Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Rudolfově skončil Jiří Hrbáč. Na pozici trenéra ho nahradí Radim Pouzar

 
středa, 9. března 2022, 09:01

Rudolfov - Na jarní pokračování krajského přeboru se fotbalisté Rudolfova připravovali v domácích podmínkách. Klub bude slavit devadesáté výročí od svého založení a bude si přát co nejlepší umístění.

Jak jste spokojený se zimní přípravou a jejím průběhem?
Zimní přípravu jsme zahájili 21. ledna a celou jsme ji absolvovali v našem areálu. Úplně spokojený nejsem, protože po úvodních dvou týdnech se z různých důvodů tréninků účastnil nižší počet hráčů, než jsem očekával. Tyto absence proto občas ovlivnily skladbu naplánovaných tréninkových jednotek.

Odehráli jste i nějaké přípravné zápasy?
Celkem jsme odehráli pět zápasů. Na úvod jsme prohráli s Hlubokou 3:4, se Lhenicemi jsme vyhráli 4:0, s Lišovem 8:1 a s Trhovými Sviny remizovali 3:3. Poslední zápas nás čeká tento víkend, kdy budeme hrát s Lokomotivou ČB. Je to vlastně odložená generálka, protože první kolo máme díky odhlášení Sokola Sezimovo Ústí ze soutěže volno.

Podařilo se vám mužstvo posílit?
Už po podzimu jsem říkal, že žádné posílení neplánujeme, což platí i v tuto chvíli. Kluci v podzimní části prokázali, že mají kvalitu.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám?
Ano došlo. Po podzimu se rozhodl skončit na pozici trenéra i hráče Jirka Hrbáč, kterého na trenérské pozici od začátku zimní přípravy plnohodnotně nahradil Radim Pouzar.

Máte jasno, jak bude vypadat základní sestava?
O sestavě jasno mám, ale myslím, že stejně jako na podzim se bude sestava tvořit podle toho, kdo z hráčů bude na daný zápas k dispozici.

Teoreticky by měla být druhá polovina soutěže klidná. O sestupujícím je rozhodnuto…
O sestupujícím ano, ale určitě nikdo nebude chtít jen tak prohrávat, takže očekávám v řadě zápasů stejné emoce a napětí jako na podzim.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Jednoznačně Český Krumlov, ale uvidíme po prvních pěti kolech, třeba do toho ještě promluví Prachatice nebo Olešník….                        

S jakými ambicemi vstupujete do jarní části?
Mým přáním je, abychom navázali na úspěšný podzim a k 90. výročí založení klubu dali nejen sobě, ale i všem příznivcům a fanouškům dárek v podobě co nejlepšího umístění.

Jak se osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Určitě se těším.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach