Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 8. kole KP

 
středa, 29. září 2021, 22:34

Jihočeský kraj – Víkendové osmé kolo znamenalo pro Olešník prodloužení neporazitelnosti. V Milevsku se muselo obejít bez trenéra a mezi náhradníky byl i sekretář klubu Josef Pícha. Nejvíce gólů (pět) padlo v utkání Týna s prvním Č. Krumlovem. Olympie už do třetice náskok Slavoje nesmazala. Jediná remíza se zrodila v Oseku. Dražice překvapily výkonem a krásnými góly. Po měsíčním čekání na výhru se Jankov radoval v Třeboni.

Výsledky 9. (8.) kola krajského přeboru


SK Rudolfov - FK Protivín 1:2 (0:0)

Góly: 74. Peiger - 81. Bečvář, 90. Hrynevich. Rozhodčí: Ondřej - Izugrafov, Albert. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Kocina – Vojta, Barbotkin). Diváků: 50.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Rampa, Hajný, Peiger – Kovačičin, Kocina, Prokeš, Vejvar (55. Klympush), Janák – Sládek. Trenér Nárovec.

Protivín: Hanus – Barbotkin, Vojta, Zach – Kvasnička (86. Sháněl), Štěpka, Urban, Bečvář, Hrachovec, Jiskra -  Hrynevich. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Do vedení nás dostal pohotovou dorážkou v 75. minutě Filip Peiger, ale závěr zápasu jsme absolutně nezvládli. Protivínu blahopřeji k zaslouženému vítězství.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Úvod patřil domácím, kteří si vytvořili územní převahu a měli několik závarů bez vyložených šancí. Postupně jsme se začali osmělovat i my a vytvořili jsme si dvě šance, které jsme nevyužili, a proto se šlo do kabin bez branek. Ve druhém poločase se hrálo převážně ve středu hřiště ze zajištěných obran. V 76. minutě se domácím povedla rychlá křídelní akce, po které šli do vedení. Nám nezbývalo než vrhnou více sil do ofenzívy a byli jsme za to odměněni v 81. minutě krásnou vyrovnávací brankou Bečváře. Když už jsem si myslel, že zápas skončí dělbou bodů, podařilo se nám z poslední standardní situace vstřelit vítězný gól.“ 


TJ Osek - TJ Dražice 2:2 (0:1)

Góly: 72. (pen.) Hoch, 85. Mrkvička - 16. Turek, 49. Novotný. Rozhodčí: Kaštánek - Klátil, Krčín. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:2 (J. Říský, Hoch – M. Stuchlík, Turek). Diváků: 70.

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Carda (23. Čapek), Kubiš – Brabec (83. Mrkvička), Hoch, Šrámek, Němeček – J. Říský, D. Říský. Trenér Mráz.

Dražice: Baka – Bareš, Hojdar, D. Štecher, Novotný - Pinc, L. Stuchlík, J. Štecher, Turek (83. Studenovský) – Mareš (75. Běhoun), M. Stuchlík (89. Holub). Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráči: Němeček - Turek, Novotný, celý tým.

Josef Mráz (trenér Oseka): „Na hru hostí jsme tým připravovali, ale zejména v prvním poločase jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Hosté byli důraznější, běhavější a měli větší chuť. Do vedení se dostali po krásné střele do šibenice. Pak se nám ještě zranil stoper Carda. I přesto, že jsme nehráli dobře, dostali jsme se do čtyř brankových příležitostí, které jsme trestuhodně zahodili. Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním výsledek otočit. Jenomže jsme nechali hostujícího obránce projít celým hřištěm a zakončit toto sólo brankou. Poté jsme začali přebírat otěže zápasu a v jeho závěru se nám podařilo srovnat. Při troše štěstí jsme mohli výsledek zápasu i otočit. Výsledek je nakonec asi spravedlivý.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Do Oseka jsme přijeli s vědomím, že se odsud body vozí hodně těžko, a tak jsme chtěli tuto skutečnost zlomit. Dařilo se nám to ze začátku zápasu, kdy jsme domácí prakticky k ničemu nepustili a vrcholem byla individuální akce Honzy Turka završena gólem, který by mohl aspirovat na gól měsíce. Poté jsme domácí pustili také do hry, ale nevedlo to k nějakému zásadnímu ohrožení naší branky. Druhou část zápasu jsme opět začali gólově, kdy se prosadil Petr Novotný sólo únikem, kdy obešel pět hráčů domácích a zavěsil kolem padajícího Křížka k tyči. V další části to byl spíše boj než fotbal a domácí se nakonec prosadili z velmi sporné penalty 15 minut před koncem. Závěr zápasu byl velice hektický a emotivní. Nejprve jsme obdrželi po chybě naší obrany gól od střídajícího Mrkvičky a poté nám nebyl uznán gól z údajného ofsajdu. Vzhledem k průběhu zápasu jsme konec takticky nezvládli a tak je remíza spíše zklamáním.“


Sokol Sezimovo Ústí - SK SIKO Čimelice 1:2 (1:0)

Góly: 33. Hoffmann - 65. a 69. Petřík. Rozhodčí: Vican - Peterka, Kollmann. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:2 (V. Škarda, Hoffmann, V. Říha – Petřík, Š. Říha). Diváků: 200.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Trantýr, Pavelka, Sazma – J. Škarda, Podroužek (65. Irsa), Brůžek, V. Škarda (60. Říha) - Hoffmann, Kavka. Trenér Barteska.

Čimelice: Bašta – Smetana, Pšenička, Listopad, Hegenbart – Káš, Maršík – Šťástka, Říha (76. Hák), Klimeš – Petřík (87. Dubský). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Pavelka - Petřík.

Ladislav Šebek (předseda Sokola SÚ): „Přežili jsme v úvodní desetiminutovce dvě velké šance Čimelic po našich hrubých chybách a poté jsme odehráli výborně zbytek poločasu s několika šancemi na naší straně. Bohužel proměnili jsme jen jedinou. Po přestávce přišlo z naší kabiny mužstvo, které se nechtělo porvat o vítězství, a Čimelice zcela zaslouženě otočily zápas.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Zápas, který byl možná zajímavý pro diváky, ale náročný pro trenéry. V první půli jsme v úvodní desetiminutovce mohli vést 2:0 a na konci poločasu prohrávat 0:4. První poločas nebyl z naší strany dobrý, nakopávali jsme míče a nedostali jsme se pořádně do hry. Soupeř byl nebezpečný hlavně z rychlého přechodu do útoku. Druhá půle byla už z naší strany lepší a díky pěkným trefám Petříka jsme zápas otočili.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Slavoj Č. Krumlov 2:3 (1:2)

Góly: 23. T. Maxa, 46. Dobal - 8. Strapek, 42. Švec, 76. Růžička. Rozhodčí: Jevčák - Dunovský, Němec. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (L. Maxa, Dobal, Vařil – Vaněk, Strapek). Diváků: 350.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, L. Maxa, Stoklasa – Mravec, Dumbrovský, Dobal, T. Maxa – Štos (84. Mezera), Hudeček. Trenér Mareš.

Č. Krumlov: Š. Beránek – V. Beránek, Kabele, Švec - Vávra, Kuna, Novák, Tůma (81. Poláček), Strapek – Růžička (90. Ryneš), Vaněk. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Lukáš Maxa – celý tým.

Václav Mareš (trenér Týna): „Jsem zklamaný z výsledku, myslím si, že na bod jsme minimálně měli. To, co jsme si před zápasem řekli, hráči plnili. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a na rychlé protiútoky. Především jsme chtěli eliminovat střed pole, kde jsme věděli, že je Krumlov hodně silný. Myslím si, že se nám to také dařilo, ale bohužel hosté dokázali vytěžit z minima maximum. Dokázali ze čtyř šancí dát tři branky. My jsme šli třikrát sami na brankáře, ale nedali jsme. To si myslím, že rozhodlo o zápase.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Zápas velmi dobré úrovně, kdy domácí tým zásluhou nejlepšího hráče zápasu Dobala proháněl krumlovské obránce nebezpečnými přihrávkami do brejků. Moji svěřenci neproměnili několik šancí a tak beru výhru jako zaslouženou.“


FK Tatran Prachatice - TJ Blatná 2:0 (2:0)

Góly: 7. Jakub Rauscher, 45. Kasík. Rozhodčí: Hrkal - Votava, Panský. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Hornát – Čadek 2, Kůst). ČK: 0:1 (54. Čadek). Diváků: 120.

Prachatice: Trnka – Jarda Rauscher, Kupka, Makoš, Hušek - Jakub Rauscher (90. Gramblička), Hornát, Sova (90. Fürbach), M. Sedláček – Iliev (85. Kovář), Kasík (65. Pecka). Trenér Raušer.

Blatná: Peroutka – F. Hrádek, Hlaváč, Bláha (41. Jiřinec), Míka – Král (36. Vanduch), Prokopec (87. A. Hrádek), Čadek, Říha - Peleška, Levý. Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Hornát, Hušek, Kasík, Jakub Rauscher – Peroutka, Hlaváč.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas s posledním týmem v tabulce jsme zvládli velmi dobře. Celý jsme ho měli pod kontrolou a mrzí mě, že to skončilo pouze rozdílem dvou branek. V koncovce se trápíme a minimálně čtyři stoprocentní šance jsme měli proměnit. Každopádně máme tři body a těší mě i první nula vzadu.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Je to jako přes kopírák. Hrajeme ustrašeně, kupíme chybu za chybou, necháváme soupeři až příliš volného prostoru. Těžce jsme zachytávali rychlé náběhy prachatických po stranách. Po vybagování jsme inkasovali už v 7. minutě. Navíc jsme domácí naší nedůsledností nechali skórovat ještě těsně před koncem poločasu. Náš zmar a další oslabení navíc ještě korunovalo zbytečné vyloučení Filipa Čadka. Domácí si ve druhém poločasu výhru v klidu pohlídali.“


FK Junior Strakonice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 41. Rozhoň, 82. Zahrádka. Rozhodčí: Albert - Přibyl, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Lazarchyk, Mácha). ČK: 0:1 (89. Škrleta). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal – Funda, Žáček, Rozhoň, Říha – Zahrádka, Benedikt, Chalupa (85. Krýsl), Nosek (70. Máška) – Butnaru (9. Zelenka, 84. Doležal), Krejčí (85. Šimek). Trenér Cimrhanzl.

Táborsko B: Lukeš - Pajer, Lazarchyk, Mácha, Voneš (76. Marcolla) – Ott (84. Fišer), Kabeš, Činčura, Zeman – Kubovský (46. Koblasa), Škrleta. Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Zelenka – nikdo.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „O Strakonické pouti jsme hráli doma v nových modrobílých dresech netradičně v dopoledních hodinách. Hosté nám vyhověli v pořadatelství s podmínkou hrát dopoledne. Jejich A-mužstvo totiž hraje dnes odpoledne doma s Chrudimí. Zápas začal pro domácí nešťastně, to když se ve 2. minutě zranil Butnaru a musel být odnesen na nosítkách. Hosté hned z prvního protiútoku mohli zasadit domácím úder, ale stálo při nich štěstí, když na noze z malého vápna měl stoprocentní šanci Zeman, ale trefil na brankové čáře domácího Fundu. Dlouho to byl jen taktický boj mezi vápny. Až ve 40 minutě vyslal Krejčí z rohu vápna pěknou střelu, kterou s námahou Lukeš odvrátil na rohový kop, na který vyskočil nejvýše Rozhoň a hlavou rozvlnil síť. Druhý poločas byl opět víceméně o taktickém boji a brankových příležitostí bylo poskrovnu. V 82. minutě se domácím ulevilo, když rozjeli pěknou akci, u které byl Chalupa, přesně přihrál na vápno Krejčímu a ten přistrčil ještě Zahrádkovi, který balon uklidil do protipohybu Lukeše do branky, což byla pojistka ke třem bodům. Domácí tak po několika letech přerušili tradici, když si o pouti odváželi body hosté.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Z naší strany to byl letošní nejhorší zápas. Nezasloužili jsme si ani bod.“


TJ Jiskra Třeboň - SK Jankov 0:2 (0:0)

Góly: 58. Voráček, 75. Lošek. Rozhodčí: Izugrafov - Žurek, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (J. Skála – Beránek). Diváků: 150.

Třeboň: J. Skála – Bartl (83. Dušek), Cimerhanzl, Collin, Bartoš – Radosta, Kubata (75. Ježek), Hromádka, Týnavský (65. Matoušek) – Franěk (46. Pancíř), Tůma. Trenér P. Skála.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Lošek, Beránek – Lovička (36. Mizera), Kroneisl, Voráček, Kollár, Schönbauer (85. Kočer) – Klíma (90. Benda). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: nikdo - Lošek, celý tým.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Jankov je na spodku tabulky, podobně jako my, a v tomto utkání jsme chtěli bodovat. Jenže my jsme nehráli dobře a hosté vyhráli zaslouženě. Jankov u nás podal po těch předchozích výsledcích, musím říct, velmi dobrý výkon. Soupeř svoji snahu korunoval dvěma góly ve druhém poločase. My jsme na začátku druhé půle velkou šanci neproměnili. Pak jsme ještě mohli dát gól za stavu 0:1, celkově byl ale Jankov lepším týmem, hrál s větším nasazením a výhru si zasloužil.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Ve vyrovnaném prvním poločase měli domácí, po naší velké chybě, jasnou příležitost. Naštěstí pro nás jsme neinkasovali. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že kdo v tomto utkání vstřelí první branku, tak s největší pravděpodobností dotáhne zápas do vítězného konce. Celkově jsme přidali na aktivitě a po první vstřelené brance z nás spadla nervozita. Dále jsme měli několik dalších možností k navýšení skóre, z nichž se ujala pouze jedna. Jsem rád za celý tým a naše fanoušky, že jsme toto utkání zvládli.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 75. Barda - 38. Toth, 50. Dudek. Rozhodčí: Peterka - Brom, Panský. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:2 (Hadáček, Barda – Nýdl, Rys). ČK: 1:1 (90. Marvan – 90. Tomášek). Diváků: 111.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč (63. Süsmilich), Marvan, Málek – Souček, Barda, Bártík (46. P. Novotný), Kortan (11. Přibyl) – Hadáček, Velek (78. M. Novotný). Trenér Strnad.

Olešník: Miřátský - Nýdl (68. Rys), Tomášek, Heller, Miklík - Šíma, Nohava, Štěch, Beko (58. Rožboud) - Toth, Dudek (89. J. Pícha). Mužstvo vedl asistent Řehoř.

Nejlepší hráči: Barda - celý tým.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Odehráli jsme velmi dobrý zápas, ale opět bohužel bez bodu. Olešník patří ke špičce soutěže a my byli více než vyrovnaným partnerem a po snížení na rozdíl branky i jasně lepším mužstvem. Ale naše šance zůstaly nevyužity a naopak hosté své dvě proměnili. První šanci jsme měli Součkem, ale jeho hlavičku do prázdné branky odvracel až akrobaticky obránce hostů. Následně hosté využili špatného odkopu Přibyla a vedli 1:0. Druhá půle začala naší aktivitou a převahou, ale opět nečekaně hosté zahrozili a bylo to 2:0. V 75. minutě snížil ranou z přímého kopu Barda a soupeře jsme přitlačili do jeho vápna. Naše velké šance zůstaly neproměněné a zápasové skóre se již nezměnilo. Největší problém ale je, že jsme přišli nejspíše až o šest hráčů… Před zápasem odstoupil Hejl a během zápasu pro zranění Vakoč, Kortan, Bártík, po zápase měl zdravotní problémy Kálal a bohužel hodně přísná červená karta pro Marvana v samém závěru utkání.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Na zápase jsem bohužel nebyl. Vybojované body z venku. Zápas prý nebyl oku lahodící pro diváky. Bohužel i takové zápasy někdy jsou. My se musíme dát do kupy na Krumlov.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama