Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pavel Hezoučký ukončil profikariéru a posílil mateřský Olešník

 
čtvrtek, 3. února 2022, 19:47

Olešník – Velký talent musel kvůli zdravotním problémům opustit vrcholový fotbal a vydal se do olešnického týmu, aby pokračoval v rodinné tradici. Pavel Hezoučký mladší, jehož otec dohrává kariéru v Dívčicích, už absolvoval ve staronovém působišti první trénink.

Jednadvacetiletý odchovanec Olešníku opouštěl před lety mateřský klub jako velice talentovaný fotbalista. Přes Dynamo České Budějovice se postupně dostal do pražské Sparty a posléze Viktorie Plzeň.

Do A-týmu se však Hezoučký ani v jednom klubu neprobojoval a vloni na jaře tak mládežnický reprezentant zamířil do druholigového Vyšehradu, za který odehrál dvanáct mistrovských utkání. Po pádu „šemíků“ do ČFL, zamířil do nejvyšší soutěže u sousedů na Slovensku.

V červenci minulého roku se stal hráčem prvoligové Senice. Ve slovenské nejvyšší soutěži však stihl odehrát na podzim pouhé dva zápasy, když oznámil konec kariéry vrcholového sportovce. Důvodem, proč nadějný fotbalista skončil, je epilepsie. Kopačky na hřebík ale Pavel Hezoučký pověsit nehodlá.

Jednadvacetiletý hráč se vrátil domů na jih Čech a trenér Roman Chlumecký ho přivítal na tréninku Olešníku. „Pokud mu to zdraví dovolí, měl by pro nás být velkou posilou. Výborně zapadl i do kabiny,“ potvrdil příchod Hezoučkého do Olešníku Chlumecký.

Po podzimu třetí nejlepší tým krajského přeboru odehraje v přípravě šest zápasů, během kterých kouč zjistí, jaký post bude Pavlu Hezoučkému nejlépe vyhovovat. „Určitě by měl přinést do naší hry kvalitu a zvýšit naši údernou sílu. Jeho místo bude nejspíš v záloze nebo v útoku,“ říká na adresu nové posily olešnický kormidelník.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle