Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Oseku Josef Mráz by si přál lepší přístup některých svěřenců

 
středa, 9. března 2022, 09:46

Osek - O zimní přípravě měl kouč Oseku Josef Mráz jiné představy. Od některých hráčů očekával lepší přístup. Trenér nyní doufá, že v mistrovských zápasech se dá tým dohromady a bude mít chuť útočit na přední pozice.

Jak jste spokojený se zimní přípravou vašeho mužstva?
Spokojený nejsem. O zimní přípravě jsem měl jiné představy. Bohužel zákazy, karantény a nechuť některých hráčů zapříčinily, že příprava vůbec neproběhla podle mých představ. Ale abych nebyl úplně negativní, tak ti co na tréninky chodili, budou připraveni dobře. Alespoň po fyzické stránce.
 
Jak se vám dařilo v přátelských zápasech?
Přátelských zápasů jsme sehráli pět. Dva vítězné a třikrát jsme prohráli. Nejlepší zápas jsme i přes porážku odehráli v Klatovech.

Podařilo se vám získat nějaké posily? 
Měli jsme rozjednaného jednoho hráče, ale kluby se nedohodly, takže žádná nová posila nepřijde.

Hlásí klub nějaké další novinky?
V klubu došlo k jedné změně, a to takové, že můj asistent Roman Malý ukončil na vlastní žádost činnost. Jeho rozhodnutí chápu a nedivím se mu.

Máte jasno o základní sestavě?
O základní sestavě mám víceméně jasno. V úvahu přichází maximálně jedna změna.

Teoreticky by měla být druhá polovina soutěže klidná, když je o sestupujícím rozhodnuto…
To je pravda. Soutěž tím ztrácí trochu náboj. Je škoda, že Sezimovo Ústí to nedokázalo ustát. Je možné, že třeba budou postupovat dva týmy a bude se hrát alespoň o druhé místo. Adeptů na druhé místo je víc a klidně může jarní část někomu sednout. Boj o druhé místo může být ještě otevřený. 

Koho považujete za největšího favorita soutěže?
O favoritovi soutěže bylo jasné už před jejím začátkem. Tím byl a ve druhé polovině soutěže zůstává Český Krumlov. Má velmi dobře poskládané mužstvo, které hraje divizní fotbal. K tomu má zkušeného a taky výborného trenéra. Cestu za postupem mu ale zadarmo nedají Prachatice, Olešník, Rudolfov a doufám že ani náš tým.                                                       

Jaké jsou vaše ambice?
Po nepovedené zimní přípravě jsem trochu skeptický. Doufám, že alespoň v mistrovských zápasech hráči odevzdají vše a budeme důstojným soupeřem týmům z čela tabulky. Někteří hráči ale budou muset změnit svůj přístup.

Jak se osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Mám smíšené pocity. Na jednu stranu se těším, protože vím, že hráči jsou schopni sehrát velmi kvalitní zápasy. Ale na druhou stranu se obávám, jestli toho po zimní přípravě někteří budou schopni. Obecně se ale těším, a doufám, že budu svědkem dobrých zápasů, a že se na nich potkám se starými známými. 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle