Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Málkův povedený volej zajistil vzduchotechnikům výhru v Jankově

 
úterý, 7. září 2021, 19:21

Jankov má za sebou anglický týden, který za úspěšný považovat nemůže. Po remíze v Dražicích sice přišel středeční pohárový postup přes Meteor Tábor, ale v dalším utkání krajského přeboru doma nestačil na Milevsko. V utkání se dostal do dvougólové ztráty, kterou jenom zmírnil pokutovým kopem v 90. minutě.

Prvních zhruba dvacet minut prvního poločasu hledali jankovští svou tvář. Jejich hra byla nepřesná se spoustou chyb. Bardův pokus z nějakých třiceti metrů ještě mohl nechat Komárka klidným, ale v 17. minutě po jedné z několika ztrát na vlastní polovině hřiště již hosté trestali. Kroneislovu rozehrávku vystihl Barda, společně s Hadáčkem rychlý brejk díky Komárkovi ještě neproměnili, ale dorážející Daniel Velek už míč se štěstím do sítě propašoval – 0:1.

Ve 24. minutě chyboval Schönbauer, Velek vyslal do úniku Hadáčka, jenž svou obrovskou šanci neproměnil, když lobem přes Komárka branku minul. Až poté se hra domácích zlepšila. Jankovští si vytvořili mírný tlak, ze kterého resultovala neuznaná Bendova branka a přímý kop Hüttnera z dobré pozice, který se do prostoru branky ke smůle domácích nevešel.

Velice smolně začal i druhý poločas, jmenovitě pro kapitána Loška, který po střetu s Hejlem musel střídat a nakonec skončil v nemocnici s otřesem mozku. Aby toho pro svěřence trenéra Petra Kadlece nebylo málo, v 56. minutě napřáhl ke střele z voleje Martin Málek z nějakých pětatřiceti metrů a ta skončila v brance – 0:2.

I přes snahu zelenobílých, jejichž akce povětšinou končily stejně jako v předchozích zápasech před šestnáctkou soupeře, si větší možnosti ke vstřelení dalších gólů vytvářelo spíše Milevsko. V 63. minutě se po přihrávce Hadáčka dostal ke střele Sedláček, jenž vyprášil Komárkovy rukavice. Stejný konec měla akce z 86. minuty, kdy si Sedláček vyměnil míč s Přibylem, ale Komárek už se překonat nenechal.

V 88. minutě to na druhé straně zkoušel z osmnácti metrů Hüttner, ale zacílil vysoko nad. O minutu později fauloval Süsmelich ve vápně Schönbauera a Jankov dostal výhodu pokutového kopu. Mladý Jan Schönbauer vzal zodpovědnost sám na sebe a premiérovou trefou za SK Jankov snížil na konečných 1:2.

SK Jankov – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Branky: 90. Schönbauer – 17. Velek, 56. Málek. Rozhodčí: Albert – Dunovský, Kaštánek. Delegát: Třeštík. ŽK: 0:2 (Hejl, Sedláček). Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:0. Diváci: 88.

SK Jankov: Komárek – Lošek (51. Mizera), Honner, Kroneisl (70. Fajtl), Schönbauer – Sypal (78. Řehoř), Kollár, Voráček (66. Prenner), Klíma – Hüttner, Benda.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Hejl – Souček (46. Süsmelich), Málek, Barda, Kortan (71. Přibyl) – Velek (46. Sedláček, 88. Novotný), Hadáček.

Nejlepší hráči: Voráček, Sypal – Málek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Míša Mikešová
 


 
Reklama