá polovina soutěže, když je o sestupujícím rozhodnuto?
Samozřejmě věřím, že z jihočeských divizních týmů nikdo nesestoupí, ale nikdo nechce být poslední a prohrávat, takže nasazení a nastavení hráčů musí být pořád stejné. Od začátku sezóny u nás probíhá tzv. generační výměna, která není jednoduchá a chce svůj čas. Teoreticky nám tato situace nahrává, protože jsme získali čas, a je na nás, jak s ním naložíme.

Koho považujete za hlavního favorita na prvenství?
U většiny mužstev nemám informace, jak se změnily jejich kádry, jak se jim dařilo v přátelských utkáních a jakou měla přípravu.  Přesto si myslím, že v jarní tabulce Olešník předčí Český Krumlov. Uvidíme, kdo v součtu bodů za podzim a jaro bude na prvním místě. 

S jakými plány vstupuje Protivín do jarní části?
Vytvořit zdravou atmosféru v týmu, abychom se posouvali dopředu a v nové sezóně nehráli o záchranu.  

Jak se osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Zápasový kolotoč již začal, ale jako všichni se těším až vysvitne sluníčko, zazelená se tráva a opět uvidím diváky a kamarády v hledišti. Také emoce jsou v mistrovských utkáních jiné. Každý trenér, hráč i divák se na ně těší.

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle